Kategórie
Bike-techHmotnosti cestných komponentov a doplnkov # cestná cyklistika # plášte # radenie # výmena dielov # upgrade # doplnky # hmotnosť # náhradné diely
posledný komentár: 10. 2. 2025 o 22:16
posledný komentár: 13. 7. 2024 o 8:20
Výpredaj -10% Shimano Dura Ace FC-R9200 kľuky, 2x12, 50/34T, HTII, bez ložiska, OEM
374 €
-10%
MOC 629 €
Akcia -14% SRAM Force AXS Quarq D-Zero DUB kľuky s wattmetrom, 2x12, 48/35T
od 689 €
-14%
MOC 959 €
-6% Shimano Dura Ace R9200 HT II kľuky, 50/34T, 2x12, zhodené z nového bicykla
479 €
-6%
MOC 609 €
-31% FSA Energy sada riadidlá/predstavec/sedlovka, 440 mm, 27.2 mm x 350 mm, 110 mm
129,99 €
-31%
MOC 189 €
rozdiel? v tom že šajzle je papier a toto je plašť
https://www.mtbiker.sk/forum/post1219220.html#p1219220
ten "high tech ultra drahý" materiál - moc to nepomoze a hobikovi už vobec.
čo mám skusenosti tak aj na hobby jazde cítiť lahké kolesá a lahké kvalitné plášte - točivá hmotnosť.
Ale pár desiatok a stoviek gramov na riaditkach , strede, klukach a šaltri..
To už radšej kúpte žene zlatý náhrdelník.
čítak som raz rozhovor s Johnom Degencolbom - a ani vo wolrld Tour stajniach nepožívajú ten top najdrahší materiál.
Napr mali kazety Ultegry namiesto Dura-Ace.
Aj chcel Dura Ace kazety, musel si ich ísť kupiť za vlastné cez eshop ako hocikto iný.
Vysvetloval to tým že v Tíme je asi 250 zadných kolies.
A rozdiel v cene 250 kaziet Ultegra alebo Dura-Ace je už pre tím citelný a tiež sa snažia šetriť kde to ide.
Ale pár desiatok a stoviek gramov na riaditkach , strede, klukach a šaltri..
To už radšej kúpte žene zlatý náhrdelník.
čítak som raz rozhovor s Johnom Degencolbom - a ani vo wolrld Tour stajniach nepožívajú ten top najdrahší materiál.
Napr mali kazety Ultegry namiesto Dura-Ace.
.
Moje 35mm vysoké cestné diskové TLR clincher kolesá vážia 1.211g. 40mm clincher karbóny o 200g ťažšie.
Jazdci World tour si môžu dovoliť jazdiť aj Ultegra kazety a a iný ťažší materiál pretože aj s nimi sú na hranici povoleného váhového limitu 6,8kg. Inak by aj tak museli dovažovať bicykle. Preto veľa krát vidíme aj vrchárov na vysokých ráfkoch pretože aj s nimi sú na hrane limitu.
A samozrejme súhlas s tulenik
Nairo musí s jeho metrom dvadsať dovažovať, parobci okolo 190 majú úplne inú základnú hmotnosť.
No zrovna na kolesach pridavat a este na obvode nie je najoptimalnejsia varianta kedze sa tym zhorsuje akceleracia. Pri natupoch v kopci to robi svoje. Radsej by som dovazil niekde inde. Ked kolesa tak naboje alebo napr w-metrom v klukach ci tazsim predstavcom
Kopce/terezín 40, flat 60. A hmotnosť galdových 40 mm Dúr je niečo nad 1300, čo je v hustej pohode.
Takže hoci máme výskum a moderné materiály, hmotnosť sa dramaticky neznižuje, nemá už kam ani pomaly.
7 kg cesták sa dá dnes postaviť na oelovom, duralovom aj karbonovom ráme.
lenže bežne sa nič tomu blížiace nejazdilo - Indurainove oceľové Pinarello v 94om malo okolo 9 (zas on bol tak trochu slon)
A to sa bavíme o bicykli ktorý jazdil takmer pred polstoročím.
Pozrite si priemerné rýchlosti Etáp na TDF v 70-tych rokoch a dnes. A zistíte že rýchlosti sa nezmenili. Aj vtedy balík išiel priemernou rýchloťou 38-42 km/hod ako dnes na tých super high-tech bicykloch. Rekord do vrchu na Alpe D Huez drží Marco Panntani z roku 1997 - ešte nebola karbonová éra - (a pochybujem že ho ešte niekto niekedy prekoná, ani s 6,8 kg karbon bicyklom. )