Zdroj: mathosh

V dnešnom pokračovaní fotogalérii z Eurobiku sa dozviete viac o novinkách ktoré ponúká značka Fox v oblasti odpruženia, čo má nové český Shaman racing, akým smerom sa uberá design u Specializedu ale aj to prečo sa možno v buducnosti u Sramu vytratia prešmykače.

Prototypy

Mnoho výrobcov na Eurobiku ukázalo čo všetko sa skrýva za vývojom nových modelov. Návštevníkom sa naskytol jedinečný pohľad na bicykle vybavené najmodernejšími meracími prístrojmi podľa ktorých sa ďalej vyhodnocujú a upravujú charakteristiky testovaných strojov.

eurobike
Corratec

Tento u nás nie príliš rozšírený výrobca odpremiéroval nový maratónsky bike so systémom pruženia Inside Link. Kinematika rámu a správanie tlmiča je na rozdiel od ostatných výrobcov regulované ťažiskom a polohou jazdca - nie je teda potrebné zamykanie alebo iné obmedzovanie tlmiča. Bike je osadený 27,5" kolesami a disponuje zdvihom 70/80mm.

corratec
Vodítka pre jednoprevodník

Spolu s príchodom desať a jedenásť rýchlostných kaziet je možné u XC jazdcov pozorovať trend zbavovania sa prevodníkov a prešmykačov. Toto riešenie ponúka nižšiu hmotnosť a menšie nároky na údržbu. Pri použití jedného prevodníka však nastáva problém s padaním reťaze na čo zareagovalo niekoľko výrobcov doplnkov a predstavilo nové , ľahké vodítka na reťaz ktoré riešia tento problém.

voditko
Shaman Racing

Český výrobca si na sezónu 2013 pripravil niekoľko zaujímavých noviniek. Medzi najväčšie patria vodítka reťaze pre XC ale aj drsnejšie jazdenie, nové farebné prevedenia a kombinácie. Model Drake je možné vyskladať v mnohých variantách pričom sa dá každý diel objednať v rôznych farbách.

shaman
Čierno-čierny design

Ďalším trendom je ukľudnenie designu a farebných kombinácii. Na stánkoch mnohých výrobcov prevládali tmavé farebné kombinácie , často matnej a lesklej čiernej.

spesl
Sram XX1

Na stánku Sramu odzvonilo prešmykačom. 11 rýchlostí a kazeta spolu s prevodníkom poskytujú jazdcovi rozsah prevodov pri ktorom prešmykaš stráca zmysel . Tvar zubov prevodníka naviac zabraňuje padaniu reťaze takže nie je potrebné ani vodítko. Ostáva len dúfať že sa táto koncepcia postupne rozšíri medzi bežných ľudí tak ako 10 rýchlostný predchodca.

xx1
Continental SpeedKing

Prepracovaný model na budúcu sezónu ponúka o niekoľko percent nižší valivý odpor v porovnaní s RaceKing-om ,spolu s "rýchlim" vzorom sa tak stáva ideálnym závodným plášť do sucha.

speedking
Specialized Demo

Najťažší kaliber v ponuke amerického giganta sa dočkal odľahčenia v podobe karbónu a zaradil sa tak k niekoľkým ďalším výrobcom ktorý ponúkajú karbónové DH modely.

Demo
Fox

Fox pre ďalšiu sezónu predstavil niekoľko noviniek. Do ponuky zaradil polohovateľnú sedlovku a tiež možnosť nastavenia vidlíc a tlmičov pomocou páčky na riadítkach . Ovládanie je realizované páčkou, teda skôr pákou, ktorej chod je tuhý a presný . Medzi zaujímavosti patrí aplikácia pre Iphone určená na nastavenie vidlíc a tlmičov.

fox
Kotúčové brzdy a cestná cyklistika

Táto kombinácia sa pre mnohých zdá nepoužiteľná no výrobcovia dokazujú že to myslia naozaj vážne. Výrobci kolies a rámov ukázali niekoľko modelov ktoré sú kompatibilné s diskovými brzdami. Ako sa táto novinka osvedčí však ukáže až čas .

formula
1.diel

[Foto na úvode: mathosh]

report_problem Našiel si v texte chybu?
mathosh 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Fotogaléria: Eurobike 2014 - 1. časť

Fotogaléria: Eurobike 2014 - 1. časť

Koncom augusta sa uskutočnil v nemeckom meste Friedrichshafen 23. ročník jednej z najväčších cyklistických výstav sveta. Podľa ohlasov vystavovateľov, s ktorými som sa rozprával už možno Eurobike považovať za najväčšiu bike výstavu sveta, kde tento rok vystavovalo 1320 spoločností z 54 krajín. MTBiker bol pri tom a v najbližších dňoch vám budeme prinášať fotogalérie a články z tejto výstavy.
Fotogaléria Eurobike 2013

Fotogaléria Eurobike 2013

Fotogaléria z najväčšej európskej výstavy bicyklov, komponentov a doplnkov Eurobike 2013, ktorá sa už tradične konala v nemeckom Friedrichshafene
Eurobike 2012 - 6.diel

Eurobike 2012 - 6.diel

Posledná časť fotogalérie z Eurobiku 2012 v ktorej sa dozviete viac o headsete od značky LAS ale aj o tom ktorý výrobca prezentoval nový Am/En model.
keyboard_arrow_up