Dobry den prajem bajkeri,
Otazka 1:
Hladam co mozno najlepsi CROSS bajk za 600 EUR. (t.j. cene na nete do 650-700 EUR, viaceri tu pisali, ze aj pri tejto vyske by clovek mal byt schopny zjednat zlavu a vojst sa do limitu).

Pod co najlepsi myslim bajk s co najkvalitnejsimi / najspolahlivejsimi komponentami a co najjednoduchsov, najlacnejsov udrzbov (ak sa to navzajom nevylucuje :-).
Vyzitie - rekreacne a neskor na budovanie kondicky.

Budem rad, ked mi pre Vami odporucany bajk napisete aj preco ste ho vybrali - co su jeho prednosti a co slabosti (aky komponent by ste napr. odporucili neskor nahradit za kvalitnejsi)

Otazka 2:
Cital som tu, ze bajky s nizkou cenou mavaju obvykle najnizsiu/uvodnu triedu kotucovych brzd alebo vyssiu triedu V-ckovych a ze vysssia trieda V-ckovych je vyrazne lepsia ako tie uvodne kotocuve ? Z uvedeneho dovodu som hladal CROSS bajky s V-eckami ale mam problem take najst.

Otazka 3:
Vsimol som si, ze je mnzostvo vyrobcov bajkov, ale komponenty, ktore pouzivaju su vacsinou tie iste. Su lespsi a horsi vyrobcovia a ma zmyslel pozerat sa pri kupe aj na vyrobcu/znacku resp. su znacky, ktorym sa vyhnut?

Otazka 4:
Aku velkost bajku odporucate pozerat - vyska 174cm, 74kg, dlzka noh 82 cm, rekreacne vyuzitie.
Aku velkost kupit, ak vyrobca nerobi 18"model, ale len 17" alebo 19".
Informacie som cerpal z tychto tabuliek: http://www.funes.sk/blog/velkostne-tabulky-bicyklov-zvolte-si-tu-spravnu-velkost/

Velmi pekne dakujem vsetkym za odpovede a tipy.
17.08.2015 - 11:56:22
00
preco kazdy slovak ma radost len ked nakupi dobre? co sa potrebujes v senku chvalit ze si kupil vela za malo? ved kup ten co sa ti najvac lubi a na reci kamratov ze si kupil smejd nedaj lebo za malo penazi je vzdy malo muziky. kto lacno kupuje, dvakrat kupuje. kazdy si kupi to na co ma a kazdy zaraba tolko kolko si zasluzi alebo vypyta...ako ti to este napisat? tvoje otazky su vlastne irelevantne. vsetko co potrebujes je zobrat prachy a ist do obchodu pozerat a skusat. ostatne je na predajcovi.
volakedy by si si pod pultom musel zhanat favorit alebo universal dneska mas na trhu 1000 moznosti tak si vyber podla inych atributov ako cena.
tu mas otazky na ktore si odpovedaj

budes jazdit na ruzovom aj ked bude lacny?
budes to mat kde a ako servisovat ked si das doviest lacny z polska?
budes to mat zoservisovane rychlejsie ked si to das servisovat do miestneho obchodu ked to kupis v miestnom obchode alebo ta miestny servis natiahne lebo si si bicygel kupil nekde v prdeli za hranicami a nedal si im zarobit?
budes to vediet reklamovat ked to kupis cez internet?
budes si to vediet poskladat ked ti to pride rozobrate v krabici alebo budes muset ist do servisu si to za 50 eur nechat poskladat?

nakoniec otazka najdolezitejsia:
naco zakladas dalsiu temu o tom istom?
17.08.2015 - 18:30:39
01
hm....všetky veci sa vylučujú.....tu si vyber....véčkové krossyyyy.....podla toho kolko chceš za to vysolit...a kup...

http://mihalko.eu/crossove-bicykle?sort=p.price&order=ASC&page=2

podla toho ako píšeš...si nevieš ani defekt opraviť...bez urážky....

