nic tym asi nechcel povedat.. len ze nic neni zadarmo a vsetko sa raz pokazi.. a co sa pametam on vzdy maval pozitivne vizie :D

tak ale je fakt ze tym ze sa zacina vyrabat strasne vo velkom tak to ide ciastocne na ukor kvality a kazivosti ale zasa keby sa vsetko vyrabalo rucne tak by to stalo miliony a nikto by nejazdil.. :)
17.01.2007 - 10:26:44
00
Neviem ci budem horit aj za Davida, ale osobne vidim vec presne ako on. Tazko sudit vacsinu obchodov a predavanych bikoch v nich podla spravania personalu alebo sluzieb. Urcite sa aj toto meni, ale naozaj vo vacsine obchodoch sa snazia zakaznikovi (v domneni, ze sa problematike nerozumie) predat hocijaky srot, ktory vykreslia pomaly ako top produkt. Jasne ze aj oni chcu zarobit, ale niekedy je to velmi okate. Na rovinu so zakaznikom jedna maloktory predajca. Konkretny obchod - Privara, no neviem, biky v nom som videl, ale myslim, ze dobre biky vyzeraju inac. Nevravim, ze su zle, ale napriklad matt ponuka nieco v uplne inych kategoriach, pripadne to vie zabezpecit. Na druhej strane je pravda, ze Pedro je velmi ustretovy a dokaze sa porozpravat aj o cene.
17.01.2007 - 13:29:45
00
To: Giro

S týmto sa samozrejme dá súhlasiť, predajcovia sa naozaj často správajú na základe svojej hmotnej zainteresovanosti na obrate predajne. Niekedy konajú kontraproduktívne, lebo keby boli serióznejší, tak by možno predali drahší bike, lebo zákazník by si uvedomil že "toto je práve to, čo chce". Alebo by sa vrátil, čo sklamaný zákazník zvyčajne nerobí. Na serióznosti záleží. Ja osobne, keď zistím, že im ide len o to, aby "niečo predali", zvyčajne odchádzam bez nákupu.
Ja som to ale predtým myslel tak, že aj na Slovensku sa dá kúpiť slušný bike, ktorý človeka nesklame a urobí mu radosť. A to teraz nehovorím o top produktoch tej ktorej značky, ale o bežnej strednej triede.
Len tak mimochodom, v lete som bol v Taliansku a pozrel som pár obchodov. Nuž, neviem, neviem či by som chcel ktorýkoľvek bike, z tých ktoré tam mali vystavené. A, ako vieme, Taliansko je predsa celkom slušný cyklistický trh...
17.01.2007 - 13:56:54
00
ono je to vsetko o pristupe obchodnika k zakaznikovi, pretoze stale hovorim ze len v konecnom dosledku spokojny zakaznik sa Vam do obchodu vrati. co by som mal osobne z toho zeby som sice nanutil zakaznika na 30tis mtb hardtail s kotucmi, ked jemu by stacil na to co chce jazdit 12tis treking...akurat ze by sa casom roznieslo ze som ho "ojekabatil" . snazim sa uprimne vysvetlit kazdemu cloveku preco prave ten dany bike je pre neho spravny...a tiez sa mi paci, ze ludia zacinaju pomaly chapat ze ked chce mat spolahnutie na bicykel tak v konecnom dosledku do neho tak ci tak vrazi 10tis...ale aspon uz nemusim upgradovat Tesco biky a podobne vymysle dnesnej doby :wink:
17.01.2007 - 14:06:41
00
to giro:

trochu nerozumiem tomu ako hodnotis biki u Privaru a u Matta ako si dospel k nazoru ze Matt ponuka nieco v uplne inych kategoriach. Sak kazda znacka ponuka top modely, strednu triedu.... A vsetko zavisi od komponentov a tie su vsade rovnake bud Sram alebo Shimano a to uz nie je zavislost znacky ci je dobry bike alebo zly. Nieco ine je kvalita ramu ale aj ta je podla mna porovnatelna u oboch znaciek kedze su robene na taiwane okrem tych co su robene v cesku ako tu matt spominal ( uz neviem v ktorej teme) a tie mozu byt na kvalitativne vyssej urovni.
Aby som to zhrnul povedat ze biky u Privaru su na kvalitativne horsej urovni mozes iba z hladiska kvality ramov, kedze hodnotis vsetky biki, a ako som spominal vsetky su z taiwanu (cest vynimkam) takze neviem .....

