Pani prosim o radu pripadne link na nejake empiricke porovnanie nabojov a ich dopadu na valivy odpor pri jazde.

To co som nasiel je jednym slovom uplne nejednoznacne. Je mi jasne, ze keramika je niekde inde ako ostatne loziska, ale to nie je moja cenova kategoria aj tak. Zaujimalo by ma hlavne porovnanie priemyselnych lozisk, vs klasickych vencekovych lozisk, vs konusov. Ci to ma vobec zmysel upgradovat.
Vadka
20.07.2017 - 12:14:18
01
Dobre nastavené konusy majú menší odpor ako zle nastavené priemyselné...
20.07.2017 - 21:33:00
00
Vies to prosim nejako rozpisat, pokial viem priemyselne loziska sa nenastavuju. A co sa tyka konusov, mas nejaky postup ako dobre nastavit ? Ja poznam len dotahuj kym nezmizne vola a ak to uz nejde lahko dotiahol si moc.... pochybujem ze to je sposob ako dostat lepsi vykon nez maju priemyselne loziska.
21.07.2017 - 00:21:25
00
Kenai : priemyselne loziska nie, ale naboje, ktore ich pouzivaju, tak niektore ano. Napr. American Classic sa musi vymedzovat vola, ak to nespravis dobre, tak to utiahnes moc a nepojde to, ked malo, mas vakel. Ale to je skor rarita, obvykle naboje na priemysloch nevymedzujes volu vobec. Konusy , ak mas rychloupinak, musis nastavit s malickou volou, ktora zmizne po dotiahnuti upinaku. Aspon tak to byvalo na QR5 a tych mojich. Aj to je dovod, preco konusy povazujem za omyl (na MTB, na cestaku sa neviem vyjadrit), kedze vola je podla toho ako silno utiahnes upinak, aj ked XTRkove konusove naboje boli spickove vdaka ich zliatine co pouzivali (z referencii) a naopak, horsie naboje, resp. lacne loziska v nich su horsie. Mozno pri dnesnych oskach to nerobi, to uz neviem .. konusy nech si Shimano necha na cestaky :D .. keramicke loziska su 2 typy, jedny len gulicky, druhe gulicky aj drazky. Valivy odpor je poznat, ze je mensi, ale zmysel to ma riesit, az odstranis odpory vsade ostatne.
21.07.2017 - 07:52:46
01
U lacnejších kolies by som preferoval priemyselné ložiská, u drahších záleží na konkrétnom riešení, aj kónusy aj ložiská vedia byť dobré.
21.07.2017 - 13:33:16
00
keyboard_arrow_up