No na mna to tiež prišlo. Idem prvy krat kupovat cez nett suciastky na bike. Ved kto by nekupoval, ked kukne na tie ceny. Len sa bojim, aby to nebol nejaky podvrh, alebo nejake neprave komponenty (falzifikaty, napodobeniny). Pocul som, ze bolo take nieco s komponentmi od RICCHEYHO. Moze mi niekto vysvetlit, ako to robia, ze maju take ceny a ci sa oplati ist do toho...THANKS
No na mna to tiež prišlo. Idem prvy krat kupovat cez nett suciastky na bike. Ved kto by nekupoval, ked kukne na tie ceny. Len sa bojim, aby to nebol nejaky podvrh, alebo nejake neprave komponenty (falzifikaty, napodobeniny). Pocul som, ze bolo take nieco s komponentmi od RICCHEYHO. Moze mi niekto vysvetlit, ako to robia, ze maju take ceny a ci sa oplati ist do toho...THANKS
Nakupuju vo velkosklade niekde v Nemecku kde su bike komponenty najlacnejsie...
Len sa bojim, aby to nebol nejaky podvrh, alebo nejake neprave komponenty (falzifikaty, napodobeniny). Pocul som, ze bolo take nieco s komponentmi od RICCHEYHO.
Dost nepochopitelne. I ked pri vyssich sadach by sa napodobeniny pre falsovatelske dielne oplatilo robit.
Moze mi niekto vysvetlit, ako to robia, ze maju take ceny a ci sa oplati ist do toho...THANKS
Bud tak, ze nedodrzia dohodnute MOC ceny, ktore stanovuje
autorizovany dovozca. Alebo to dovazaju cez ineho distributora. Pametam si, ze kedysi prebehla drasticka zvysovacka shimano komp., kedysi zaciatkom 90-tych rokov, asi 2-3 roky po sebe. Tie nenormalne ceny v eu robi paul lange.
Ritchey sa nepise RICCHEY... Ricchey este nikdy nikto nenapodobnil.
2ajeto: chybicka se vloudila namiesto t-cka som stlacil c-cko, neboj viem ako sa to pise... a s tym, ze nikto nenapodobnil ritchey, nemas pravdu, chalani co robia servisakov mi o tom rozpravali, ze existuju napodobeniny, tak preto mam taku obavu si kupit ritchey z e-shopu - nekradnem..., vies cloveka by to potom dost mrzelo, keby vyhodil strasne peniaze a potom by zistil, ze je to napodobenina...
Jasne, nech pride tento "presuvac kartonov" a este 100 dlasich a normalne predajne pozatvarame, ved naco nam budu, ked vsetko kupime na webe ... A namontujeme to interaktivne, bicykle budeme opravovat skenovanim chyby a yasielanim rovno vyrobcovi ... Pomylene to uvazovanie. Kto pise o zahnivajucich stojatych vodach na Slovensku asi v zivote nepracoval v obchode, pretoze po osemhodinovej smene by takuto vetu istotne nemohol vypustit do eteru ... K cenam - ak niekto objednava az vtedy, ked ma na to objednavku od konkretneho zakaznika, tak istotne moze mat inaksiu cenu, ako ked to mas v obchode a musis to financovat niekolko mesiacov, kym to niekto kupi. Dalsia vec - za tymito "chorymi" cenami su samotni vyrobcovia komponentov, ktori maju dvojo cien - raz pre OEM (vyroba) a raz pre AM (Aftermarkt), cize to, co ide do volneho predaja. Kedze je tam rozdiel niekolko desiatok %, tak nemas realnu sancu sa dostat na predajnu cenu niekoho, kto tieto veci skupi od nejakeho vyrobcu bikov, komu to zvysilo
K samotnym akciam na rozlicnych weboch - zakaznik kupi nejaky komplikovanejsi produkt, samozrejme bez navodu a potom si ten ziada od oficialneho dovozcu. Preco? Ked to nevie namontovat, opat zbehne do obchodu. Preco? Myslite, ze takychto zakaznikov predajne cakaju s otvorenou narucou? Myslite, ze je to ich povinnost, venovat sa okamzite Vasmu problemu? Preco? Ved si to ries s tym, kto ti to dodal ... A to uz nehovorim o akciach pri drahsich vyrobkoch, kde zakaznik ani len nema potuchy, ze kupuje vybehovy typ a sam seba a cele svoje okolie presviedca, ako dobre kupil ... mozno by mu stacilo pozriet sa na domacich strankach samotnych dovozcov/predajcov a zistil by, ze mohol urobit daleko lepsie, rychlejsie a lacnejsie ... A teraz sa mozete do mna pustit
