Canyon 2017 – cestná kolekcia, v ktorej si vyberie úplne každý

Aj v sezóne 2017 stavia Canyon vo svojej cestnej kolekcii na osvedčených základoch. Ponúknuť kvalitu a technológie nielen pri svojich top modeloch, ale rovnako pri tých dostupnejších, ktoré sú určené širokej verejnosti.

Celá cestná kolekcia je prehľadne rozdelená do 4 základných skupín podľa svojho primárneho určenia. Samozrejme, mnohé modely sú univerzálne a presahujú svoje „vymedzené“ hranice. Pri konštrukcii modelov Aoeroad sa kládol v prvom rade dôraz na aerodynamiku, pri Ultimate na maximálnu univerzálnosť a pri Endurance bol najväčší dôraz kladený na komfort. Nezabudlo sa ani na cyklokros, ktorý sa skrýva pod názvom Inflite.

Aeroad

Tento rad je primárne orientovaný na rýchlosť. A tým je myslená rýchlosť maximálna, pretože hlavný dôraz sa kladie na aerodynamiku. Za týmto účelom bol vytvorený nový rad trubiek so špeciálnym profilom, ktoré nesú názov Trident 2.0. Tie doslova „režú“ vzduch a pomáhajú šetriť drahocenné watty. Taktiež geometria (Pro geometry) cieli v prvom rade na výkonnostných jazdcov, ktorí nemajú problém s agresívnou pozíciou, ktorá je pre rýchlu jazdu nevyhnutná. Veľmi zaujímavým prvkom je kombinácia predstavca a riadítok, ktorá nesie názov Aerocockpit CF. Dokonale tak ladí s rámom a vytvára aj veľmi aerodynamický celok, ktorý dokáže ušporiť cca 5,5 W pri rýchlosti 45 km/h oproti klasike. Modely Aeroad sú ale veľmi univerzálne stroje. O tom svedčí napr. aj víťazstvo Alexandra Kristoffa na náročnej „kockovej“ klasike Okolo Flámska v roku 2015, takže určite bez problémov tento stroj zvládne aj naše cesty. V ponuke sú výhradne karbónové modely s cenou od 3 599 € až po nekompromisnú výbavu v hodnote 8 500 €.

V tejto ponuke nájdete: AEROAD CF SLX 8.0 DI2 (4 399 €), AEROAD CF SLX 8.0 (3 599 €).


Ultimate

Séria Ultimate má pomerne jasný cieľ. Ponúknuť nízku hmotnosť a zároveň maximálnu tuhosť s dokonalým ovládaním. Dalo by sa povedať, že sa jedná o univerzálny stroj do akéhokoľvek terénu a na každý pretek. Geometria už nie je taká agresívna ako pri rade Aeroad, ale stále je veľmi športová a vhodná najmä pre pokročilých jazdcov – teda „Sport-pro geometry“. Rám rovnako nesie aj výrazné prvky aerodynamiky, hlavne v prednej časti rámu. Navyše, vyššie modely majú taktiež kombo predstavca a riadítok - Aerocockpit CF. Pokiaľ sa nejedná o vyslovene rovinatú (šprintérsku) etapu, tak práve na týchto strojoch môžete vidieť po väčšinu času jazdcov Katushe a Movistaru. Aj keď prvotným zámerom bola v prvom rade celková tuhosť, bez potrebného komfortu by to pri dlhých etapách nebolo ideálne. Vďaka upravenej zadnej časti rámu, najmä v oblasti sedlových vzpier, je tento „problém“ vyriešený. V tomto modelom rade nie je núdza ani o lacnejšie hliníkové modely, prípadne o verzie upravené pre nežnejšie pohlavie.

V tejto ponuke nájdete: ULTIMATE CF SLX 9.0 LTD (5 699 €), ULTIMATE WMN CF SLX 8.0 DI2 (3 999 €), ULTIMATE AL SLX 9.0 AERO (2 699 €).


