idem robit prvy nakup na wiggle a nasiel som toto: http://www.wiggle.co.uk/referal.aspx
takze hladam niekoho kto uz je zakaznikom. ja by som mal dostat okuliare a dotycny 10% cize nejakych 10-15 libier.
ak som to dobre pochopil...
Hmm.. ale oficialne by ti mali vratit len dan, ktoru oni u seba odviedli. Ostatne poplatky platis ty. - tak nie. Pozeram aussiebum a oni vracaju aj spracovatelske poplatky - to tam dakedy nebolo.
Tak ale takto wiggle prestava byt zaujimave, kedze to predrazuje nakup, spomaluje dodanie (na colnici to hnije par dni) a je tam este administrativa navyse. Wiggle musi byt z brexitu nadsene
Cez colnicu to slo prekvapivo rychlo, 6. vecer som im zaslal dokumenty, 7. to slo na colnicu a 8. to bolo vybavene a slo to na dorucovanie. Ked poriesia tu dan ze sa odrata pri objednavke a clovek bude mat chut a cas si nastudovat preclenie ze by si to vybavil sam, tak to bude vpohode. Ale podla mna si to osetria aj skladmi v EU neskor. Pripadne preberu na seba poplatky s preclenim.
preco nenakupujete na nemeckom Wiggle? https://www.wigglesport.de/, normalne mi na prihlasenie funguju prihlasovacie udaje z anglickeho Wigglu a po prihlaseni vidim aj svoje predosle objednavky, ktore boli realizovane cez povodny Wiggle.co.uk
kajto ja tak isto chainreactioncycles 26.12 objednané a 29.12 tiež NL odvtedy sa to nehýbe, to nemecké wiggle nemení iba doménu? posielaju to z nemecka?
Nemecký Wiggle nemôže brať tovar z britského Wiggle, lebo clo na nebritský tovar by aj tak museli zaplatiť, aj keď ho už zaplatili raz pri dovoze do UK. Pokiaľ by to tam neprepašovali. Budú musieť voziť tovar z Ázie rovno do Nemecka. Kupovať tovar nad 150 € sa už z UK neoplatí.
A 150 € sa myslí hodnota "balíka", nie jednotlivých vecí. Už aj z toho dôvodu Wiggle na svojich stránkach nemôže udávať konečnú cenu pre spotrebiteľa. Nevie, čo si zákazník všetko objedná a či bude balík podliehať clu. Konečnú cenu by vedel vypočítať iba za nákupný košík. Teraz to ešte zákazníkom refundujú a neskôr to budú robiť ako ostatní, tj. udávať ceny bez VAT a zákazník si VAT / DPH a prípadné clo zaplatí sám. Rsp, to budú predávať cez EU pobočku, ktorú budú zásobovať priamo od svojich dodávateľov z Ázie.
Už sa tu ozývajú hlasy, že pošuk sľuboval dohodu bez akýchkoľvek poplatkov a realita je úplne iná.
Moj pripad - na silvestra objednane z CRC, vystup z UK po novom roku, cez DHL prebehlo colnej konanie, dnes prisiel kurier a neplatil som navyse nic ani za skladovanie baliku. Tak dajte vediet aj ostatni, mozno UK shopy nie su nadobro stratene. Alebo rozhoduje datum objednavky?
preco nenakupujete na nemeckom Wiggle? https://www.wigglesport.de/, normalne mi na prihlasenie funguju prihlasovacie udaje z anglickeho Wigglu a po prihlaseni vidim aj svoje predosle objednavky, ktore boli realizovane cez povodny Wiggle.co.uk
je to presne ako pises, ale ked si nastavim jazyk na EN, tak ma automaticky presmeruje ne wiggle.com
vlastne zmenou jazyka menis zaroven aj TLD (.de, .uk, .ru ...)
Ano doplacal som, wiggle mi ale prislubil, ze refundne (decembrova objednavka, neviem ako sa postavia k tohtorocnym). Fakturu maju, uz len cakam na nich ci dodrzia slovo.
