V sobotu bude pri Cyklomoste slobody piknik, pribudnú nové cyklostojany

V sobotu bude pri Cyklomoste slobody piknik, pribudnú nové cyklostojany

Cez víkend bude v Bratislavskom kraji živo. Okrem Dňa európskej spolupráce v Devínskej Novej Vsi budú športové a kultúrne podujatia na Divokej vode v Čunove, v Hamuliakove, Malackách, Pezinku, Dúbravke aj v Studienke.

V rámci Európskeho týždňa mobility organizuje Bratislavský kraj piknik, ktorý bude zároveň oslavou prvého výročia otvorenia Cyklomosta slobody. Návštevníci sa môžu tešiť na bohatý program. Vystúpia Le Payaco či Funkiez a počas celého dňa sa budú prezentovať úspešné projekty kraja, medzi ktoré určite patrí aj cyklomost. Tešiť sa majú na čo aj deti. Pre ne je pripravený bohatý program – hry, maľovanie na tvár aj tvorivé dielne. Tešíme sa na vás pri cyklomoste v Devínskej Novej Vsi v sobotu od 11:00 do 17:00. V niektorých obciach osadí Bratislavský kraj pri tejto príležitosti cyklostojany, bude ich spolu 40. V Devíne, Devínskej Novej Vsi, Vysokej pri Morave a v mestskej časti Ružinov pribudne po päť cyklostojanov, V Marianke a v Záhorksej Bystrici ich dostanú po desať.

Na Divokej vode v Čunove budú v nedeľu 22. septembra prekonávať samých seba bežci, ktorí sa nezľaknú prekážok ani blata. Štartovať budú aj deti či tímy. Na http://www.tvrdak.sk sa možno registrovať do piatka, na mieste až do nedeľného štartu. Kto nemá chuť súťažiť, môže päťkilometrový beh absolvovať len tak – pre radosť. Viac informácií na stránke podujatia.

Behať sa bude cez víkend aj v Hamuliakove. V sobotu 21. septembra sa v obci uskutoční DOBEHNI MA! GútorRun 2013. Okrem hlavného a hobby behu so štartom o 10:45 sú pripravené aj detské behy, ktoré budú štartovať o 10:00. Deti sa popasujú s traťami od 200 metrov po 1320 metrov, trať hobby behu je dlhá 4,5 km a kto si trúfa, môže sa zúčastniť na hlavnom behu s 10-kilometrovou traťou. Viac informácií o pretekoch je na http://www.dobehnima.sk.

Cez víkend bude rušno aj v Malackách. V nedeľu sa na mestskom okruhu uskutočnia motocyklové preteky s názvom Memoriál Arnolda Gašpara, ktorých hlavným partnerom je BSK. Podujatie je súčasťou seriálu Medzinárodných majstrovstiev Slovenskej republiky v cestných pretekoch historických motocyklov. Pretekári sa môžu tešiť na trať dlhú 1480 metrov so štartom na Radlinského ulici pred mestským úradom. Viac informácií na stránke http://www.malacky.sk.

Pezinok ožije cez víkend vinobraním. Tradičné oberačkové slávnosti sa v uliciach mesta začnú v piatok a potrvajú až do nedele. Návštevníci sa môžu tešiť nielen na pestrú ponuku miestnych špecialít, pripravený je aj kultúrny program na dvoch tribúnach. V piatok zahrajú Funny Fellows či Vidiek, v sobotu napríklad No name a Senzus a v nedeľu Samo Tomeček či Funkiez. Podrobný program možno nájsť na http://www.pklife.sk/vinobranie-pezinok.html.

V Dúbravke budú tento víkend hodové slávnosti. Pripravená je súťaž vo varení guláša, bohatý kultúrny program, hasičská súťaž, šachový turnaj, turnaj v hokejbale či zumba maratón. Podrobný program je na http://www.citylife.sk/ina-akcia/dubravske-hody-2013.

V Studienke sa bude v sobotu konať už jedenásty ročník jarmoku Hasprunský dubák. Podujatie sa začne o ôsmej ráno svätou omšou, od 9:15 bude na námestí obce hrať živá hudba, vystúpi folklórny súbor Macejko z Malaciek, zahrá skupina Klaret aj Záhorienka. Súčasťou podujatia bude tombola.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Bajkula Bratislavské enduro - finále Slovenského pohára

Pozvánka: Bajkula Bratislavské enduro - finále Slovenského pohára

Bratislava bude uzatváracím mestom Slovenského pohára v endure a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: Prekrv svoj mozog na verejnej jazde s Mozgovou Atletikou a Nilio

Pozvánka: Prekrv svoj mozog na verejnej jazde s Mozgovou Atletikou a Nilio

Hoci sa rok preklopil do svojej jesennej časti, spoločné jazdy neutíchajú. Najbližšie roztočíme pedále v Bratislave.
Pozvánka: Gran Fondo Bratislava 2023 - to budú zjazdy

Pozvánka: Gran Fondo Bratislava 2023 - to budú zjazdy

V čom je Gran Fondo iné od ostatných podujatí? Čo bude ešte lepšie, ako pri premiére minulý rok?
keyboard_arrow_up