Ľudia, dá sa tu vôbec bicyklovať? Nie som zo Žiliny tak sa domácich pýtam kade sa dá ísť. A všetci mi vravia na Makov nechoď, na Kysucké nechoď, na Rajec nechoď... Akurát v Terchovej som bol, čo bol môj najdlhší výjazd.
28.09.2014 - 18:31:58
00
su tu vsade uzke cesty...bohuzial. Ja som z Rajca a chodim na Cicmany, Zliechov, alebo Domaniza, Pružina, PB...tam sa to este da. Ale ked idem na ZA cez PB tak ist zo ZA do Rajca potom je o drzku. Samozrejme cesty su vsade a vsade kde su cesty mozes ist na cestaku, len bezpecne to uz nie je asi nikde.
28.09.2014 - 19:03:40
00
A kde potom tí saganovci trénovali sakra? :D
28.09.2014 - 19:21:50
01
ja ich vidavam aj s Michalom Kollarom aj som sa s nimi stretol smer Zliechov, potom dole na Košecu resp tam niekde a potom idu zas spat cez Zliechov cez Rajec do ZA. oni chodia dvaja vedla seba a neriesia. auta su potom donutene za nimi brzdit ked ide nieco oproti a az potom ich obehnu. co sa bezpecnosti tyka je to dobre riesenie, ale vyhlaska hovori sa mi zda ze cyklisti maju ist za sebou :)
28.09.2014 - 19:28:42
01
prvy krat som si priniesol cestak tak nemam s cim porovnavat. ale bol som v sobotu a nedelu ZA-KNM-Stara bystrica-Lutise-Bela-Teplicka -ZA je to tak 70km. smer ZA-Krasno bolo viac aut ale da sa tam ist 50cm za bielu ciaru. potom az do Belej ma predbehlo tak 10 aut. bolo to fajn pojazdnie....
28.09.2014 - 22:09:07
01
Niekto z Pov. Bystrice na zajtrajší výjazd? Tak do 70km počítam. Okolo 16:00hod. Moja priemerka: okolo 30 až 31km/h počítam po chorobe.
29.09.2014 - 19:14:04
00
Ľudia, dá sa tu vôbec bicyklovať? Nie som zo Žiliny tak sa domácich pýtam kade sa dá ísť. A všetci mi vravia na Makov nechoď, na Kysucké nechoď, na Rajec nechoď... Akurát v Terchovej som bol, čo bol môj najdlhší výjazd.


Nuž ja s cesťákom sa kamarátim necelé dva mesiace, tiež nemáme na seba až toľko času a nie som ten typ, čo by sa hrnul do jazdy za každého počasia. Fakt je taký, že počas pracovného týždňa je to tu dosť tvrdé prakticky s hocijakého smeru... ale ľudia jazdia, žiletkárov je tu plno. Vzhľadom na to, že bývam kúsok od Vodného Diela a nie som ten typ, čo nutne potrebuje krúžiť dookola, tak moje trasy sú bežne po cestách v obciach Rosina, Višňové, Trnové,Turie, Bytčica. Na hlavnú veľmi nepáchnem. Ďalej mnoho ľudí využíva stúpanie od Budatína smerom na Zástranie, pravidelne tam stretám mnoho žiletkárov a aj MTB jazdcov. Moja trasa vedie cez Mojš-Gbeľany-(niekedy Kotrč. Lučka a späť)-Teplička n. V.-Budatín, x-krát Zástranie a následne návrat cez Tepličku a VD (niekedy aj zase cez Gbeľany a Mojš) domov. To sú najčastejšie trasy, kde nechodí toľko áut :)
Pokiaľ som bol ale už krúžiť, najčastejšie smer BY, a tam na Semeteš a/alebo Pančavu (či Melocík?), návrat buď po tej istej trase, alebo prechod BY a cez Ovčiarsko až do Závodia, prechod Bytčicou na Rosinu a domov. Raz som po prechode Semetešom išiel smer nie na Makov, ale Čadcu a vracal sa zase odtiaľ.
Smerom na Kysuce sa dá zväčša hlavnej ceste úspešne vyhnúť, stačí ísť pomocou cyklotrás, ale kto chce, môže aj po hlavnej. Mne trošku blúdenia a nejazdenie priamočiaro až tak nevadí :)
Dnes som ešte premierovo išiel okruh cez Lutiše a Krásno n. K., čiže už tu spomínaný, len opačne, aby som mal aspoň jedno ostrejšie stúpanie tam. Mal som trošku obavy, ako to bude po Belú, ale dnes to celkom šlo (klop klop). Zase návrat cez Kysuce bola katastrofa (semafory v KNM zrejme), kým som prešiel poza krajnicu celú kolónu a niektoré kamióny stáli ešte za ňou a veľa priestoru mi tam zrovna nenechali... A vo Vraní nás ešte policajt úspešne stopol...
Na Rajec som ešte nešiel, ale chcel by som to skúsiť obehnúť cez Rosinu až po Turie, odtiaľ na hlavnú, nejako to prežiť po Poluvsie a tam, ak je to zjazdné (kto viete, môžete mi to aspoň potvrdiť, alebo vyvrátiť, nech som múdrejší), odbočiť na Stránske Konskú a dostať sa až do Rajca. Ďalšie smerovanie by už bolo otázne. Toľko všetko zatiaľ z mojej krátkej cyklokariery :D