no nektore ceny su fakt ujete.. ale napr ak si zoberiem cenu AVID na vsetkych ceskych shopoch su tak 60-70% oproti slovenskym.. takze problem napr pri tejto znacke nebude v objednavani v momente objednavky od zakaznika.. a kedze vacsina tych shopov to doruci tovar do 3-4dni z ciech na slovensko tiez nemam pocit ze to cucaju nekde rychlo z medziskladu na taiwane ale zivia pekne vlastne sklady.. a co sa tyka montovania veci.. kto nevie namontovat nech nemontuje.. odnese do servisu/predajne a tam si za montaz pekne vykesuju mega cenu len za natlcenie nejakeho jezka do vidlice z coho maju cisty zisk
K samotnym akciam na rozlicnych weboch - zakaznik kupi nejaky komplikovanejsi produkt, samozrejme bez navodu a potom si ten ziada od oficialneho dovozcu. Preco? Ked to nevie namontovat, opat zbehne do obchodu. Preco? Myslite, ze takychto zakaznikov predajne cakaju s otvorenou narucou? Myslite, ze je to ich povinnost, venovat sa okamzite Vasmu problemu? Preco? Ved si to ries s tym, kto ti to dodal ... A to uz nehovorim o akciach pri drahsich vyrobkoch, kde zakaznik ani len nema potuchy, ze kupuje vybehovy typ a sam seba a cele svoje okolie presviedca, ako dobre kupil ... mozno by mu stacilo pozriet sa na domacich strankach samotnych dovozcov/predajcov a zistil by, ze mohol urobit daleko lepsie, rychlejsie a lacnejsie ... A teraz sa mozete do mna pustit
nejak si sa rozkokosil.
ad eshopy-pokial si budu predajcovia davat aj dalej take marze ake si davaju dnes tak milerad zostanem pri eshopoch. nehovorim ale ze vsetci a samozrejme nie som proti kamenakom-serepeticky ako handry/flasky/pumpicky a pod, pripadne veci kt potrebujem okamzite (duse,...) tam aj kupujem. ovsem "normalny" tovar-tak nad tym by sa mali podaktori obchodnici minimalne zamysliet... popravde radsej si dam na bajk oem XT kluky za polovicu ceny ako sypat vydrete $ obchodnikovi do vrecka v podstate za nic (nechodte na mna s najomnym za priestory a podobnymi...)
ad zakaznik a jeho problem-v kamennych obchodoch si za to uctuju patricnu prirazku ked si napr donesiem vlastne koleso na vypletenie, tak vo co go?
titan: je zjavne, ze si kamenny predajca. Skus sa prestat vyplakavat a zacni hladat sposob ako pokracovat dalej v konkurencii e-shopov.
Nech si kupim akykolvek komponent ci bike kdekolvek, preco by mi servis nemal vykonat opravu. Ved on z toho zije. Servisak prestane byt zamestnancom predajne, otvori si zivnost a zije z toho, co opravi a nie z toho, kolko servisnych oprav mu predajca odmietne prevziat od zakaznika z dovodu nakupu mimo danu predajnu. Nastal cas poskytovania kvalitnych sluzieb. Dobry technik ma vacsiu sancu prezit ako ufnukany predajca.
titan: Dijck narazal na zahnivajuce stojate vody cyklo e-shopov... nie cyklo obchodov...
Ak bude na Slovensku kvalitativne podobny e-shop ako kupkolo.cz v Cechach, tak myslim ze to bude len dobre. Pokial mozem nieco nakupit pohodlne cez internet a este k tomu lacnejsie ako v kamenom shope, nie je o com. Asi si zaspal dobu, alebo sa bojis konkurencie?
Este raz si precitaj vetu ktoru som napisal - pisal som o e-shopoch..
