Určite veľa ľudí rozmýšľa pri kúpe nejakého komponentu na svoj bicykel, či to bude vec nová, z obchodu, alebo niečo z druhej ruky. Ako začínajúci biker som sa rozhodol pre druhú možnosť. Mám staršiu Meridu s pôvodnými brzdami a tak som pri hľadaní nejakých schopných véčok zablúdil na toto fórum. Nakukol som do sekcie Bazár. Zaujal ma inzerát používateľa 23jump s emailovou adresou [email protected]. Ponúkal Avid Single Digit 7. Čo to som si o týchto brzdách zistil, aj kamaráti mi ich odoporučili zobrať. Tak som sa dotyčnému ozval. Bola sobota, sľúbil, že začiatkom týždňa mi brzdy pošle. Nasledujúci piatok som mu zavolal pre overenie, či mi ich poslal. Tvrdil, že brzdy sú poslané, treba len čakať. Nádejal som sa, že zásielka je už na našej pošte a oznámenie o nej sa len niekde zapatrošilo, tak som od neho chcel podacie číslo. Bez neho by mi teta za priehradkou nepovedala, či sú už brzdy tam. Tvrdil, že lístok stratil. Tak som čakal. Čakal a čakal. Pokúšal som sa mu dovolať, sms-kovať, nereagoval. Neviem, čo si mám o takomto človeku pomyslieť.
Nič sa nedá robiť, musím sa poohliadnuť po iných brzdách...
(sarcasm)
kedže som od neho kupoval bike za 2000e formou objednávka-faktúra, ktorú som uhradil a tovar mi mal poslať čo sa do dnešného dňa nestalo preto je mi dlžný 2000e
ku 40000e som dospel keď sa mi začali ozývať ďalší takto podvedený ľudia a keď som si to všetko spočítal koľko koľkým dlhuje do hromady tak mi vyšlo cca. 40000e, presnejšie 38 400 e a to nie sú všetci kedže zoznám som ešte nedokončil
nejde už o nijaké zastrašovanie Bachratého, lebo už to všetko majú príslušné orgány (ale to tu nebudem rozpisovať ako to je kvôli vyšetrovaniu)
inak, chcem iba UPOZORNIŤ aby ste sa s ním nekontaktovali a nevybavovali si medzi ním obchody lebo ide mu len o to aby vás podviedol
vystupuje pod nickom BACHROS, Biker_tt, jobiker4 a teraz najnovšie ghoost, ale mení si ich (tak tiež vystupuje pod sro-čkou Lafutura s.r.o.)
mam tu jednu skusenost s fake predajom do zahranicia. Na bike sa mi ozval kontakt: [email protected]
Poslal som mu paypal request na cenu biku. Za chvilu mi dosiel mail o potvrdeni platby z [email protected]® S tym ze mi poslal o 350 eur viac bike, co malo byt postovne.
Ja som to postovne mal vlozit na nejaky ucet a potom by bola cela suma aktivna. Takze pozor na to.
Takto vyzera paypal mail adresa: [email protected] a takto fake: [email protected]®
Adresa v policku odosielatela je volne editovatelne textove pole a ked chces, mozem ti poslat mejl aj z adresy [email protected].
Pokial sa niekto ohana Paypalom, otvorit si stranku Paypalu v browseri (pozor, v ziadnom pripade NIE cez nejaky link v tom podozrivom mejli) je najjednoduchsi sposob ako platbu preverit.
Na druhej strane ako drobny predavajuci by som Paypal vzivote neakceptoval, pretoze vdaka politike ochrany kupujuceho mozes prist aj o peniaze, aj o tovar - ked kupujuci presvedci Paypal ze si ho podviedol.
Preto je idealne poslat dotycnemu svoj IBAN a nech spravi bankovy prevod ked tak velmi chce. Potom si moze piskat, peniaze naspat uz nedostane ani keby sa rozstvrtil. Musel by ta zalovat na slovenskom sude a vieme ako tie funguju...
100% zaujemcov zo zahranicia (vynimajuc CR) su podvodnici.
1. mail s R-kom bola prva indicia
2. paypal a pending payment...
Ja odporucam tieto emaily tvrdo ignorovat, a vobec na ne nereagovat, hned ich zmazat. Na spam a podvodnikov sa nereaguje, ale maze sa. Pravdepodobnost, ze niekto zo zahranicia chce kupit bike zo SVK bazara je bliziaca sa nule.
Zatial vsetko bez problemov, ale bez paypalu to zvacsa nejde. Treba sa tiez vzit do situacie kupujuceho, ktory v podstate kupuje drahu vec na zaklade fotky, popisu, je logicke ze chce nejake zaruky, ktore prave paypal dava.
Dolezity je zdravy rozum, preverit si kupujeho, kludne si zavolat, pozriet FB profil.... Trosku moc to generalizujete.
len taka pikoska: predal som uz aj splitboard do Norska cez Paypal. Tiez som si mohol povedazt, ze kto z Norska by uz mal zaujem kupovat jazdeny splitboard crep zo Slovenska