Tento víkend som bol pozvaný na 9. ročník mestského preteku v brazílskom historicky významnom prístavnom meste Santos. Po minulom roku som sem prišiel obhajovať titul kráľa zjazdu. Trať bola trošku obmenená. Pridali viacej drevených prekážok, no charakter ultra rýchlej trate s tvrdými dopadmi na rovinu a zákrutami sa nezmenil. Video

Ďalším vylepšením bolo obsadenie tohto ročníka, keď organizátor pozval víťaza svetového pohára Grega Minnara (RSA), multitaltovaneho jazdca Cedrica Graciu(FRA), Marka Boomonta (GB), Chris Van Dina (USA) vitaza pretekov v Lisabone Paula Dominguesa, a všetkých dobrých juhoamerických jazdcov.

Nesmierne som sa tesil na tento pretek a tak som k tomu aj pristupoval. Bicykel som mal lepšie priprav ený ako minulý rok, vedel som ako nadstaviť pruženie a tak som sa cítil na trati bezpečnejšie.

V tréningoch som si vyskúšal všetky varianty a jazdil som už dosť rýchlo, čo som potvrdil aj víťazstvom v kvalifikácií. To som ale vedel, že tam mam veľké rezervy.
Na druhý deň som sa postavil na štart semifinále odkiaľ postupovalo päť jazdcov do superfinále.
Časy jazdcov predo mnou neboli ani také ako môj z kvaldy a tak som mal v pláne ísť ďalšiu pohodovú jazdu...

No tu sa začal môj koniec.... po dobom štarte a skoku, ktorý nikto iný neskákal ma čakala jednoduchá zákruta. Začal som brzdiť, no moje brzdy neboli nejako účinné a tak tom prišiel do zákruty trošku rýchlejšie a ušmyklo mi predne koleso a už som letel do schodov, bike do zábradlia. Naskočil som na bike, no na minutovej trati sa už nič dohnať nedá... Cele mi to je stále záhadou a nesmierne ma to mrzí, pretože an i čas víťaza Maria Jarrina (Equador) neprekonal ten môj z kvalifikácie.
Ďalšiu šancu to ukázať dostanem ale až v 2012...


Dnes sa poudieraný s natiahnutým členkom presunieme do Čile, kde ma o dva týždne čaká ďalší veľký pretek.

raritkou bolo strtnutie na futbalovom stadione v santose s najlepsou futbaliskou sveta a kapitanom timu... a hlavne domacit timom pre legendu PELEHO!

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Aké kúsky oblečenia a výbavy nám zostali v pamäti po sezóne 2023?
Video: Naše najobľúbenejšie komponenty 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie komponenty 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Mazanie, kolesá, pedále, plášte, sedlo, radenie… Nielen o týchto komponentoch bude reč, Tomáš, Cepo a Imro si vybrali svoje obľúbené kúsky, ktoré ich zaujali v sezóne 2023.
Video: Karpatský Gravel Punk 2023 - slušná nakladačka od Isadore

Video: Karpatský Gravel Punk 2023 - slušná nakladačka od Isadore

Prečo je v názve punk? Lebo dopredu je určená len GPX trasa, povinné foto checkpointy, časový limit a sľúbená káva na Pezinskej Babe.
keyboard_arrow_up