Tiez si vela veci kupujem v kamenakoch(ak daju dobru cenu) naposledy Hi-end full ram... Zbytocne sa rozohnujes, vykreslujes smiesne katastroficke scenare(A namontujeme to interaktivne, bicykle budeme opravovat skenovanim chyby a yasielanim rovno vyrobcovi ... Pomylene to uvazovanie) a ruzculujes sa z nicoho. Uvedom si, ze ja ti na tvoj zarobok nesiaham - sam si ho asi kratis slabymi sluzbami ked ta to tak vytocilo ze si si az zalozil konto:> Kazda konkurencia je pre mna ako zakaznika dobra, aj ti podla teba "presuvaci krabic" - podla mna sikovny obchodnici..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mne celkom staci, ze su v CZ
BTW - mam s nimi len pozitivne skusenosti
Nakupuju vo velkosklade niekde v Nemecku kde su bike komponenty najlacnejsie...
Dost nepochopitelne. I ked pri vyssich sadach by sa napodobeniny pre falsovatelske dielne oplatilo robit.
Bud tak, ze nedodrzia dohodnute MOC ceny, ktore stanovuje
autorizovany dovozca. Alebo to dovazaju cez ineho distributora. Pametam si, ze kedysi prebehla drasticka zvysovacka shimano komp., kedysi zaciatkom 90-tych rokov, asi 2-3 roky po sebe. Tie nenormalne ceny v eu robi paul lange.
Ritchey sa nepise RICCHEY... Ricchey este nikdy nikto nenapodobnil.
A ceny? Cim viac predas, tym mas lepsiu cenu...
Na napodobeniny vyrobkov Ritchey upozornil priamo vyrobca, bolo to koncom minuleho roka, islo tusim o karbonove produkty a predavali sa na ebay.com...
Na kupkolo.cz by som sa toho urcite nebal.
nejak si sa rozkokosil.
ad eshopy-pokial si budu predajcovia davat aj dalej take marze ake si davaju dnes tak milerad zostanem pri eshopoch. nehovorim ale ze vsetci a samozrejme nie som proti kamenakom-serepeticky ako handry/flasky/pumpicky a pod, pripadne veci kt potrebujem okamzite (duse,...) tam aj kupujem. ovsem "normalny" tovar-tak nad tym by sa mali podaktori obchodnici minimalne zamysliet... popravde radsej si dam na bajk oem XT kluky za polovicu ceny ako sypat vydrete $ obchodnikovi do vrecka v podstate za nic (nechodte na mna s najomnym za priestory a podobnymi...)
ad zakaznik a jeho problem-v kamennych obchodoch si za to uctuju patricnu prirazku ked si napr donesiem vlastne koleso na vypletenie, tak vo co go?
Nech si kupim akykolvek komponent ci bike kdekolvek, preco by mi servis nemal vykonat opravu. Ved on z toho zije. Servisak prestane byt zamestnancom predajne, otvori si zivnost a zije z toho, co opravi a nie z toho, kolko servisnych oprav mu predajca odmietne prevziat od zakaznika z dovodu nakupu mimo danu predajnu. Nastal cas poskytovania kvalitnych sluzieb. Dobry technik ma vacsiu sancu prezit ako ufnukany predajca.
Ak bude na Slovensku kvalitativne podobny e-shop ako kupkolo.cz v Cechach, tak myslim ze to bude len dobre. Pokial mozem nieco nakupit pohodlne cez internet a este k tomu lacnejsie ako v kamenom shope, nie je o com. Asi si zaspal dobu, alebo sa bojis konkurencie?
Tiez si vela veci kupujem v kamenakoch(ak daju dobru cenu) naposledy Hi-end full ram... Zbytocne sa rozohnujes, vykreslujes smiesne katastroficke scenare(A namontujeme to interaktivne, bicykle budeme opravovat skenovanim chyby a yasielanim rovno vyrobcovi ... Pomylene to uvazovanie) a ruzculujes sa z nicoho. Uvedom si, ze ja ti na tvoj zarobok nesiaham - sam si ho asi kratis slabymi sluzbami ked ta to tak vytocilo ze si si az zalozil konto:> Kazda konkurencia je pre mna ako zakaznika dobra, aj ti podla teba "presuvaci krabic" - podla mna sikovny obchodnici..
PS: calm down