Zvyknete sa na výjazdoch zavesiť za cudzieho cyklistu a ísť pár kilometrov v háku? Lebo ja jazdím hlavne v Rakúsku a tu sú z toho dáki nervózni - furt sa otáčajú, niečo si šomrú alebo sa ma opýtajú čo chcem…sa cítim ako parazit 😁
nie, považujem to za neslušné bez opýtania a tiež neznášam keď sa tak zavesí niekto za mňa, vtedy prestanem točiť a nech ide do frasa...
akurát do kopca sa rád vozím za mladými e-bikerkami ak vládzem alebo ak nie sú pomalšie ako ja...
viem ,odporuje to mojej prvej vete ale keď ženskému zadku sa ťažko odoláva
alebo ešte ak idem na mtb a natrafím na rovine na nejakého žiletkára tak ho beriem ako inšpiráciu a dupem za ním aj 40km/h ale nie v háku...tak 10-20m za ním
Na takeho debila som natrafil na cykloceste v NMnV, normalne som ho predbehol bez toho aby som sa za nim viezol co i len minutu, ale on sa ma chytil a ked som prestal pedalovat nech taha do ecip tak zacal frkat sople jak morak no cisty tokok
Ja sa zavesím, počkám 1-2km, pozdravím a prestriedam. Často to potom dopadne, že sa striedame a je fajn pocit. Keď sa za mňa niekto zavesí, tak mu ukazujem a dúfam, že tiež bude striedať 🙂
zda sa mi ze to nejako moc prezivate s tym pytanim sa ci mozem za niekym jazdit. proste si slapem svoje a to ze je za mnou niekto proste neriesim. mna to nijako neotravuje a ani neobmedzuje.
ale nerieste to a rozumiem aj vasim nazorom 🙂. ja sa nepytam na dovolenie ale pri odpojeni sa podakujem.
to riziko je tam vzdy ked jazdi viacej ludi - a kludne aj medzi kamaratmi.
ked sa ta niekto dokaze chytit a jazdit za tebou (predpokladam ze nejazdite uplne rekreacnym tempom a ak je medzi vami rozdiel v rychlosti mozno 2km/h, tak je logicke ze sa ta chyti...) tak prepokladam, ze sa bicyklovat trochu vie a vie aj citat situaciu na ceste... ale je to take teoretizovanie 🙂. a uz budem radsej ticho...
Nikdy sa nevesiam za niekoho cudzieho na tesno. Ak sa mam za niekoho zavesit napriklad preto ze si idem svoje tempo a niekoho veeeelmi pomaly dobieham par km, tak ked ho mam predbehnut s rozdielom 1-2km/h tak sa radsej zavesim nejakych 10-20m za neho a drzim jeho rychlost. Neznasam ked sa niekto zavesi tesne za mna a este ovela viac neznasam ked niekoho svojim tempom predbehnem a ten sa hned na to zavesi za mna a ebikerov ktori toto spravia by som asi rovno zhadzoval z e-bicyklov. Ked chcem jazdit sam tak chcem jazdit sam, nechcem aby za mnou niekto funel alebo vydaval akekolvek zvuky, nechcem aby ma ohrozoval, nechcem byt cielom na uspokojenie niekoho ega, chcem sa vyvetrat a nie stresovat. A ked sa ozvem s tym nech tahaju kade lahsie tak sa este citia byt urazeni. Ja som vlastne koli takymto pijaviciam vlastne zmenil i svoje spravanie, ked mam niekoho obehnut tak to radsej nespravim ak vyzera ze sa za mna zavesi alebo ak by to mohol zobrat ako pretek
Chlapi zo starej školy pri takychto spolujazdcoch si začnú odfukovat sopliky do vzduchu za seba,alebo vyplachovat usta,resp ho navedu na nejaku jamu,prv sa to bralo za vrchol arogancie
vacsinou jazdim sam, minule som stretol dvojicu. jazdiacu mojim smerom. slusne som sa opytal, ci sa mozem zavesit, ze ano, ale najprv mam aj ja potiahnut. po hodine na s***** som sa uz musel odpojit, bo som uz musel ist iny smer.
Bože, strašne to prežívate.
Na MTB skáčem do háku cesťákom automaticky a nikdy som nemal nežiadúce reakcie - nebodaj aby som im striedal.
Na cesťáku sa pri predbiehaní (ale som predbiehaný) predsa pozdravím, už týmto sa všetka arogantná energia odprace a často to výjazd spestrí.
Celiatečkam "ani bú ani mú" viem ten výjazd "spríjemniť". Ale aby som po niekom smrkal chrchle alebo pľul vodu ma v živote ani nenapadlo - niekomu to pere naporádek.
Moj prispevok bol velmi ironicky
Lebo zacat na niekoho frkat sople je rovnako trapne ako zavesit sa za niekoho bez opytania. A najtrapnejsie je, ked niekoho predbehnem a ten to neunesie a prida na tempe aby mi to vratil
Nastastie som vacsinou ja ten pomalsi
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
akurát do kopca sa rád vozím za mladými e-bikerkami
viem ,odporuje to mojej prvej vete ale keď ženskému zadku sa ťažko odoláva
alebo ešte ak idem na mtb a natrafím na rovine na nejakého žiletkára tak ho beriem ako inšpiráciu a dupem za ním aj 40km/h ale nie v háku...tak 10-20m za ním
ale nerieste to a rozumiem aj vasim nazorom 🙂. ja sa nepytam na dovolenie ale pri odpojeni sa podakujem.
ked sa ta niekto dokaze chytit a jazdit za tebou (predpokladam ze nejazdite uplne rekreacnym tempom a ak je medzi vami rozdiel v rychlosti mozno 2km/h, tak je logicke ze sa ta chyti...) tak prepokladam, ze sa bicyklovat trochu vie a vie aj citat situaciu na ceste... ale je to take teoretizovanie 🙂. a uz budem radsej ticho...
Na MTB skáčem do háku cesťákom automaticky a nikdy som nemal nežiadúce reakcie - nebodaj aby som im striedal.
Na cesťáku sa pri predbiehaní (ale som predbiehaný) predsa pozdravím, už týmto sa všetka arogantná energia odprace a často to výjazd spestrí.
Celiatečkam "ani bú ani mú" viem ten výjazd "spríjemniť". Ale aby som po niekom smrkal chrchle alebo pľul vodu ma v živote ani nenapadlo - niekomu to pere naporádek.
Lebo zacat na niekoho frkat sople je rovnako trapne ako zavesit sa za niekoho bez opytania. A najtrapnejsie je, ked niekoho predbehnem a ten to neunesie a prida na tempe aby mi to vratil
Nastastie som vacsinou ja ten pomalsi