Fotogaléria: Návšteva v centrále nemeckého výrobcu bikov Ghost

Minulý týždeň sme sa boli pozrieť na novú kolekciu Ghost 2017, ale fotografie zatiaľ nemôžu byť publikované, respektíve, nové modely sme nemohli fotografovať. Absolvovali sme však prehliadku továrne a centrály spoločnosti v nemeckom meste Waldsassen, kde sme fotografovať mohli, a tak môžeme priniesť fotoreport zo zákulisia výroby, resp. skladania bikov.

Waldsassen je malé mestečko, ktoré sa nachádza z Bratislavy približne 6 hodín autom (cca 550 km). Pri prechádzke po mestečku vidíme takmer výhradne biky Ghost rôznych ročníkov - aj tie doslova archívne . Ako sa dozvedáme pri prehliadke, miestni ľudia nemajú na biky extra zľavu, ale každý zamestnanec už áno.

Z vonku je to klasická “hala”, tak som ju aj zabudol cvaknúť, ale predsa to podstatné je vo vnútri. Súčasťou návštevy bol aj výjazd, ale na modeloch 2016.

Momentálne už majú sériu 2016 hotovú a robí sa iba pár posledných kusov, preto vo vnútri panuje celkom pohodové tempo a ani veľa pracovníkov nestretávame. Sprievodca nám to vysvetľuje, že veľa zamestnancov čerpá letné dovolenky a čoskoro sa to opäť rozbehne naplno. Obdobne aj sklady znejú prázdnotou, ale nenechajte sa zmiasť, čoskoro to tu bude našpikované až po strop tovarom a linky budú naplno frčať.

Ani neprekvapí, že pri montážnych pásoch hrá české rádio a chlapi a ženy sa rozprávajú v češtine. Blízkosť Česka, ktoré je doslova za rohom (4 km), určite teší aj manažment spoločnosti. Každopádne, viacero Čechov alebo Slovákov pracuje v Ghost-e aj na vyšších postoch, ako napríklad Slovák Majo, ktorý robí produktového manažéra. Podobných príkladov tu nachádzame viacero, pričom v celej fabrike pracuje približne 130 ľudí.

Históriu spoločnosti Ghost a pár jej zaujímavostí sa môžete dozvedieť vo videu: Nemecká kvalita v znamení Ghost. Mimochodom, v čase 1:05 uvidíte ich centrálu s výrobnou halou, kde sa uskutočnila naša prehliadka.

A už slúbená fotogaléria, ktorá bola robená iPhonom, nie práve za ideálnych podmienok.





















report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Drobnosti, čo robia veľké rozdiely -  Ghost Riot Trail, Enduro a Full Party

Video: Drobnosti, čo robia veľké rozdiely - Ghost Riot Trail, Enduro a Full Party

Čo sú dnes moderné prvky na zábavu určených fullov? Ako vie značka zmeniť určenie jedného modelu na základe použitých komponentov?
Video: Slušné gravel bicykle - Rock Machine, Ghost a Marin

Video: Slušné gravel bicykle - Rock Machine, Ghost a Marin

Na pohľad podobné gravel bicykle so slušnou výbavou, ktoré sa odlišujú v detailoch. Ktorý z nich by si si vybral?
Po rokoch som skúsil bikefitting – čo som zistil?

Po rokoch som skúsil bikefitting – čo som zistil?

Človek jazdí dlho a po čase môže nadobudnúť pocit, že už má všetko vyladené a zažité. Ale rovnako nikdy nie je neskoro skúsiť niečo nové a trochu sa poučiť.
keyboard_arrow_up