Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu

Bez prilby môžeš stratiť omnoho viac, než si myslíš. Určite nezanedbávaj jej nosenie nech už vieš jazdiť akokoľvek dobre a na akokoľvek bezpečnom mieste.

Snažíme sa nosenie prilby prízvukovať pri každej príležitosti, či je to tip na výlet, reportáž alebo návod na zlepšienie jazdy. Ty máš práve teraz ideálnu šancu využiť našu prebiehajúcu akciu na zvýšenie bezpečnosti. Viac o nej sa dozvieš na tomto odkaze.

ALPINA Haga LED – 136 €

ALPINA Haga LED prilba
Nech sme tu už akíkoľvek športovci, nadšenci, cyklistika v meste je tým najrozšírenejším druhom cyklistiky. Dochádzanie na bicykli tvorí podstatnú časť našich výjazdov v rámci týždňa. Práve v meste je dobré, ak je cyklista viditeľný a chránený zároveň. To umožňuje prilba s integrovanými LED diódami. Ľahkú, 320 g vážiacu prilbu s osvedčeným nastavovacím a upevňovacím systémom, v troch farebných verziách a so sieťkou proti hmyzu ju nájdete za MOC 160 € na MTBIKER eshope.


Bell 4Forty – 99,99 €

prilba Bell 4Forty
Ľahká a dobre odvetraná prilba je takou malou výhrou, hlavne ak teploty atakujú 30 °C. Na druhej strane je to výhoda aj v chladnejších dňoch, keď máme pod prilbou čiapku. Vtedy totiž práve dobré odvetranie odoberá z povrchu čiapky vlhkosť, ktorá by inak mohla chladiť. V tomto prípade má spomínané odvetranie na zodpovednosť 15 otvorov. Systém Float Fit zabezpečí dokonalé sedenie na hlave. Trailová konštrukcia chráni aj zátylok. Odporúčaná cena je 94,99 € a nájdete ju v MTBIKER eshope.


Giro Agilis – 79,90 €

prilba Giro Agilis
Po nasadení tejto prilby sa ihneď budete cítiť, ako profesionálny cyklista. Je ľahká, aerodynamická a dobre odvetraná. Pritom, vďaka modernej konštrukcii, chráni aj zátylok, čo sa hodí aj v prípade, že ste vyznávačom gravelovej cyklistiky alebo MTB maratónov. Vybavená je aj technológiou MIPS, ktorá pohltí rotačnú energiu v prípade pádu. Proti poškodeniu je vybavená polykarbonátovou vrstvou aj zospodu. Zladiť ju s vaším outfitom pomôžu štyri farebné varianty. MOC je 92,78 €. Nájdete ju v MTBIKER eshope.


Alpina Roca - 169 €

prilba Alpina Roca
Pri enduro pretekoch je často podmienkou „full face" prilba. Počas horúcich dní to môže byť nepohodlné, no našťastie existujú šikovné riešenia. Alpina Roca je veľmi pohodlná prilba s odolným vonkajším plášťom a 3-vrstvovou konštrukciou. Optimálnu absorpciu nárazov zabezpečuje Hi-EPS materiál, ktorý je vyrobený z mikroskopických vzduchových komôr. O pocitoch z jazdy v nej si môžete prečítať aj v teste nášho kolegu. V čiernom či sivom farebnom vyhotovení ju nájdete za MOC 200 € na MTBIKER eshope.

Cratoni Maxster Pro – 59,99 €

detská prilba Cratoni Maxster Pro
Ak hovoríme o dôležitosti ochrany hlavy – u detí platí dvojnásobne. Prvé metre na odrážadle alebo detskom bicykli sú často sprevádzané aj prvým „karambolom“. Pofúkať koleno alebo ruku – to skrátka k tomu patrí, ale na hlavu je potrebné dávať obzvlášť pozor. Maxster Pro disponuje integrovanou blikačkou či sieťkou proti hmyzu. Ako bonus si môže váš malý cyklista vybrať až z 15 farieb. MOC je 62,99 €. Nájdete ju v MTBIKER eshope.


uvex I-VO – 62,99 €

prilba uvex I-VO
Ak patríte do skupiny ľudí, ktorí jazdia dlhé trasy, na výletoch určite oceníte nízku hmotnosť, skvelé odvetrávanie a univerzálnosť tejto prilby od výrobcu uvex. Ide o mimoriadne obľúbený model, vhodný pre všetky typy cyklistiky. Moderný dizajn a tiež dobré prispôsobenie držania na hlave, zabezpečujú systémy IAS a FAS. Poteší aj sieťka proti hmyzu či možnosť dokúpenia zadnej blikačky. Hmotnosť prilby je iba 225 g. Nájdete ju za MOC 69,99 € na našom MTBIKER eshope.

Abus StormChaser – 159 €

prilba Abus StormChaser
Výrobcu Abus by sme pokojne mohli nazvať synonymom bezpečnosti. Sú to odborníci na rôzne bezpečnostné zariadenia, vrátane zámkov na bicykle. Bezpečnosť, to je aj prilba na hlave. V tomto prípade nie hocijaká. Iba 230 g vážiaca, no poskytujúca maximálnu ochranu, odvetranie, pohodlie a prispôsobenie. Svojím tvarom je vhodná aj pre cyklistov s dlhými vlasmi. Na výber je šesť farebných variantov pre zladenie s bicyklom či outfitom. Odporúčaná cena je 155 € a nájdete ju v našom MTBIKER eshope.


POC Otocon Race MIPS – 347 €

prilba POC Otocon Race MIPS
Láka vás, alebo už jazdíte v bikeparkoch zjazd či enduro? Ťažký terén, prekážky, skoky vám nie sú cudzie? Zúčastňujete sa aj súťaží v spomínaných disciplínach? Ak ste odpovedali na všetky otázky kladne, zrejme máte aj dosť skúseností s vlastnou ochranou. Na pomyselnom vrchole chráničov stojí prilba od POC. Nabitá technológiami, ako MIPS, Recco Reflector alebo NFC Medical ID vám pomôže aj vtedy, ak vás náhodou zradí terén či technika. MOC tejto prilby je 329 € a nájdete ju až v piatich farbách na MTBIKER eshope.


Svoju ideálnu prilbu si môžete vybrať u nás v MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Prilby a chrániče - aby cyklistika nebolela PR článok

Prilby a chrániče - aby cyklistika nebolela

Nešťastné pády nie sú doménou len začiatočníkov. Stačí, že si ako najbližší cieľ dáme zvládnuť náročný rockgarden alebo gap. Možností ochrany je hneď niekoľko a zopár kúskov si dnes ukážeme.
Ochrana hlavy aj tela pre každého cyklistu PR článok

Ochrana hlavy aj tela pre každého cyklistu

Pri rýchlej jazde dole kopcom treba extra dbať na správnu ochranu. Bude to klasická prilba či „integrálka“? Chrániče kolien, alebo radšej celé torzo?
Giro Coalition Spherical – celý deň vo full face prilbe? PR článok

Giro Coalition Spherical – celý deň vo full face prilbe?

Giro Coalition svojimi unikátnymi vlastnosťami nastavuje nový štandard pre ľahkú full face prilbu. Poď sa spolu s nami pozrieť na to, čo ju robí takou výnimočnou.
keyboard_arrow_up