Už dlhšie spekulujem nad upgradom na nový cesťák. Mám ale požiadavku, aby bol určite na eletrickej sade. Keďže už aj Shimano vypustilo svoju 105 na elektrike, tak už len čakám na niečo, čo ma zaujme. Možno som niečo prehliadol a budem rád, ak to sem prípadne niekto zavesí.

Ja som zatiaľ našiel tento Cube na elektrickej 105. Je tesne pod 3000 EUR.
https://www.bike24.com/p2703503.html

Bol som ho pozrieť naživo. Neviem sa rozhodnúť či sa mi páči. V každom prípade to nie je láska na prvý pohľad :) Majú ho len v tej šedej, čo je škoda, že ho neponúkajú aj v inej farbe. Inak vypadá kvalitne. Nepáčila sa mi váha, ale s tým asi v tejto cenovej kategórií, človek nespraví nič. Po výmene riaditiek a kolies by sa mohla o niečo zlepšiť, ale to už bude cenovo bike inde...
Tu na fóre som videl, že sa niekto sťažoval, že Agree má možnosť otočenia riaditok iba okolo 40 stupňov. To môže byť pre niekoho tiež nevýhoda.

Jediného cenového konkurenta čo som našiel je tento Scott:
https://www.bike24.com/p2519681.html

Stojí o 300 EUR viac a je na SRAMe. Tento som naživo nevidel (pôjdem si ho asi pozrieť), ale na obrázku sa mi páči viac. Bude to asi tým, že nepôsobí tak mohutne. Škoda, že nie je na Shimane, ale to od Scotta asi ťažko čakať.

Ešte som trošku popozeral a našie tento ďalší Cube. To ale určite nie je 2023 model, čiže ide o dopredaj a bude už asi problém zohnať všetky veľkosti. Je na eletrickej Ultegre a stojí 3500 EUR:
https://www.bike-discount.de/en/cube-agree-c-62-race-fadingblue-n-carbon
26.11.2022 - 02:52:58
00
Priznam sa, trochu nerozumiem tvojej kategorickej poziadavke na elektronicku sadu. Obzvlast pri takom rozpocte. Urcite by som skor uprednostnil kvalitne a lahke kolesa a s tym suvisiacu celkovu vahu bajku, ako tazku elektriku 105 na ukor ineho.
27.11.2022 - 23:46:44
00
cube je tazky to je pravda. moje sede agree c62P na sram rival vazi 9.3-9.4kg vo velkosti 60. co je dost. na rovine a z kopca to ide super ;) do kopcov menej. to aj tak tlacim svoj metrak. Opticky mu pomohlo dokupenie 50mm hlbokych kolies. Ani s obmedzenym rajdom som nemal problem. Ani prudke vracaky nerobia problem.
Inak kamarat si doviezol starsi karbon de rosa z 2012 a bicykel vazi cca 7.5kg. za zlomok ceny toho cubu
28.11.2022 - 10:13:09
00
Dudo napísal:
Priznam sa, trochu nerozumiem tvojej kategorickej poziadavke na elektronicku sadu. Obzvlast pri takom rozpocte. Urcite by som skor uprednostnil kvalitne a lahke kolesa a s tym suvisiacu celkovu vahu bajku, ako tazku elektriku 105 na ukor ineho.

Ja ho viem pochopit z pohladu ze uzivatelsky urcite na bajku lahsie vymenis kolesa ako cele radenie, navyse kolesa existuju naozaj v roznych cenovych kategoriach, daju sa uplne prisposobovat podla toho co potrebujes a takisto su dostupnejsie aj na bazare. nepride mi to ako nezmyselna poziadavka a postup ak nemas rovno budget na kvalitne kolesa aj elektroniku. Zaroven je dost mozne ze lacnu Di2 105 budu vyrobcovia parovat s lacnymi kolesami a ak abudes chciet obe tak budes musiet ist do ultegri a priplatit si (toto naozaj neviem, len tipujem, nakolko som bajky dlhsie nepozeral a ked tak, tak inu kategoriu)...
28.11.2022 - 11:20:09
02
Dudo: jamnin za mňa vlastne odpovedal. Presne tak to cítim.
Za mňa dopíšem, že lacné kolesá by som možno nechal na zimu a dal na ne iné plášte. Napríklad širšie s dezénom. A okrem toho určite plánujem dorábať wattmeter a ak by tá sada na výmenu mala iné kľuky, tak je to na figu.
Ja som mal možnosť skúsiť elektriku a už iné nechcem. To by som skôr prežil klasické brzdy miesto kotúčových...
28.11.2022 - 22:15:20
00
Chapem, ides dalej investovat, zle som pochopil tvoj cenovy strop. Potom je tvoj postup ok. Pre mna su priority ram, kolesa a brzdy. Viac poradit neviem.
28.11.2022 - 22:50:05
00
jediny lacnejsi bicykel na eletrike ako Cube je len Radon,
29.11.2022 - 10:41:48
00
No z hľadiska hmotnosti 105 vs Ultegra pre bežného hobíka je to šumafuk. Ani profíci tak neriešia hmotnosť ako hobíci.
A takmer všetky bicykle na 105, Ultegre majú lacné kolesá. Tam najviac výrobca šetrí. Kolesá človek asi vymení ako prvé. Tiež riešim ďalší bicykel a rozhodne v elektrike. Dnes už v podstate všetko prechádza na elektriku. Ja mám podmienku SRAM, hoci je to drahšia a ťažšia sada ako Shimano. Pri 85 kg je to fakt jedno.
Ináč ten Cube, ale vyššiu radu, som mal ako alternatívu k Treku. Je o galaxiu lacnejší a v lepšej výbave. Cube mi príde ako jeden z najlepších bicyklov v pomere cena/výkon.
29.11.2022 - 23:23:03
00
Ono zasa na ultegre najdes bajky s kvalitnymi karbon dt swiss kolesami, rovnako fabrikovymi karbonmi ktore nie su vobec na zahodenie ale kludne aj enve a zipp (ked trochu pohladas), a mnoho dalsich, to asi na 105 sa nenajde nikdy...
30.11.2022 - 07:34:45
00
keyboard_arrow_up