Komponentový mix.

Rozhodol som sa, že Vám budem v pravidelných intervaloch (týždenných) pripravovať novinky v oblasti cyklistických komponentov a doplnkov. Vždy sa pokúsim predstaviť aspoň tri veci, aby to vyšlo aspoň na jednu stranu. V tomto úvodnom mixe Vám predstavím nové MTB sedlo od Specializedu a dve veci určené pre chladnejšie počasie.

Sedlo Specialized Rival MTB 2005

icture("spec_rivalmtb.jpg")" title="RivalMTB"> Pri návrhu nového top sedla Rival bola použitá technológia Body Geometry s použitím V-Groove plus otvoru v strede sedla, ktorá znižuje tlak na najcitlivejšie orgány v miestach kontaktu sedla a jazdca aj pri extrémnych jazdných pozíciách. Nos sedla je mierne znížený pre zlepšenie komfortu pri stúpaniach v sedle. Hladká zadná časť nespôsobuje zachytenie šortiek, keď potrebujete preniesť váhu za sedlo pri prudkých klesaniach. Sedlo je odolné, ľahké a je potiahnuté vodovzdornou syntetickou kožou MicroMatrix. Na bokoch a nose nájdete plasty zamedzujúce odieraniu. Vzpery sú duté, vyrobené z titánu. Približná váha sedla je 240g. Cena by mala byť niekde na úrovni 3000,- SK.

Zimné MTB tretry Northwave Celsius GTX

icture("nw_celsiusgtx.jpg")" title="CelsiusGTX">

Talianska spoločnosť Northwave je jedna z mála firiem, ktorá použila pri výrobe zimných MTB tretier membránu Goretex. Táto membrána zaručuje odolonosť voči chladu, vode a tiež zabezpečuje odvádzanie potu. Podrážka je vyrobená zo systetickej gumy, kompatibilná so všetkými MTB pedálmi zaručuje priľnavosť na akomkoľvek povrchu. Vpredu je možné tretru vybaviť hrotmi. Medzipodrážka, vyrobená z kompozitných vlákien zaručuje optimálnu tuhosť a prenos sily na kľuky. Jazyk je podobne ako u turistických topánok integrovaný, uťahuje sa šnúrkou a prekrýva sa polyuretánovým uzáverom vybaveným suchým zipsom. Vrchná časť obopínajúca nohu nad členkom je vodeodolná, tiež vybavená suchým zipsom a zabezpečuje tesné obopnutie nohy čím sa zamedzí vnikaniu nečistôt. Topánka je vybavená systémom Ultra Y Heel, ktorý zabezpečuje pevné zovretie päty, udržiava ju v optimálnej pozícii čím je pedálovanie podstatne komfortnejšie. Cena tretier je 4.600,- Sk (v Karpaty bike na Peknej ceste).

Moje skúsenosti s touto tretrou sú zatiaľ pozitívne. Predtým som používal na jesené a zimné jazdenie kombináciu letných tretier s neoprénovými návlekmi. Pri tejto kombinácii som dosiahol to, že som mal v podstate nohy v teple, ale odvod potu bol minimálny (po tréningu som mal mokré ponožky - nie však od vody z cesty). Takisto šľapanie v teréne nebolo optimálne a aj čistenie od blata nebolo najlepšie. Tieto tretry všetky uvedné problémy odstránili, aj keď som ich ešte neskúšal v mínusových teplotách (zatiaľ len pri cca. 6 stupnoch). Ak Vás však zastihne dážď, cez vrch sa do tretry dostáva trochu vody, ale to sa dá riešiť tesnejším obopnutím alebo špeciálnym elastickým návlekom. V každom prípade sú to vynikajúce tretry pre tých čo jazdia a trénujú hlavne v zimných mesiacoch. Cena je podľa mňa super, ak si uvedomíte aký prínos majú pre Váš komfort oproti kombináci klasická tretra-návlek. Je to však ďalší pár tretier ale použiteľný v dosť dlhom časovom období (jeseň, zima, jar).


Rukavice BBB WindBreaker

icture("BBB_windbreaker.jpg")" title="WindBreaker"> Ešte niečo pre chladnejšie počasie. Rukavice BBB WindBreaker sú celé vyrobené z materiálnu Windster, ktorý ochraňuje ruky voči vetru a udržuje ich v teple. Spevňujúci materiál Rubbertec spevňuje dlaň a zabezpečuje dostatočnú priľnavosť na gripoch. Na vrchnej časti rukavíc je sčasti použitý flis zabezpečujúci odvod potu. Rukavice sa zapínajú pomocou suchého zipsu a sú veľmi ľahké. Predávajú sa cca. za 990,- Sk.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Predstavenie: Nové sady SRAM Eagle X0, XX a XX SL AXS - návrat do budúcnosti

Predstavenie: Nové sady SRAM Eagle X0, XX a XX SL AXS - návrat do budúcnosti

Prototypy novej MTB AXS sady s logom BlackBox už pár mesiacov sledujeme v rámci jednotlivých kôl svetového pohára. Dnes je ten deň, kedy sa oficiálne odhalia všetky podrobnosti.
Test: microSHIFT Sword - ostrý konkurent v gravel svete

Test: microSHIFT Sword - ostrý konkurent v gravel svete

Každý, kto sa trošku motá okolo gravel jazdenia, si určite všimol novinku v rámci pohonu. Bude konkurenciou pre klasických hráčov na trhu?
Radenie - moja cesta od mechaniky až po elektroniku

Radenie - moja cesta od mechaniky až po elektroniku

Aký je prínos a nevýhody prechodu z 27 na 12 rýchlostí? Poďme spolu túto dilemu rozlúsknuť.
keyboard_arrow_up