apropo....už je to tuná na fore pravidlo že vždy ked sa niekto noví registruje....hned píše na forum...bez toho aby tu trosku pošmejdil..a prečítal si základné info....!!!
takže bud taký láskaví a prečítaj si forum...využi aj vyhladávač....a najdeš odpovede na svoje otázky...a sám uvidíš že sa v bikoch o 90percent lepšie zorientuješ...prajem príjemné čítanie....
18.08.2015 - 10:45:08
00
Pani, dufam, ze som Vas nenahneval a ak ano, sorry, nebol to moj zamer. Snazim sa vzdy najst spravne rozhodnutie a preto veci velmi analyzujem (aj tie, co mozno az tak velmi netreba) - co je smrtelna a velmi neprakticka kombinacia... mam na sebe este co zlepsovat, suhlasim :-)

@theruck - super otazky, presne si vystihol nad cim som sa zmyslal a ked som ich takto videl napisane utvrdil si ma v tom, co som uz zacinal tusit - ze pomer cena/vykon je treba brat do uvahy, ale dolezitejsie je prave to, co je v tych otazkach - vdaka

Preco nova tema? Zdalo sa mi prehladnejsie (a pre potencialneho reagujuceho jednoduchsie), ked spisem moje poziadavky do novej temy so spravnym nazvom, ako ked bude musiet citat cele vlakno a vsetky moje odpovede (na moju otazku) - nazov temy ani prvy prispevok som o-/upravit nevedel - ide to?

Z tvojej odpovede vyplyva, ze viaceri sa opakovane pytaju na to iste a je to neziaduce, s cim suhlasim.
Jedna z moznosti je, ze nepouzivaju vyhladavanie a hned pisu, ale je mozne ze aj hladaju a nevedia najst/spravne hladat... v tom pripade by pomohlo spisat casto kladene otazky a odpovede na jedno miesto a umiestnit ich do fora tak, aby ich ludia lahko nasli (udreli im do oci).
Riesenim by mohla byt sekcia casto kladene otazky (FAQ) a sucasne tipy/zoznam na najlepsie bajky (TOPLIST) v urcitych cenovych intervaloch aj s vysvetlenim preco. Toto samozrejme nie je uloha na teba (ak nie si spravcom MTBIKER-a) a uz vobec nie kritika - len tip na vylepsenie.

@estetik - hladal som, ale bol som neuspesny, resp. som nasiel odpovede ale v starsej teme a nevedel som, ci su stale platne; cital som a cim viac informacii som ziskal tym viac otazok som mal :) ... a s tym defektom nie si daleko od pravdy, ale ked zacnem bajkovat urcite sa naucim... tento nedostatok je riesitelny ;-)

P.S. Aj bez odpovedi na uvedene otazky nejaky bajk zrejme kupim, ale kazdemu co napise odpovet/tip vopred dakujem.
19.08.2015 - 01:42:05
00
"v tom pripade by pomohlo spisat casto kladene otazky a odpovede na jedno miesto a umiestnit ich do fora tak, aby ich ludia lahko nasli "
ty si nepochopil asi ze toto je verejne forum, nie materska skola, kde ti daju lekvarovy chleba a natlacia ho do teba. tu je vsetko zavisle od ochoty ostatnych ti nieco na tvoje otazky napisat. nieco obdobne ako ked prides do baru a zakricis ze kto ta pozve na panaka.

existuju komunitne fora kde sa s podobnymi dotazmi ani nezaoberaju a rovno to mazu (pripadne dostanes rovno ban alebo vystrahu) lebo taky clovek co nechce pre vyriesenie svojho problemu urobit ani to ze si najde odpovede na svoje castokrat zbytocne otazky nema pre tu komunitu ziadnu hodnotu. na tvoje stastie, for, v ktorych sa to toleruje je ovela viac.

neviem ci mas 16 alebo 23 rokov ale snad dokazes odhadnut ze ked su bicykle v cenach od 500 do 15 000 EUR a ty mas rozpocet na novy 600, ze si asi nejdes kupovat ferrari medzi bicyklami ale ides kupovat skor trabant a ci bude mat ten tvoj trabant brzdy bubnove alebo kotucove tak je to vcelku (vsetkym na svete) jedno, lebo nove brzdy kupis na tvojho noveho trabanta doslova za 9 eur, co pri dnesnej cene kavy a vody v restauraciach je uplne zanedbatelny peniaz.

