Fotoreport z 2. kola SpDH v Malej Lučivnej a vyjadrenia jazdcov

24-25.5 sa v Malej Lučivnej uskutočnilo 2.kolo Slovenského pohára v zjazde, ktorý je sám o sebe nielen o preteku, ale aj o dobrom tréningu do ďalších pretekov. Náročná trať v Lučivnej preverí, kto má akú kondičku a tréning. Prečítajte si aj vyjadrenie jazdca, ktorý skončil po páde v nemocnici s popáleninou 2. stupňa a prasknutým členkom...

Jerguš Šuca

Na druhé kolo SPDH som sa celkom tešil, kedže tá trať patrí medzi moje obľúbené, no finálna jazda mi nevyšla, kedže začalo pršať a neprezul som na wetscreamy, ktoré boli asi rozhodujúce. Tieto preteky určite preverili každého jazdca, či už za sucha alebo mokra (v nedeľu). Potešilo ma, že aj organizácia bola celkom dobrá a aj pribudli nové veci na trati. Počas finálových jázd v nedeľu si určite užili aj diváci, ktorí sledovali náročnosť trate. Pretek hodnotím ako super akciu a som rad, že nakoniec náš team (TNV RACING TEAM) bol aj na bedni, kedže chlapci z nášho teamu podali skvelý výsledok Lukas Platek, Maros Skupeň a Oliver Gombala a jeho otec.

Skok

Jozef Lecák

Trať mi sadla celkom fajn, v piatok po príchode som si nestihol dať žiadnu jazdu, ale v sobotu mi trať sadla celkom výborne, zo začiatku sa veľmi prášilo no potom trochu popršalo a bolo to ideálne. Náročnsťou bola táto trať asi najťažšia, akú som kedy išiel, v niektorých úsekoch trate som to dokonca neustal a skončil som na zemi. Nedeľa ma dosť sklamala, pretože po príchode do depa mi zadná brzda odišla a mal som problém zohnať novu, nestihol som ani tréning, išiel som hneď semifinále a to sa mi vypomstilo. Za drevenou klopenkou na lúke na dvojvlne sa mi stal úraz členka a popálenina 2. stupňa na ľavom lýtku, takže som nedošiel ani do cieľa... Čo sa týka organizácie bolo to celkom fajn, len nemali dobre vyriešenú záchranku... Na príchod záchranárov ku mne som čakal vyše 15 minút, ale inač bolo to celkom fajn. Po prevoze do nemocnice v Dolnom Kubíne, kde mi povedali, že mám prasknutý členok a dali mi to do dlahy a popáleninu ošetrili, som následne čakal na príchod nášho teamu ( ENJOY THE RIDE TEAM ), kde ma pri nemocnici vyzdvihli a vyrazili sme späť do Košíc. Ďakujem najmä chalanom, ktorí mi pomohli, keď som vyšiel z nemocnice. Vďaka im patrí aj za pobalenie osobných vecí, kým ja som sedel na traumatologií v nemocnici. Ďakujem vám ( Tomaš Bačo, Roman Sadiv, Matuš Kovaľ, Zdeno Žak, Boris Plajdičko a ďalším samozrejme nakoniec Petrovi Šalatovi, že mi umožnil pridať nejaký ten komentár k preťeku!
report_problem Našiel si v texte chybu?

2. kolo SpDH

calendar_today 24.05.2014 - 25.05.2014
format_list_numbered 2. kolo - Bajkula SP DH
label Downhill
place Malá Lučivná (Slovensko)

letucer 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Slovenský pohár v zjazde - začiatok súťažného pretekania vo Veľkej Rači

Reportáž: Slovenský pohár v zjazde - začiatok súťažného pretekania vo Veľkej Rači

Keď som si pozeral počasie na prvé kolo SPDH vo Veľkej Rači, ani vo sne by ma nenapadlo, že si po teplej a slnečnej sobote v nedeľnej finálovej jazde ešte zablatím bicykel.
Reportáž: Finálové kolo SPDH na Košútke - konečne na suchu

Reportáž: Finálové kolo SPDH na Košútke - konečne na suchu

Posledné kolo SPDH 2020 sa konalo na Košútke pri Hriňovej. Boli to jediné preteky, na ktorých počas troch dní nepadla ani jedna kvapka dažďa.
Reportáž: Koniec sezóny vo veľkom štýle – SPDH vo Vrátnej

Reportáž: Koniec sezóny vo veľkom štýle – SPDH vo Vrátnej

Piate a konečné kolo Slovenského pohára v zjazde sa uskutočnilo v stredisku Vrátna v Malej Fatre. To znamenalo, že výsledky z neho rozhodnú o nových víťazoch v celkovom poradí. Aj z tohto dôvodu sme mali možnosť vidieť parádne výkony.
keyboard_arrow_up