Canyon a Kraftwerk – limitovaná edícia 21 bicyklov na počesť známej hudobnej skupiny

Canyon a Kraftwerk – limitovaná edícia 21 bicyklov na počesť známej hudobnej skupiny

Tour de France odštartovala v sobotu z mesta Düsseldorf, odkiaľ je aj známa skupina Krafwerk. A práve tieto 2 skutočnosti inšpirovali Canyon na vytvorenie limitovanej edície modelov Ultimate CF SLX.

Pomerne netradičné spojenie ozrejmil zakladateľ značky Canyon – Roman Arnold. Pre neho je zvuk skupiny Kraftwerk spojený s riadnymi „žúrkami“ z mladosti a rovnako vo veľkej miere inšpirovala skupina aj vývoj značky v mnohých smeroch. Ďalším podnetom bola samozrejme skutočnosť, že tohtoročná Tour de France štartovala práve z Düsseldorfu. Možno ste si všimli dizajn časovkárskeho stroja Tonyho Martina, nemeckého jazdca a špecialistu na jazdu proti chronometru, reprezentujúceho tím Katusha-Alpecin. V podobnom dizajne je pripravená špeciálna edícia 21 bicyklov Ultimate CF SLX, s prívlastkom Kraftwerk.



Samozrejme, tento model je sám o sebe výstavnou skriňou moderných technológií, no zaujme najmä jeho povrchová úprava. Skupina Kraftwerk je známa svojou precíznosťou a v podobnom duchu je vyvedený ručne maľovaný rám, kde sa kládol dôraz aj na ten najmenší detail. Na rám je aplikovaný geometrický vzor, ktorý pochádza priamo od zakladateľa kapely – Ralfa Hüttera. Celý proces tvorby trvá dokopy 7 hodín. Nezaostáva ani výbava, ktorá sa ako inak, spolieha na elektroniku, resp. bezdrôtové radenie SRAM eTap. Na poste kolies sa nachádza model Zipp 303 Firecrest. Bude sa jednať skutočne o limitovanú edíciu, pretože do predaja pôjde iba spomínaných 21 kúskov – konkrétne v pondelok a za cenu rovných 10 000 €. O modeloch Ultimate CF SLX si môžete prečítať aj v prehľade cestnej kolekcie značky Canyon pre rok 2017. Viac podrobností o projekte sa dozviete na stránkach canyon.com/sk/kraftwerk.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách PR článok

Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách

Pre tento rok Suunto rozširuje modely hodiniek Suunto Race o ďalšie tri farebné variácie. Nájdeme medzi nimi modely s titánovou aj nerezovou lunetou. Nechýba ani novinka pre milovníkov hudby počas tréningu.
Cestné bicykle BMC 2024 – poď na preteky ako „profík“ PR článok

Cestné bicykle BMC 2024 – poď na preteky ako „profík“

Podarilo sa švajčiarskemu výrobcovi bicyklov zosúladiť požiadavky náročných cyklistov ako je súhra tuhosti, prenosu sily a aerodynamiky?
keyboard_arrow_up