P.S.: Ak máte ešte nejaké vychytané trasy tu, čo idú mimo hlavných ciest, kľudne dajte. Potešia aj také, čo nie sú zohruhované, ale obsahujú nejaké tiahlejšie stúpania, no nie aby som za nimi musel cestovať 20 km frekventovanou premávkou :D
29.09.2014 - 23:46:27
01
A kde potom tí saganovci trénovali sakra? :D


Mal si počúvať Novosada, keď bola Tou de France. Je to problém. Diaľnice nikde a počet áut veľmi stúpol. Tu sú prakticky iba hlavné ťahy bez paralelných ciest = problém. V 90 tych rokoch, keď som jazdil v klube a tesne po tom, keď tam začínal jazdiť Sagan, boli cesty oproti dnešku prázdne a idiotov za volantom sme prakticky nestretávali. Len raz debila na dodávke za 5 rokov. Dnes ich je žiaľ veľmi veľa.
01.10.2014 - 19:16:22
00
Čítal som v tomto fóre, že sa neodporúča jazdiť na trase Bytča - Makov. Mám to prejdené iba autom a páčilo sa mi to stúpanie - hlavne, že na vrchole (v sedle Melocík) je osviežovňa :-)
Chcem sa spýtať, naozaj je tam taká veľká premávka, alebo je tam rozbitá cesta? (bol som tam asi pre 3 rokmi)
03.10.2014 - 10:50:26
00
Je to úplne v pohode. Cesta je dostatočne široká aj s krajnicou a asfalt je tiež celkom kvalitný.
03.10.2014 - 13:31:23
00
ja tu cestu na Makov uprednostnujem cez vikendy. Cez tyzden sa dobre jazdi po 1/18. Vacsinou prejdem cez Horky a Ovciarsko a potom od boriny az po PB je premavka uplne v pohode.
03.10.2014 - 16:59:27
00
Makov je ešte v pohode. Horšia je úzka cesta do Terchovej alebo do Rajca. Tam ťa polovodiči budú doslova lízať späťákmi aj v neprehľadných zákrutách ako idioti. :-( Cez víkend je to o niečo lepšie. Menej osobných áut a náklaďákov minimum.
04.10.2014 - 12:18:48
00
Len tak mimochodom, teraz... no, dávnejšie trošku :) tam naťahovali nový koberec vo vrchnej časti smerom od Makova, takže beztak celkom dobrá cesta je ešte o nejaký ten km kvalitnejšia. To už ale asi väčšina z Vás vie :) Ono ináč dnes som šiel smerom na Terchovú, len som odbočil potom na Lutiše a v čase obeda to zase nejaká katastrofa nebola. Čiže je aj dosť závislé od času, kedy jazdíte. Len je mi jasné, že nie každý má možnosť odskočiť si na obed niekde na výjazd :)
05.11.2014 - 23:25:38
00
Páni mám jednu závažnú otázku... Asi som to tu už aj hľadal, ale odpoveď som nenašiel a na túto otázku si ako novic v cestenej cyklistike neviem zodpovedať ani ja. Skúšali ste niekto absolvovať výjazd na horskú chatu Sačné od Turia na cestnom bicykli? Celkom ma to totiž aj láka, ale mám trošku obaby z toho, najmä teda z dolnej časti a úplne vrcholu, kde je v tých zákrutách rosypaný štrk (aspoň teda posledne čo som tam bol na horskom, čo bolo už dosť dávno, tak týmto si tak nie som istý...). A celkovo ani tak nejde o tú jazdu smerom hore, no skôr rozmýšlam, ako smerom nadol. ďakujem za vaše tipy a poznatky :)
08.11.2014 - 02:06:22
00
Ahoj, raz som tento rok k nej (viac-menej náhodne :D ) vyšiel na cesťáku a podľa mňa pohoda. Aj v zjazde sa to dalo celkom pustiť, len treba byť opatrný, do zákrut predvídať a s citom na brzdách.
10.11.2014 - 21:00:55
01
keyboard_arrow_up