Aký bol Prestigio City Triathlon Bratislava?

Cez víkend sa konal na bratislavskej Kuchajde Prestigio City Triathlon Bratislava 2014 ETU European Cup. Vzdialenosti pozostávali zo 750 m plávania, 20 km cyklistiky a 5 km behu. Na štart sa postavilo 623 pretekárov z celého sveta. Medzi najväčších česko-slovenských favoritov patril Richard Varga, Jan Čelustka a Ivana Kuriačková.

Počasie nám bohužiaľ neprialo (pršalo a voda dosahovala 14 stupňov), ale aj napriek tomu podujatie odštartovalo v sobotu pretekmi mužov (3 semifinále) a pokračovalo s pretekmi detičiek a žiakov, ktorí išli napriek nepriaznivým poveternostným podmienkam duatlon (beh, bicykel, beh).
V nedeľu ráno odštartovali ženy a celkové víťazstvo si odniesla ešte len juniorka a Levičanka Ivona Miklóšová.

Plávanie
Hlavný program začal krátko pred obedom, a to pretekmi Európskeho pohára žien. Ženy bojovali aj napriek vytrvalému dažďu a prvenstvo si s najrýchlejším behom vybojovala mladá sympatická Nemka Sophie Saller pred Francúzskou Beaugrand a Taliankou Peron. Zo Sloveniek sme mali na štarte 6 dievčat a najlepšie si počínala Romana Gajdošová. „Som veľmi prekvapená. Poctivo som sa na tento pretek pripravovala, počasie bohužiaľ nevyšlo, no podmienky mali všetci rovnaké. Vyplávala som dobre a držala som sa v druhom balíku. Ledva som si obula tenisky, taká som bola skrehnutá. Nohy som si dokonca necítila ani na behu, ale veľmi sa teším z umiestnenia v TOP 15. Je to môj životný výkon.”

Bike
Ivana Kuriačková pochovala preteky v studenej vode a dobehla na 24. mieste. “Preteky nevyšli celkom podľa predstáv, no ešte je len začiatok sezóny a musím dorobiť posledné skúšky a dať sa do poriadku, budúci týždeň odlietam do Francúzska pretekať a mám ešte celú sezónu pred sebou. Ďakujem všetkým čo mi držali palce!”
V sobotu sa do finále mužov prebojovalo 65 pretekárov a z víťazstva sa tešil Rakušan Chris Wigell. Zo Slovákov sa v prvej desiatke umiestnili Ján Pavlík (na 5. mieste), Jozef Tomašovič (6. miesto), Šimon Žáčik 8. miesto a Vladimír Sopko (10. miesto)
O 16:00 odštartovalo najväčšie vyvrcholenie podujatia – Európsky pohár muži. V hľadisku to vrelo divákmi a do studenej Kuchajdy sa vrhlo 77 elitných pretekárov z 22 krajín. Najväčšie ambície sme priraďovali Richardovi Vargovi, ktorý si nakoniec odniesol skvelé 2. miesto! “Veľmi sa teším z druhého miesta na domácej pôde, dnes to nebolo zadarmo. Ďakujem krásne všetkým fanúšikom, ktorí ma povzbudzovali, boli ste úžasní a prišlo vás ozaj veľa! Je to doposiaľ moje najlepšie umiestnenie z Európskych pohárov. O dva týždne WTS London, prípravu budem mať na Slovensku. Ešte raz veľké ďakujem!”
Okrem Richarda sa na štart postavilo aj trio slovenských pretekárov, a to Simon Brunovský, Tomáš Kubek a Lukas Siska, ktorí skončili v siedmej desiatke. Na štarte sme mali aj nášho Čeldu, ktorému preteky nevyšli podľa predstáv, ale verí, že o 5 týždňov v rakúskom Kitzbuheli všetko napraví .

Beh
„EP Bratislava a 16.místo není žádná sláva. Podmínky byly divoké, ale pro všechny stejné a já se s formou prostě nepotkal. Při výběru závodu jsem trochu riskoval a naložil si toho dost. Bohužel není vždy risk=zisk. Do ME zbývá měsíc, tak nezbývá než to hodit za hlavu a místo cestování víc trénovat.“

Ďakujeme všetkým našim partnerom, pretekárom a fanúšikom za podporu, pomoc a skvelú atmosféru a aj vďaka vám sa tento event posunul opäť o level vyššie. Tešíme sa na vás opäť na budúci rok! Ďakujeme!

report_problem Našiel si v texte chybu?

Prestigio City Triathlon

calendar_today 17.05.2014 - 18.05.2014
label Triatlon
place Bratislava (Slovensko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Klub Žiletky.cc, pôsobiaci v Brne a Bratislave, je kolektív milovníkov jazdenia, ktorí majú radosť z pohybu, skupinové jazdenie, ale posledný rok aj súťaženie.
Rozhovor: Rebeka Cully – keď dieťa nie je prekážkou

Rozhovor: Rebeka Cully – keď dieťa nie je prekážkou

„Som fyzioterapeutka na materskej dovolenke so 16-mesačným synčekom. V zime sa venujem skialpinizmu a v lete triatlonu. Milujem dobrodružstvá, a najmä tie v horách.“
Pozvánka: Prekrv svoj mozog na verejnej jazde s Mozgovou Atletikou a Nilio

Pozvánka: Prekrv svoj mozog na verejnej jazde s Mozgovou Atletikou a Nilio

Hoci sa rok preklopil do svojej jesennej časti, spoločné jazdy neutíchajú. Najbližšie roztočíme pedále v Bratislave.
keyboard_arrow_up