Zdroj: www.canyon.com

Značku Canyon pravdepodobne netreba príliš predstavovať – i keď oficiálne vstúpila na Slovenský trh len nedávno, konkrétne v roku 2013, nepochybne tvorí stálicu na zoznamoch pri výbere nových bikov vo všetkých kategóriách a cenových hladinách. Poďme sa spoločne pozrieť na novinky a inovácie v kategórii MTB pre sezónu 2014.

Sezóna 2014 je sezónou 27,5“ kolies a tento trend sa nevyhol ani kompletne prepracovanému modelu Nerve AL.
Canyon Nerve AL
Na stránke výrobcu dostanete na výber okrem bežných modelových špecifikácii tiež možnosť výberu medzi 27,5“ a 29“ priemerom kolies. Základ oboch variant tvorí tuhý hliníkový rám so zdvihom 120mm v prípade „stredného“ rozmeru, a 110mm u veľkých kolies. Rám disponuje systémom Anti-squat, zabraňujúcim pohupovaniu pri šliapaní. Samozrejmosťou je vnútorné vedenie kabeláže, pevná os zadnej stavby a taktiež tapered hlavové zloženie. Ako už bolo spomenuté, Nerve AL je dostupný v niekoľkých úrovniach výbavy - zo 6. variant a niekoľkých farebných kombinácii si pravdepodobne vyberie naozaj každý

Ťažší kaliber a ďalšia novinka v ponuke Spectral AL je odpoveďou na požiadavky all – mountain bikingu.
Canyon Spectral AL
Úplne nový hliníkový rám so zdvihom 140mm má všetky najnovšie a inovatívne technológie ako sú pevná os, integrovaný chránič reťazovej vzpery ale tiež stredové zloženie PressFit. 27.5“ kolesá poskytujú skvelý kompromis medzi obratnosťou a nízkou hmotnosťou, Spectral sa tak nestratí v prudkých stúpaniach ale ani singletrailoch či náročných zjazdoch. Ako všetky modely značky, aj nový Spectral je dostupný v niekoľkých prevedeniach od najnižšieho modelu 6.0 až po trailovú raketu v plnej výbave 9.0, ktorá je osadená len tým najlepším čo súčasný trh ponúka.

Lux CF – privítajte maratónskeho kráľa!

Canyon LUC CF
V Nemecku sa nezabúda ani na pretekárov s tými najvyššími ambíciami a cyklistov, ktorí si radi užívajú maximálnu rýchlosť. Práve tieto skupiny bikerov si určite povzdychnú pri pohľade na nový LUX CF. Tento 29“, celoodpružený model v sebe kombinuje nekompromisnú ľahkosť, efektivitu a obratnosť. Rám využíva revolučné riešenie karbónového zadného trojuholníka Flex Pivot, ktoré bolo špeciálne prispôsobené 100mm zdvihu a vlastnostiam 29“ kolies. Ako u ostatných celoodpružených modelov značky, aj LUX využíva technológiu anti-squat kinematics. Samozrejmosťou je ochrana reťazovej vzpery ale tiež detail v podobe ochrany hornej rámovej trubky pred poškodením v prípade pádu.

Torque DHX – nástupca populárneho a úspešného modelu FRX s vylepšenou kinematikou pruženia pre lepší prenos energie zo šliapania.
Canyon DHX
DHX je ideálnym strojom pre downhill ale tiež zábavu v bikeparku. Kompletne prepracovaný rám s novým tvarovaním trubiek a zníženou hornou trubkou poskytuje viac priestoru na pohyb. Ako u predchodcu, tak ani u tejto novinky nesmie chýbať pevná os pre maximálnu tuhosť kolies a uchytenie ISCG.

Grand Canyon CF SL
Grand Canyon CF SL
Či už pôjdete maratóny alebo etapové preteky, je tento Grand Canyon CF SL bezchybným bikom s neprekonateľným pomerom cena/výkon. Optimálne využité vrstvenia karbónových vlákien poskytujú rámu vynikajúcu tuhosť a komfort. Patentovaná technológia Impact Protection Unit (IPU) ponúka bezpečie aj v prípade pádu.

Okrem vyššie uvedených modelov sa inovácie dotkli viac či menej kompletnej ponuky. Viac informácii o jednotlivých modeloch a novinkách nájdete na webe http://www.canyon.com

[Foto na úvode: www.canyon.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

E-novinky Canyon - evolúcia v plnom prúde PR článok

E-novinky Canyon - evolúcia v plnom prúde

Canyon na tento rok kompletne inovoval svoju ponuku horských elektrobicyklov. O ktoré modely ide? V čom sa líšia oproti predchodcom? Ako sú vybavené?
Predstavenie: Canyon Neuron 2023 - ešte väčšia porcia zábavy

Predstavenie: Canyon Neuron 2023 - ešte väčšia porcia zábavy

Canyon Neuron je dlhoročnou stálicou a bestsellerom v ponuke nemeckého výrobcu. Rok 2023 je rokom, kedy svetlo sveta uzrela nová generácia tohto modelu.
Test: Canyon LUX World Cup CFR Team  – to najlepšie na záver

Test: Canyon LUX World Cup CFR Team  – to najlepšie na záver

Model LUX mám v pamäti zafixovaný ako jeden z top bikov, ktorý som mal kedy možnosť testovať. Odvtedy však prešli 4 roky. Je to stále ten bravúrny stroj alebo sa niečo zmenilo?
keyboard_arrow_up