Zdroj: mathosh

V štvrtom pokračovaní sa dozviete viac o meraní výkonu, o tom ktorý cestný výrobca zaradil so svojej ponuky mtb model ale aj to, či sa kotúčové brzdy presadzujú v cestnej cyklistike.

Paduano

U nás nie príliš známa firma ktorá vznikla v roku 1994 a zaoberala sa výrobou oceľových rámov dnes dovádza k dokonalosti spojenie titánu a uhlíkových vlákien. Zaujímavosťou je že patrila k prvým výrobcom ponúkajúcim rámy s integrovanou sedlovkou. Toto riešenie si zachovali dodnes.

paduano
Thomson

Niekoľkoročná tradícia, nízka hmotnosť a spracovanie na vysokej úrovni sú určite vlastnosti ktorými môžeme charakterizovať komponenty tejto značky. Na nasledujúcu sezónu sa američania pripravili naozaj dôkladne a zaradili do svojej ponuky novú polohovateľnú sedlovku dostupnú s ovládaním pod sedlom alebo z riadítok. Ďalšou novinkou je ponuka riadítok pre cestných, XC ale aj Allmonutain jazdcov.

thomson
RaceFace

Firma ktorej nedávno hrozil zánik dostala druhú šancu ktorú, ako sa na prvý pohľad zdá, plánuje náležite využiť. Potencionálny zákazníci sa môžu tešiť na rozšírenie karbónového programu, novú grafiku a doplnenie vzorníku farieb.

raceface
Rotor

Meranie výkonu nie je dôležité len u profesionálov ale je vhodným doplnkom pre každého kto to s tréningom myslí naozaj vážne. Rotor uviedol na trh nové kľuky s ktoré obsahujú dokonca dva snímače pre presné meranie. Medzi kompatibilné zariadenia patrí napríklad Garmin Edge800.

rotor
Colnago

Taliansky výrobca to s kotúčovými brzdami myslí naozaj vážne a na výstave predstavil niekoľko modelov s týmto riešením. Zaujímavosťou sú použité brzdové páky Formula ktoré ovládajú hydraulické brzdy a zároveň sú kompatibilné so systémom DI2 od Shimana.

colnago
Dogma XC

Pinarello odštartovalo svoj Mtb program novým modelom Dogma XC 9.9. Rám púta pozornosť svojou asymetrickou zadnou stavbou a vychytávkami v podobe "nárazníkov" ktoré bránia poškodeniu rámu pri páde a následnému zavretiu riadítok.

dogma xc
Niner

Tento americký výrobca sa stal synonymom 29" kolies- vo svojej ponuke má iba modely na veľkých obručiach. Na rok 2013 prešiel inováciou model Jet 9 Carbon ktorý bol doplnený o 12mm pevnú os na zadnej stavbe. Výstavný model bol osadený elektronicky ovládaným pružením od Fox-u.

niner
Ibis

Vlne 650b sa nevyhol ani IBIS a tak na Eurobike pripravili prepracované Full HD.

ibis
Mavic

Francúzi zareagovali na požiadavky trhu a tak na ich stánku bolo možné vidieť nové Crossridy v 29" rozmere. Otázne je, či to nie je trochu neskoro keďže ostatný výrobcovia prezentovali už modely 27,5".

mavic
Fixed gear

Fenomén veľkých miest ktorý sa zrodil medzi kuriérmi v San Francisku je stále populárnejší medzi ľuďmi. Trhu sa samozrejme prispôsobujú aj výrobcovia komponentov a doplnkov ktorý do svojej ponuky zaraďujú modely určené pre tento druh jazdenia.

cinneli
Eurobike 2012 - 1. diel
Eurobike 2012 - 2. diel
Eurobike 2012 - 3. diel

[Foto na úvode: mathosh]

report_problem Našiel si v texte chybu?
mathosh 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Fotogaléria: Eurobike 2014 - 1. časť

Fotogaléria: Eurobike 2014 - 1. časť

Koncom augusta sa uskutočnil v nemeckom meste Friedrichshafen 23. ročník jednej z najväčších cyklistických výstav sveta. Podľa ohlasov vystavovateľov, s ktorými som sa rozprával už možno Eurobike považovať za najväčšiu bike výstavu sveta, kde tento rok vystavovalo 1320 spoločností z 54 krajín. MTBiker bol pri tom a v najbližších dňoch vám budeme prinášať fotogalérie a články z tejto výstavy.
Fotogaléria Eurobike 2013

Fotogaléria Eurobike 2013

Fotogaléria z najväčšej európskej výstavy bicyklov, komponentov a doplnkov Eurobike 2013, ktorá sa už tradične konala v nemeckom Friedrichshafene
Eurobike 2012 - 6.diel

Eurobike 2012 - 6.diel

Posledná časť fotogalérie z Eurobiku 2012 v ktorej sa dozviete viac o headsete od značky LAS ale aj o tom ktorý výrobca prezentoval nový Am/En model.
keyboard_arrow_up