ja netvrdím, že to fungovať bude, buď ti niekto povie, že to jazdí a je to ok, alebo to musíš sám vyskúšať... však keď máš 32z kazetu tak si daj malý 36.. prípadne si môžeš hodiť dozadu 34z kazetu do budúcna, keby ti chýbal ľahší prevod
asi sa trocha nechapeme
mne vyhovuje ten setup 34z vpredu a 32z vzadu, to je OK
len som chcel vymenit 50z vpredu za 52z a toto neviem ci by pobral presmyk
tie kecy o SS a GS ramienku som pisal len ohladom dlzky retaze na 11-30 a kratkom ramienku co si pisal vyssie
rozumieme, len som sa ti snažil naznačiť cestu že si daj 52/36 a kazetu 11-34 a si viac menej na tom istom čo sa týka najľahšieho a máš istotu funkčnosti a budeš mať 52z
rozumieme, len som sa ti snažil naznačiť cestu že si daj 52/36 a kazetu 11-34 a si viac menej na tom istom čo sa týka najľahšieho a máš istotu funkčnosti a budeš mať 52z
Ale tam uz bude citelne vyssia vaha a navyse treba kupit 3 komponenty miesto jedneho
No nic, asi niekde splasim ten 52z a skusim otestovat co na to smyk
Caute, na bajku Allez e5 https://www.specialized.com/us/en/allez-e5/p/115176
mam kluky s prevodnikmi ako na obrazku. Su to 50/34 a kazeta je 8 rychlostna. Kedze su opotrebovane, chcem ich vymenit, no nedari sa mi najst ziadne ekvivalentne... Pre dany pocet zubov som nenasiel take ktore sa upevnuju 4 skrutkami, skoro vsetko je cez 5. Aj ked nejake som nasiel, tak su pre 11 rychlosti, comu tiez uplne nerozumiem, preco to nemoze byt kompatibilne s 8? Su tie prevodniky od seba inak vzdialene alebo aky parameter rozhoduje?
Budem rad za kazdu pomoc.
Tiez budem potrebovat zhodit dole kluky, a neviem aky nastroj na to potrebujem.
Ahojte, viete mi poradiť?
Čo znamená,ak je na prevodníku FSA označenie S10 alebo N10 ? Aký je rozdiel medzi nimi?
Popritom,že tam ešte je 110mm BCD, 50/34t.. tomu rozumiem.
Ďakujem.
Ahojte, vie pls niekto poradiť, keby som chcel na FSA klukach 52/36 vymeniť len spodný prevodník z 36 na 34 - bude to fungovať?
A bude v kopcoch citeľný ten rozdiel z 36 na 34? Ďakujem za rady
Tak tomu ver,že to bude brutálne cítiť,ja som pred 2 rokmi experimentoval a vymenil 34z za 36z,ale to bol môj čistý omyl,vrátil som sa k 34z.No nevyskúšaš-nevieš.Každému sadnú iné prevody do kopcov,nedá sa to zovšeobecniť.
kým som bol mladý mal som vpredu 53/39,vzadu max.24z,teraz mám vpredu 50/34,vzadu max.28z ale najradšej by som to vymenil za 48/32,rád jazdím v ťažších kopcoch ale chcem si už jazdu užívať nie sa trápiť,po 40-ke už nie každý má toľko sily ako v 20-ke.... Na 34-ke sa ti pôjde ľahšie,môžeš potom ísť do kopca na menších pastorkoch a ak nebudeš vládať aspoň budeš mať rezervu - väčší pastorok
ty maš v zadu 28ku velký asi ,takže teraz máš najľahší 1,29 a bude po prestavbe 1,21 či je asi 7% ľahší... prevod.čo je asi jeden pastorok v zadu naviac, ak by si do zadu dal ešte kazetu s 32z velkým 1,06-zas by si kus odlahčil nohám
Ja som šiel dokonca do prevodníkov 46/34z s 28z kazetou. Takto to je parádne, pri bežných rýchlostiach +/- 30km točím stred kazety a aj v kopcoch mi 28z kazeta stačí. Nechápem ako sa mohli v minulosti bežne voziť 25z a 23z kazety
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
asi sa trocha nechapeme
mne vyhovuje ten setup 34z vpredu a 32z vzadu, to je OK
len som chcel vymenit 50z vpredu za 52z a toto neviem ci by pobral presmyk
tie kecy o SS a GS ramienku som pisal len ohladom dlzky retaze na 11-30 a kratkom ramienku co si pisal vyssie
ja tam v zozname pri zadávaní adresy nemám slovensko, ani česko...
Skus kuknut tu
https://www.bike24.com/1.php?content=7&menu=1000%2C4%2C122&__qf_form-filter=&mid%5B81%5D=1
Ale tam uz bude citelne vyssia vaha a navyse treba kupit 3 komponenty miesto jedneho
No nic, asi niekde splasim ten 52z a skusim otestovat co na to smyk
mam kluky s prevodnikmi ako na obrazku. Su to 50/34 a kazeta je 8 rychlostna. Kedze su opotrebovane, chcem ich vymenit, no nedari sa mi najst ziadne ekvivalentne... Pre dany pocet zubov som nenasiel take ktore sa upevnuju 4 skrutkami, skoro vsetko je cez 5. Aj ked nejake som nasiel, tak su pre 11 rychlosti, comu tiez uplne nerozumiem, preco to nemoze byt kompatibilne s 8? Su tie prevodniky od seba inak vzdialene alebo aky parameter rozhoduje?
Budem rad za kazdu pomoc.
Tiez budem potrebovat zhodit dole kluky, a neviem aky nastroj na to potrebujem.
Čo znamená,ak je na prevodníku FSA označenie S10 alebo N10 ? Aký je rozdiel medzi nimi?
Popritom,že tam ešte je 110mm BCD, 50/34t.. tomu rozumiem.
Ďakujem.
https://forum.slowtwitch.com/forum/Slowtwitch_Forums_C1/Triathlon_Forum_F1/LBS_says_FSA_Crankset_not_compatible_with_my_DA_chain%3F_P3353038/
...
N10 je novšia revizia od S10, zlepšenie radenia, možno iný tvar zubov.
A bude v kopcoch citeľný ten rozdiel z 36 na 34? Ďakujem za rady
ciťíť to bude...viac ako dva zuby na kazete