Snad som sa vyjdril jasne :)
17.01.2007 - 14:18:07
00
v podstate mas pravdu...ale v dnesnej dobe uz treba davat "pozor" aj na tie ramy...nie je Azia ako Azia...pretoze este ten Taiwan je v sperk! potom prichadza este do uvahy amolepka "made in china", "made in vietnam"....
17.01.2007 - 14:23:01
00
no uplne s obchodnikmi na urovni laika nemam.. vacsinou viem co chcem a potrebujem len nazor na par vybranych modelov.. (nielen pri bikoch) a ak nemam prehlad vacsinou mam diskusiu s kamosmi ktory nieco vedia+ziskam par dalsich nazorov, cisto na zaklade obchodnika som nic nekupoval o com nemam ani paru..
ak ide o ziadost zakaznika ze chce bike tak to je tazke.. hlavne ak vobec nevie co chce.. nanutit mu stroj za 30k alebo za 10k.. kupi drahsi a zisti ze ho to nebavi a pomysli si ze ho oklamali.. kupi lacny a bude ho to bavit a zachvilu ho jazdenim odrovna a zasa ho oklamali lebo je to srot.. kazdopadne mna ked sa niekto opyta tak mu lacnejsi bike ako 20-25k neodporucam uz len koli zivotnosti.. ako ked viem ze to potrebuje na hradzu na kofolu tak v pohode 10-15 ale ak chce aspon trocha jazdit na taky bike ho neposadim..

ale co sa tyka Privaru na vysokej nemam sa na co stazovat.. chodim tam casto, a miro aj pedro vzdy v poho pokecali.. na cene sa da dohodnut vzdy (ani sa netreba pytat)..
17.01.2007 - 14:34:51
00
2ascho: ja som praveze narazal aj na tie komponenty. Podvedome som porovnal ziletky ohadzane campou v Zanzo a pedrove Authory. No neviem, mozno som sa tam kazdy krat zle dival, ale u Privaru je v predajni vystavenych par Authorov strednej triedy a nikdy ma z nich ziaden neoslovil. Zato Zanzu som vyklad viackrat oslintal, ked tam mali nejake de rosi alebo fondiky.
A pokial viem, tak matt neponuka len jednu znacku, takze sa to neda zjednodusit na porovnanie 2 znaciek bikov.
Pedro ma vsak u mna jedno obrovske plus - ponuka sidi a ma ovela lepsi prehlad ako sucasny personal v Zanzo. (sklzol som z porovnania privaru a suncycle so porovnania privaru a zanza kvoli ich vzajomnej polohe).
18.01.2007 - 09:59:34
00
Vžda som mal slabosť pre značku AUTHOR, vlastnil som 3xSECTOR a nemôžem povedať najmenšie slovo. Ale čo ma dorazilo tak to boli vystavené tretry SIDI RAMPA ktoré som kupil v roku 2001 ako novy model a oni ich tam mali asi do decembra 2006 za rovnaku cenu a napísane model 2005
18.01.2007 - 10:20:25
00
No vidis, takze pedro je taktiez ***** ako ostatni...
18.01.2007 - 10:25:18
00
Veľmo sa mi páči Craobs, ktorý už v neviemkoľkom príspevku vychvaľuje vybavené zľavy a obchodníkov, ktorí každému zľavia...

Junáčik, taký ako ty, pokazili obchodníkov! Vezmime si príklad - obchodník kúpi kolo za 20 tis. bubákov. Nahodí maržu napríklad 20%, z tejto marže musí uživiť prevádzku predajne, zamestnancov, poisťovne, štát a aj sám chce chlebík s masielkom. Takže mu vyjde predajná cena 24 tis. Lenže prichádzajú kadejakí Craobsovia, ktorí ešte ani poriadne dvere neotvoria a už vykrikujú, aká bude zľava. Tak sa taký obchodník naserie, k cene prihodí 2 tis. bubáčikov a prv než nejaký Craobs zvnútra zavrie dvere, tak mu odpovie, že zľava je 1 tis. bubáčikov. Craobs nadšene kúpi zo zľavou a aj obchodník je spokojný - nielenže bude na chlebík s masielkom, ale ešte aj na šunčičku ostane. Prerobia akurát tí, čo vo dverách nekričia o zľavu. Alebo prerobia aj Craobsovia?

