Chodím na bajku do roboty(20km, polka po starej rozbitej asfaltkosotoline, polka po ceste). Rozmyslam kupit na to gravel. Urcite chcem, nech to ma sirsie gumy. Viac sacmi pacia terennejsie gravle. Skoro nikdy som nejazdil na cestnom
https://www.planetx.co.uk/i/q/CBPXLRTIRIV1/planet-x-london-road-titanium-sram-rival-1-bike
myslim však že na jar budes skor riesit dostupnosť a hlavne už budu asi aj novinky na 2023 ktore budu truchu drahsie a aj minimalne farebne ine.
otázne je či tie bajky dneska vôbec zoženieš v požadovanej veľkosti, je to teraz s bicygláma proste tak...
Ak sa to kruti, tak to pravdepodobne niekde aj pruzi, co nemusi byt na skodu ak ide o gravel. Lepsie ako 8.5kg cyklokroska z AL7005, ktora je tuha a aj poriadne "tvrda"😁
myslim však že na jar budes skor riesit dostupnosť a hlavne už budu asi aj novinky na 2023 ktore budu truchu drahsie a aj minimalne farebne ine.
Ďakujem za reakciu. Tak hmotnostne som na tom podobne ako ty, to je takýá by som povedal normálna váha
Pozerám trochu aj bazár a občas sa nájde niečo aj tam. Celkom sa mi páči aj ten Canyon, no ideálne by to bolo oba aspoň na pár minút vyskúšať, už len pre ten prvotný pocit.Aj keď jasné, že to až tak moc nepovie, ale lepšie ako nič
prečítam. Napokon rámy a aj komponenty z Ďalekého východu ako píšeš jazdí drvivá väčšina populácie a asi málokto rieši kde to bolo vyrobené, pokiaľ to funguje ako má ?
https://www.decathlon.sk/p/324261-72048_cyklokrosovy-bicykel-rcx-van-rysel-grx-1x.html?objectID=4004049&queryID=3d8093af79f9e6c2f8abae7e28325427
také bývajú aj na graveloch akurát, že spodný úchyt býva roztiahnutý na väčší rozmer, ale tieto na ryselovi vyzerajú na cestné barany 420 mm píšu...
maximálne plášte 38 mm tuším tam uvádzajú... to mi príde málo, treba aj rezervu na blato, aby ti neobrúsilo rám, zvlášť pri karbóne... ale za tú cenu karbón na GRX asi inde nezoženieš...
ale ak to chce používať ako Gravel, tak to moc pohodlné v teréne nebude... hlavne ten vzpriamenejší posed bude chýbať si myslím...
isto lepšie aj ostatné komponenty a aj kolesá. Trochu dilema, ale nepotrebujem ten bike hneď takže pozerám viaceré možnosti a rôzne cenové kategórie. Ale moc dráhy gravel by som nechcel. Do tých cca 1500€ pozerám. To sa mi zdá ešte rozumná voľba pre bikera ? keďže to plánujem ako sekundárny bike a MTB bude u mňa top asi navždy.