Zdroj: http://www.flickr.com/photos/89003088@N00/4306652876/

Španielsky cyklista Alejandro Valverde nepochodil ani s posledným odvolaním na najvyššom švajčiarskom súde. Ten potvrdil trest za užívanie zakázanej látky EPO s platnosťou do januára 2012, ktorý vyniesli Medzinárodná cyklistická únia (UCI) a Svetová antidopingová agentúra (WADA). Sankcie sa pôvodne vzťahovali iba na územie Talianska, ale Športový arbitrážny súd (CAS) so sídlom vo švajčiarskom Lausanne v máji minulého roka vyhovel požiadavke UCI a WADA, aby sa rozšírili na všetky krajiny.

Valverde následne podal sériu troch odvolaní na Švajčiarsky spolkový tribunál, ktorý ich postupne zamietal. V novembri Valverde neuspel s námietkou proti rozhodnutiu rozšíriť zákaz činnosti na všetky štáty, s rovnakým výsledkom sa skončilo odvolanie proti prvému trestu od Talianskeho olympijského výboru (CONI) s platnosťou na území Talianska. Posledný pokus sa týkal hlavného dôkazu - porovnania Valverdeho vzorky DNA z Tour de France 2008 s tými, ktoré objavili na jednej z madridských kliník počas vyšetrovania známeho prípadu Operation Puerto. Najvyšší švajčiarsky súd potvrdil, že UCI a WADA mali právo tento spôsob dokazovania viny využiť. Ak bude tím Valverdeho právnikov postupovať podľa pôvodného plánu, obrátia sa teraz na Európsky súd pre ľudské práva.

[Foto na úvode: http://www.flickr.com/photos/89003088@N00/4306652876/]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Veľké kopce a zmeny v celkovej klasifikácii – druhý týždeň La Vuelty 2018

Veľké kopce a zmeny v celkovej klasifikácii – druhý týždeň La Vuelty 2018

Etapy, začínajúce tou, s poradovým číslom 10, odštartovali druhý blok trojtýždňových etapových pretekov La Vuelta.
Valverde štvrtýkrát víťazom hodnotenia WorldTour

Valverde štvrtýkrát víťazom hodnotenia WorldTour

Slovákovi Petrovi Saganovi patrí 17. miesto v konečnom poradí rebríčka WorldTour Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) za rok 2015. Dvadsaťpäťročný jazdec tímu Tinkoff-Saxo nazbieral v sezóne 257 bodov. Suverénnym víťazom sa štvrtýkrát v kariére stal Španiel Alejandro Valverde.
Valverde sa presadil v poslednej pyrenejskej etape, Sagan v zelenom

Valverde sa presadil v poslednej pyrenejskej etape, Sagan v zelenom

Španiel Alejandro Valverde sa stal štvrtýkrát v kariére víťazom etapy na cyklistických pretekoch Tour de France, keď sa presadil vo štvrtkovej previerke z Bagnéres de Luchonu do Peyragudesu (143,5 km). V náročných pyrenejských kopcoch sa presadil 32-ročný jazdec tímu Movistar pred Britom v službách Sky Christopherom Froomom a vedúcim mužom celkového poradia Bradleym Wigginsom.
keyboard_arrow_up