Prave nabehol refund, preplatili uplne vestko, DPH, CLO, a dokonca aj poplatok DHL za preclenie. Takze uplne super a pochodil som lepsie ako som cakal, ze ak refundnu tak max DPH.
Niekedy je dôležité aj to, akou podmienkou to daný obchod odošle. Neviem, či je tu niekto odborník z oblasti špedície, že by nám to vysvetlil.
Neviem ako to je teraz u Wiggle, ale objednával som teraz v januári z Probikekit a prisľúbili mi, že to odošlú DDP podmienkou (Delivered Duty Paid).
Krátka citácia z múdreho zdroja: "DDP – Delivered Duty Paid – s dodaním, clo platené (dohodnuté miesto určenia): obsahuje maximálny záväzok zo strany predávajúceho. Predávajúci podobne ako pri parite DDU zabezpečuje dovoz na miesto určenia na svoje náklady a znáša akékoľvek riziko spojené s prepravou. Okrem toho však musí zabezpečiť odbavenie tovaru pre dovoz (colné konanie, úhrada cla a daní či ďalších poplatkov)."
Teraz čakám na balík a na to, či zaplatím niečo navyše /daň, clo, poplatky/ a koľko.
Takto to mal voľakedy Amazon. Objednával som z US a za 2 dni kuriér pred dverami. S pozeral, že ako je možné, že aj keď sme všetci deklarovali sumu cez 100 €, tak žiadne konanie ani nič.
A podľa všetkého to konanie bolo dopredu schválené a zaplatené a už to bolo v cene produktu, čiže na colnici to len prebehli ako pred schválené a zaplatené a ideš ďalej.
Update: Dnes zasielka z Britanie prisla a neplatil som nic naviac. Hodnota baliku vsak bola 91eur takze tazko povedat, ako by to bolo, keby sa jednalo o hodnotu nad 150eur.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A 150 € sa myslí hodnota "balíka", nie jednotlivých vecí. Už aj z toho dôvodu Wiggle na svojich stránkach nemôže udávať konečnú cenu pre spotrebiteľa. Nevie, čo si zákazník všetko objedná a či bude balík podliehať clu. Konečnú cenu by vedel vypočítať iba za nákupný košík. Teraz to ešte zákazníkom refundujú a neskôr to budú robiť ako ostatní, tj. udávať ceny bez VAT a zákazník si VAT / DPH a prípadné clo zaplatí sám. Rsp, to budú predávať cez EU pobočku, ktorú budú zásobovať priamo od svojich dodávateľov z Ázie.
Už sa tu ozývajú hlasy, že pošuk sľuboval dohodu bez akýchkoľvek poplatkov a realita je úplne iná.
je to presne ako pises, ale ked si nastavim jazyk na EN, tak ma automaticky presmeruje ne wiggle.com
vlastne zmenou jazyka menis zaroven aj TLD (.de, .uk, .ru ...)
Prave nabehol refund, preplatili uplne vestko, DPH, CLO, a dokonca aj poplatok DHL za preclenie. Takze uplne super a pochodil som lepsie ako som cakal, ze ak refundnu tak max DPH.
Neviem ako to je teraz u Wiggle, ale objednával som teraz v januári z Probikekit a prisľúbili mi, že to odošlú DDP podmienkou (Delivered Duty Paid).
Krátka citácia z múdreho zdroja: "DDP – Delivered Duty Paid – s dodaním, clo platené (dohodnuté miesto určenia): obsahuje maximálny záväzok zo strany predávajúceho. Predávajúci podobne ako pri parite DDU zabezpečuje dovoz na miesto určenia na svoje náklady a znáša akékoľvek riziko spojené s prepravou. Okrem toho však musí zabezpečiť odbavenie tovaru pre dovoz (colné konanie, úhrada cla a daní či ďalších poplatkov)."
Teraz čakám na balík a na to, či zaplatím niečo navyše /daň, clo, poplatky/ a koľko.
A podľa všetkého to konanie bolo dopredu schválené a zaplatené a už to bolo v cene produktu, čiže na colnici to len prebehli ako pred schválené a zaplatené a ideš ďalej.