Janíčková vyhrala úvod SP v Heubachu

Slovenská reprezentantka v cyklotriale Tatiana Janíčková potvrdila úlohu favoritky a stala sa v daždivom počasí víťazkou úvodných pretekov Svetového pohára v nemeckom Heubachu.

Líderka rebríčka UCI a vlaňajšia majsterka Európy sa v kategórii žien najlepšie vysporiadala s nástrahami náročnej trate. Na pódiu ju doplnila aj krajanka Kristína Sýkorová, ktorá skončila tretia. Medzi Slovenky sa dostala len Španielka Gemma Abantová. Pri premiére vo Svetovom pohári obsadila Erika Hlaváta 6. miesto.

Mužom sa nepodarilo postúpiť do osemčlenného finále. V kategórii na 20-palcových bicykloch skončil Ján Kočiš štrnásty, Martin Behro tridsiatydruhý.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Janíčková obhájila titul majsterky sveta

Janíčková obhájila titul majsterky sveta

Slovenská cyklotrialistka Tatiana Janíčková obhájila v nórskom Lillehammeri titul majsterky sveta. V dejisku olympijských súťaží bola dvadsaťročná Slovenka na jednotlivých sekciách suverénna, v troch kolách jej vždy robila menšie problémy len prvá sekcia. Janíčková napokon nazbierala 4 trestné body, o jedenásť menej ako strieborná Nemka Nina Reichenbachová.
Kompletné výsledky ankety Zlatý pedál 2014: Peter Sagan získal Zlatý pedál a Peter Velits Cenu fair-play

Kompletné výsledky ankety Zlatý pedál 2014: Peter Sagan získal Zlatý pedál a Peter Velits Cenu fair-play

Peter Sagan sa stal najlepším slovenským cyklistom roka a získal Zlatý pedál 2014. Dvadsaťštyriročný Žilinčan Sagan obhájil vo výročnom hodnotení Slovenského zväzu cyklistiky vlaňajšie prvenstvo a celkovo piatykrát ovládol Zlatý pedál. Predtým dostal ocenenie aj v roku 2008, keď sa stal takisto ako rok predtým aj talentom sezóny, a tiež v rokoch 2011 a 2012. Aj na ďalších priečkach ankety bolo poradie rovnaké ako vlani. Strieborný skončil majster sveta v tímovej časovke Peter Velits, tretiu priečku obsadila ženská svetová jednotka v cyklotriale Tatiana Janíčková. Za Talent roka 2014 vyhlásili Mateja Ulíka.
Janíčková majsterkou sveta, Behro šiesty

Janíčková majsterkou sveta, Behro šiesty

Cyklotrialistka Tatiana Janíčková vybojovala pre Slovensko prvú zlatú medailu z tohtoročných majstrovstiev sveta v horskej cyklistike a cyklotriale v juhoafrickom Pietermaritzburgu. Devätnásťročná Slovenka triumfovala v pretekoch ženskej elity a potvrdila pozíciu najväčšej favoritky. Janíčková je rebríčkovou svetovou jednotkou v tejto disciplíne.
keyboard_arrow_up