Matt, prosím ťa, keďže sa živíš predávaním, napíš, či to je takto nejako, či sa moja úvaha zakladá aspoň čiastočne na pravde, alebo je to len moja hypotéza.

P.S.: Výšku marže som si vymyslel, k tej nediskutujte. A DPH som nebral do úvahy.
18.01.2007 - 20:47:44
00
:) ja o zlavu nekricim :) ja tam chodim casto a tipci ma poznaju a zlavy dostavam automaticky uz vo viacerych obchodoch, nekde dokonca za nakup.. ale co sa tyka konkretne privaru tak ten tam praska zlavy 10-15% snad uplne kazdemu kto sa netvari ako majster sveta to je cele..
a co sa tyka tych marzi zarabaju mrte moc, preto si mozu vykrikovat zlavy, daju ti zlavu 20-30% a aj tak je bohato v pluse :) takze tvoja hypoteza ciastocne sedi..
ale ked si porovnam susedne zanzo+wika tak jednoznacne vedie pristupom wika kde vzdy vybavis lepsiu cenu za ten isty komponent!

inak co sa tyka mna vzivote som o zlavy nevykrikoval :) je to o pristupe a ochote ako tvojom tak aj predavacov..


ale ked sme pri wike uz, tak do servisu by som tam vzivote nikoho neposlal lebo norko je "expert"
18.01.2007 - 23:16:14
00
"Bohato v pluse" je velmi silné slovo od CraObsa. Nie je všetko také jednoduché ako si niektorí zákazníci myslia.
Syndróm "Každý obchodník ma chce *****" je vskutku na Slovensku bohužial častokrát normálny.
Uff, no o tomto sa tu už bavilo snáď aj tisíc krát.
19.01.2007 - 13:54:42
00
Ja mam tiež v jednom nemenovanom obchode možnosť na zlavu bicykla ale to len preto že tam pracuje kamarát ale na druhej strane ak mi on da lacnejší bicykel nikdy nepytam zlavu na dalšie komponenty alebo veci ktoré si kupujem je to aj o prístupe ľudí, netreba hned všetko zneužívať.
19.01.2007 - 14:25:18
00
kedze sa ma Joko opytal ako to chodi tak aj odpoviem...dnesny zakaznik si snad zobral za obet cykloobchodnikov...bohuzial v ziadnom inom odvetvi sa v takom velkom nerozmohli zlavy a podobne a ja doteraz nechapem kto to zacal :roll: Bohuzial dnes uz v predajni snad nepredate jediny bicykel ci trosku drahsiu suciastku bez zlavy :? ...jednoducho to prerastlo do situacie kedy ked nedas zlavu ty, da zlavu druhy obchodnik a ty este budes ten najvacsi zdierac co na "vsetkom a vsetkych" zarabas :( ...bohuzial! raz ma uz kamarati vytocili ked uz chceli snad za moje nakupne ceny suciatky na bike, tak som im povedal ze ak mi budu kazdy mesiac posielat zrazky z vlastnej mzdy na moj ucet, tak sa dohodneme...asi to pochopili a odvtedy su ticho. Na podobne temu sme sa nedavno "bavili s Medvedom" a ten vymyslel dost vystizny slogan ktory by sa mal dat asi na vchod kazdeho bikeshopu : "Vstupom do tohoto obchodu neziskavate automaticky ziadnu zlavu!" ...uz tazko zmenit chapanie ludi a vystupit teraz z toho rozbehnuteho zacarovaneho kruhu, ale nech sa potom ludia necuduje ze v tom a tom obchode nemaju skoro ziadny vyber...ani XT salter vo vitrinke ?! ...ale nie sa comu cudovat...radsej ako vystavit takyto salter si obchodnik zaplati za seba zdravotne a tym to iba zacina...
19.01.2007 - 14:52:10
00
keyboard_arrow_up