ECOTOPIA BIKETOUR 2006

Mili priatelia, radi by sme vas pozvali na medzinarodnu cykloakciu ECOTOPIA BIKETOUR 2006, ktora bude pocas 2 tyzdnov prechadzat aj Slovenskom. Viac informacii najdete v nasledujucom texte. Realizuje sa v navaznosti na medzinarodne stretnutie / tabor Ecotopia, ktore sa bude konat 6. az 20. augusta na Slovensku (Zajezova - nedaleko Zvolena).

Mili priatelia,

radi by sme vas pozvali na medzinarodnu cykloakciu ECOTOPIA BIKETOUR 2006 (EB 2006 - www.thebiketour.net), ktora bude pocas 2 tyzdnov prechadzat aj Slovenskom. Viac informacii najdete v nasledujucom texte.
Realizuje sa v navaznosti na medzinarodne stretnutie / tabor Ecotopia (www.ecotopia2006.org), ktore sa bude konat 6. az 20. augusta na Slovensku (Zajezova - nedaleko Zvolena).


Prejdi to sam / Ecotopia biketour 2006

Pod na Ecotopiu na bicykli a oslav Svetovy den bez aut v Chorvatsku!

I toto leto sa uskutocni Ecotopia Biketour! Po prvy raz za 16 rokov neskoncime Biketour na tábore Ecotopia, ale pobicyklujeme dalej a oslavime Svetovy den bez aut v Chorvatsku. Tohtorocne Biketour bude pomerne dlhe, ale pozyvame Ta, aby si sa k nasej nemotornej a veselej skupine pridal a opustil ju kedykolvek budes mat chut.

Biketour zacina 18. juna v Siauliai, v Litve. Prvych 6 tyzdnov trasa povedie cez Litvu, Polsko a Slovensko a zakotvi na tabore Ecotopia (www.ecotopia2006.org) v Zajezovej (www.zajezka.sk), na prekrasnom mieste na strednom Slovensku. Na Ecotopii zostaneme cca 2 tyzdne a potom budeme pokracovať dalsie 4 tyzdne plne bicyklovania, medzinarodnych vymen a environmentalnych akcii cez Madarsko a Slovinsko, a nakoniec celu trasu zakoncime 22. septembra v Chorvatsku. Skutocne si to mozete prejst sami - celu trasu z Litvy az do Chorvatska.

Pridte a pridajte sa k nam na DIY (do it yourself) street party v Litve, zucastnite sa na proteste proti baltickej dialnici v Poľsku, podporte cyklojazdu v Kosiciach, spoznajte viac prostredie Zajezovej a jej obyvatelov a zapojte sa do množstva workshopov umeleckeho aktivizmu! V Madarsku, Slovinsku a Chorvatsku sa takisto dockate sirokej ponuky akcii, krasnych prirodnych taborisk a zaujimavej spoluprace s miestnymi skupinami.

PLAN PRE SLOVENSKU CAST!
Na Slovensko vstupi peloton EB 2006 25.jula na vychodnom Slovensku (hranicny prechod Palota/Lupkow). Pocas 2 tyzdnov planujeme: prejst NP Poloniny; urobit si vylet na Vihorlat a do dediniek s hist. drevenymi kostolikmi nad nadrzou Starina; zastavit sa na malej farme pri Secovciach, kde pomozeme so zatvou a v nedalekej obci pri cisteni potoka; zucastnit sa na cyklojazde za lepsie podmienky pre cyklistov v Kosiciach; prejst cez NP Slovensky kras; navstivit komunitu na Brdarke; cez Slovenky raj a popod Nizke Tatry prejst do Cierneho Balogu, kde si pozrieme Ciernohronsku lesnu zeleznicku a lesnicky skanzen a 8.augusta dobicyklujeme do Zajezovej, kde sa zucastnime Ecotopie (pokracovat budeme 19.augusta). Partnerom slovenskej casti EB 2006 su Priatelia Zeme - SPZ.
Popis celej SK trasy najdete na: http://www.thebiketour.net/en/information/route/slovakia/

Pridajte sa k nam, ak:
- mate bicykel v dobrom technickom stave a dokazete na nom odviezt veci, ktore potrebujete na pohodove prezitie a zaroven prejst denne 40 až 80 km (dokazete!, verte mi) - kazde cca 2 az 3 dni je volny den
- vas zaujima ochrana zivotneho prostredia a radi by ste sa zapojili do niektorych akcii
- sa chcete zapojit do spolocneho rozhodovania a tiez do beznych kazdodennych prac ako priprava jedla, tahanie privesnych vozikov, umyvanie riadu a upratanie noclazisk.

Upozornenie: Sexisticke, rasisticke, homofobne a ine diskriminacne chovanie pocas cesty nebude tolerovane.

Ako sa zapojit?
Najprv treba vyplnit prihlasku, ktoru najdete na www.biketour.net/en/information/how-to-join/(alebo nas kontaktujte na e-mail: lanicka@priateliazeme.sk">planicka@priateliazeme.sk). Kazdy ucastnik zaplati poplatok 15 eco na den (specialna mena vid: www.eyfa.org/ecorates/). Tento poplatok pokryva vsetky naklady - pracu organizatorov, rozne akcie, workshopy, tri jedla denne a zabezpecenie miesta na stan.

Pre 7 Slovakov mozeme preplatit cestovne naklady - ak by sa chceli k EB pripojit uz v Polsku od 16.jula. Pokial Vasa ucast zavisi od preplatenia cestovnych nakladov, kontaktujte nas co najskor.

Kazdy ucastnik bicykluje vlastnym tempom a vsetok naklad si vezieme sami, velke veci v privesnych vozikoch. Vacsinou si i sami varime.

Dalsie informacie, podmienky, plan celej trasy atd. o tejto oslave udrzatelnej dopravy a zivotneho stylu najdete na stranke www.thebiketour.net

Dajte vediet o tejto akcii aj vasim priatelom. Ak by ste chceli pomoct spropagovat tuto akciu vylepenim plagatiku alebo roznesenim par letakov kontaktujte nas a my vam ich posleme.

Tesime sa na Vas!

S priatelskym pozdravom,
Radoslav Planicka za organizacny tim EB 2006

Pre viac informacii nas kontaktujte:
Slovensko:
e-mail: lanicka@priateliazeme.sk">planicka@priateliazeme.sk
gsm: 00 421 903 669 886 (slovak)
skype: radoplan
icq: 277578621

Zahranicie:
Joao Lopes
e-mail: info@thebiketour.net
tel.: 00420 274 810 849
gsm: 00420 776 123 118
skype: thebiketour
icq: 211462456

alebo navstivte www.thebiketour.net
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up