1. ročník BTVT BikeRide iLegal Cupu

Uplynulú sobotu (2.11.2013) sa v blízkosti Vranova nad Topľou na bližšie neurčenom mieste uskutočnil prvý ročník BTVT ilegal Cupu. Už z názvu vyplýva, že o žiadne masové podujatie s premakaným marketingom nešlo. Miestny trail, ktorý chalani krvopotne stavajú, menia a vylepšujú už takmer dva roky sa na sklonku sezóny konečne dočkal aj súťažných jázd. V zamračenom počasí s troškou blata a riadnou kopou lístia sa na štart postavilo sedemnásť účastníkov, medzi ktorými dominovali miestni borci. Účasť si však nenechalo ujsť ani zopár hostí a dve (pekné) baby.


Pretek mal jednoduché pravidlá - jedna tréningovka a dve merané jazdy, z ktorých sa brala tá lepšia. V konečnom dôsledku sa celkové poradie vyskladalo iba z druhých jázd, pretože všetci zúčastnení sa v druhej jazde hecli a vylepšili svoje časy. To ale predbieham, takže nazad k prvej jazde.


Dlho predlho sa vo Vranove a okolí hútalo, ako merať časy na preteku. Nakoniec mozgy celej vranovskej doliny dali hlavy dokopy a vymysleli systém použítia dvoch vysielačiek a dvoch aplikácií pre smartfóny. V reálnom prostredí však vysielačky boli nepoužiteľné a tak celá ťarcha spočinula na ručnom meraní apkami v telefónoch. Pri predpokladanom čase cca 5 min sa rátalo s tým, že ručné meranie bude postačovať a stotinové rozdiely nebudú- BOLI. " title=" Ale to opäť predbieham, takže po druhý krát nazad k prvej jazde.


Tú podľa predpokladov vyhral domáci borec Martin Pravda pred prekvapením preteku Andrejom Kentošom z Bystrého, ktorý síce patrí do Bike teamu Vranov, avšak miestny trail veru nepatrí k jeho domácim tratiam. Tretie miesto vybojoval ďalší domáci borec Marcel Talian. U báb prvú jazdu absolvovala iba Šárka Švandová a teda do druhého kola nastupovala neohrozene z prvého miesta.


V druhej jazde sa štartová listina menila a jazdci nastupovali na trať podľa časov z prvého kola. Po dojazde prvého Martina Pravdu sa mohlo zdať, že vylepšením času o takmer sedem sekúnd nebude mať konkurenciu, avšak to sa vyvrátilo o ani nie minútu neskôr po dojazde Andreja Kentoša. Martinovi nadelil päť sekúnd a bolo jasné, že prvé miesto pocestuje do Bystrého. Tretie miesto obhájil Marcel Talian, v jeho prípade však treba podoknúť, že rozdiel medzi ním a štvrtým Ferom Korekáčom bol sedem STOTÍN. Pri ručnom meraní fakt dôvod na podanie sťažnosti " title=" Podobný, avšak predsa len väčší rozdiel v podobe troch desatín sekundy sa na displeji objavil aj medzi piatym Mišom Oravcom a šiestym Vladom Petrusom. Aj s prihliadnutím na tieto rozdiely veru treba uznať, že štartové pole bolo vyrovnané a rozhodovali najmenšie chyby či poškmyknutia. Do druhého kola dostala Šárka Švandová konkurenciu v podobe Veroniky Polákovej a tá veru nebrala žiadne ohľady a s prehľadom zvíťazila. Nevadí, Šárke ostalo pekné druhé miesto.


Vyhodnotenie v štýle iLegal pred kufrom auta už iba dalo bodku za podareným podujatím, ktoré síce nelámalo účastnícke rekordy, zato sa nieslo v priateľskej, ba až rodinnej atmosfére. Tá sa ukázala aj na miniafterparty hneď po preteku, kde sa pri pivku a kole v jednom momente strhla megatestovacia akcia počas ktorej si biky vymenil asi každý s každým. Druhá časť afterparty vo večerných hodinách iba potvrdila, že bikeri vedia nielen jazdiť, ale aj poriadne rozprúdiť zábavu. To však vzhľadom na dostupnosť článku počas celého dňa a nie iba po 22. hodine nemôžem bližšie popísať. " title="

Výsledková listina:
1. Andrej Kentoš 4:52:84
2. Martin Pravda 4:57:37
3. Marcel Talian 4:58:40
4. František Korekáč 4:58:47
5. Michal Oravec 5:07:04
6. Vladimír Petrus 5:07:33
7. Ján Kočiško 5:09:56
8. Peter Michalčo 5:18:29
9. Marián Polakovič 5:27:77
10. Vojtech Pravda 5:31:55
11. Peter Šalata 5:38:88
12. Branislav Leško 6:01:08
13. Denis Jadlovský 6:05:23
14. Miroslav Kentoš 6:06:06
15. Denis Nižník 6:06:76

Ženy:
1. Veronika Poláková 6:46:08
2. Šárka Švandová 7:52:14

Fotogaléria TU
report_problem Našiel si v texte chybu?
Boo_boo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Finálové kolo SPDH na Košútke - konečne na suchu

Reportáž: Finálové kolo SPDH na Košútke - konečne na suchu

Posledné kolo SPDH 2020 sa konalo na Košútke pri Hriňovej. Boli to jediné preteky, na ktorých počas troch dní nepadla ani jedna kvapka dažďa.
Reportáž: 3. kolo SPDH vo Vrátnej – v peknom tempe pokračujeme v sezóne ďalej

Reportáž: 3. kolo SPDH vo Vrátnej – v peknom tempe pokračujeme v sezóne ďalej

Tento víkend sa konalo už 3. kolo Slovenského pohára v zjazde, na ktoré som sa veľmi tešil, pretože som tu ešte nebol a bol som zvedavý, aká trať na nás čaká.
Reportáž: Slovenský pohár v zjazde - začiatok súťažného pretekania vo Veľkej Rači

Reportáž: Slovenský pohár v zjazde - začiatok súťažného pretekania vo Veľkej Rači

Keď som si pozeral počasie na prvé kolo SPDH vo Veľkej Rači, ani vo sne by ma nenapadlo, že si po teplej a slnečnej sobote v nedeľnej finálovej jazde ešte zablatím bicykel.
keyboard_arrow_up