Pumptrack Lučina - Ako napreduje budovanie

Myšlienka pre vznik pumptracku na Lučine sa zrodila chalanom zo združenia Trail of Life koncom minulého roka a projekt je realizovaný hlavne za podpory obce Tvarožná Lhota. Chalanov sme boli pozrieť, ako im ide práca od ruky. Pozemok je už vymeraný, pumptrack nalajnovaný, takže prišiel rad na ťažkú techniku.

Až bager nahádže komplet všetky vlny, na rad príde žabovanie a ďalšie dolaďovanie. Chlapci z Trail of Life sa budú snažiť, čo najskôr pumptrack dostavať a veria, že sa tam dostaví čo najviac ľudí na bikoch, aby si pumptrack vyskúšali.




Čo je pumptrack?

Pumptrack je uzavretý, umelo vytvorený okruh pre jazdu na bicykli, ktorý je možné prejsť bez šliapania. Okruh je zložený vlnkami a klopenými zatáčkami, ktoré umožňujú udržovať alebo dokonca zvyšovať rýchlosť pumpovaním. Pumptrack je výborný prostriedok pre zábavu alebo zdokonaľovanie technických i jazdných skúseností na bicykli. Do pohybu sa zapojuje celé telo a je to tiež zábavný prostriedok pre zlepšovanie fyzickej kondície. Je navrhnutý tak, aby bol hlavne zábavný a zároveň bezpečný pre všetky typy cyklistov. Na pumptracku je možno používať akýkoľvek bicykel - MTB, BMX alebo i detské odrážadlo.



Ako ďalší bonus čo táto lokalita ponúka je nespočetné množstvo trailov. Nechcem však predbiehať, určite pre vás pripravíme článok z jazdenia na týchto trailoch.

Neviete kde je Lučina?


Rekreačná lokalita Lučina sa nachádza približne iba 10 km od našich hraníc. Pumptrack je situovaný pri vodnej nádrži, takže v letných horúčavách príde vhod aj schladenie. V blízkosti sa nachádza autokemping a reštaurácie, takže aj nejaké to pivko padne vhod.
report_problem Našiel si v texte chybu?
adamoliva89 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Otváračka Pumptracku na Lučine - Trať aj otvorenie sa vydarilo na jednotku

Otváračka Pumptracku na Lučine - Trať aj otvorenie sa vydarilo na jednotku

V sobotu 22.8.2015 sa uskutočnilo oficiálne otvorenie Pumptracku Lučina. Pumptrack sa skladá z veľkého okruhu, na ktorý sa napája menší okruh, ktorý je uprostred. Veľký okruh som zvládal dať maximálne tri jazdy, je vidieť, že musím ešte ponaháňať kondičku a trošku tej techniky.
keyboard_arrow_up