samozrejme ze odpoved na otazku ktory bicykel je za najlepsiu cenu dnes nedostanes rovnaku odpoved za pol roka ale presne na to su tu obchody a to je praca toho obchodnika aby ti ponukol nieco z coho budes mat dobry pocit ze si dobre nakupil a aj v tom je ta jeho pridana hodnota za ktoru mu nakoniec zaplatis
19.08.2015 - 08:07:26
02
daj aspon tip aký bike sa ti zatial pozdáva....
19.08.2015 - 08:11:06
00
Pozdavali sa mi / pozeral som okolo danej ceny tieto:
Kellys (SK) PHANATIC 70 2015 | 688 EUR
Merida (DE) CROSSWAY 300 2015 | 679 EUR
Kellys (SK) PHANATIC 50 2015 | 630 EUR
CTM (SK) SPARK 1.0 2015 | 599,99 EUR
Merida (DE) CROSSWAY 100 2015 | 599 EUR
Dema (PL) Esperia 7.0 2015 | 589,99 EUR
TREK 8.4 DS 2015 | 597 EUR

Sedel som zatial len na tej Meride CROSSWAY 100 par sekund a uz mi na nej vadilo to sedlo svojou tvrdostou.
19.08.2015 - 14:08:15
00
hm...to nemyslíš vážne...!! sedlo si kúpiš aké ti vyhovuje....preto nekupovať bike...je nezmysel...
20.08.2015 - 09:24:54
00
Kup si najskor gate s dobrou vlozkou a az potom posudzuj sedla. Ja by som na svojom v rifliach tiez dlho nevydrzal :)
20.08.2015 - 17:28:33
00
Dakujem Vam vsetkym skusenym bajerom za cenne rady a svoj cas, ktory ste mi venovali - mam bajk - a pri jeho vybere som pouzil aj vase rady.

Sedlo som nemenil, nebudem hladat nove. Idem sa poobzerat po cyklo-gatoch (nezavisle od pocitu ake budem mat zo sedla) s vlozkou (estetik, IngVisitor).
Kupil som u obchodnika, z ktoreho som ako zakaznik mal najlepsi pocit a mam pocit, ze som kupil dobre (theruck). Na obrazkoch vyzerali vsetky paradne, aj tie najlacnejsie, "nazivo" sa rozdiely zviditelnili (hrubka materialov, kvalita zvarov, plastove/kovove pedale, ...).

Kupil som Ghost Tacana 4 2015. Horsky.
Preco?
Lebo horsky je univerzalny - zvladne kazdy teren - a ak by som sa v sebe mylil, nemusim menit bajk ani nicit krosovy v terene. Okrem toho, ak su nase cyklocesty/chodniky podobne ako cesty pre motorove vozidla - same nerovnosti, vytlky, macacie hlavy, jamy ... tak sa nemusim bat :-)
Lebo v danej cenovej hladine je (spravidla) konstrukcne lepsie spracovany ako kros (co je logicke) - a uprednostnil som tento parameter pred vyssou radou komponentov (ktore pri tej cene mavaju krosy).
Lebo to, ze ma mensiu stabilitu na ceste mi nebude prekazat - ma uzamykatelnu vidlu dokonca priamo na riadeni a nebudem jazdit velmi rychlo, rychlost pre mna nie je taka dolezita.
Lebo to, ze sa na nom na ceste viac namakam, mi nevadi - dam telu viac zabrat.

Preco som sa pytal a pozeral aj cestne aj kros bajky?
Z neznalosti (ked som sa omylom pytal na cestny namiesto na kors/trek) a preto, lebo som povodne nezvazoval vyssie uvedene argumenty, ktore ma primali zmenit nazor.
Lebo mi padol do oka.
21.08.2015 - 03:11:37
00
pekný....nech dobre slúži....
21.08.2015 - 10:30:27
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Gravel a cyklokros)
keyboard_arrow_up