Endurance

Nie každý má záujem primárne naháňať maximálnu priemernú rýchlosť a sekundy. Veľká väčšina vidí skôr potešenie pri pohodovej jazde s priateľmi, prípadne len tak sólo pri pohľade na okolitú krajinu. V tom prípade požadujeme hlavne komfort. Ak je treba, prípadne teda máte chuť sa do toho poriadne oprieť, dokáže tento bicykel bez problémov letieť vpred. Základom je geometria orientovaná v prvom rade na vytrvalosť, teda, s prívlastkom Sport. Vďaka nej sú tieto modely vhodné aj pre začínajúcich jazdcov, ktorým umožní dosiahnuť pohodlnú, ale stále dostatočne „rýchlu“ polohu. Ďalšou veľkou devízou je komfort najmä v zadnej časti, na ktorom má veľký podiel tvarovanie sedlových vzpier a tiež ich napojenie na hornú rámovú trubku – technológia VCLS. Na komforte sa podieľa aj integrovaná sedlová objímka, ktorá umožňuje sedlovke „pracovať“ vo väčšom rozsahu. Navyše, jej špeciálny tvar dokáže efektívne pohlcovať nepríjemné vibrácie. Rovnako nie je problém použiť ani poriadne široké plášte a vydať sa tak s týmto bicyklom na opustené cesty doslova mimo civilizácie. V tomto prípade prídu veľmi vhod aj kotúčové brzdy, ktoré si v rade Endurance našli svoje stabilné miesto. Opäť si na svoje prídu aj dámy a nechýbajú ani naozaj dostupné hliníkové prevedenia.

V tejto ponuke nájdete: ENDURACE CF SLX 9.0 (4 299 €), ENDURACE CF 9.0 (2 199 €), ENDURACE AL 7.0 (1 349 €).


Inflite

Cyklokrosový bicykel nemusí byť vhodný len pre milovníkov tohto relatívne špecifického športu. Môže poslúžiť ako veľmi dobrý univerzálny bicykel, prípadne ako ideálny doplnok k horskému – je možné ho použiť veľmi dobre na ceste, rovnako aj v ľahšom teréne a nevadí mu ani blato. Canyon ponúka modely postavené na veľmi ľahkom hliníkovom ráme a v širokej palete špecifikácií. Vďaka tomu sú tieto modely vo výbornej výbave a stále aj v rozumnej cene. Spoločný znakom je použitie kotúčových bŕzd, takže centileverom už nadobro odzvonilo.

V tejto ponuke nájdete: INFLITE AL SLX 9.0 PRO RACE (2 999 €), INFLITE AL 8.0 (1 599 €).


Ohľadom noviniek, ktoré boli predstavené aj v rámci MTB segmentu a následne prezentované na výstave Eurobike, si môžete prečítať na stránke: Canyon – zaujímavé novinky z Eurobiku a v prípade vážneho záujmu si nenechajte ujsť ponuku modelov v outlete: Outlet bicyklov Canyon – možnosť získať dreambike za rozumnú cenu.

Canyon je spoločnosť, pri ktorej vidno každý jeden rok snahu ponúknuť niečo zaujímavé, prípadne vylepšiť to zostávajúce. To platí aj pri cestnej kolekcii, kde je vidieť výrazný vplyv spolupráce s profesionálnymi tímami ako sú Movistar a Katusha. Práve vďaka nej majú tieto inovácie aj svoje opodstatnenie a jasný cieľ ponúknuť stroj, ktorý spĺňa tie najnáročnejšie kritériá. Pre kompletné informácie o modeloch pre sezónu 2017 prosím navštívte stránky: canyon.com/sk/.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách PR článok

Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách

Pre tento rok Suunto rozširuje modely hodiniek Suunto Race o ďalšie tri farebné variácie. Nájdeme medzi nimi modely s titánovou aj nerezovou lunetou. Nechýba ani novinka pre milovníkov hudby počas tréningu.
Cestné bicykle BMC 2024 – poď na preteky ako „profík“ PR článok

Cestné bicykle BMC 2024 – poď na preteky ako „profík“

Podarilo sa švajčiarskemu výrobcovi bicyklov zosúladiť požiadavky náročných cyklistov ako je súhra tuhosti, prenosu sily a aerodynamiky?
keyboard_arrow_up