nejde o to, ked mozu dodrbavat za ruska 2 cudzich ludi co sedia 20 min vedla seba pred bufacom mali by mat rovnaky meter na to ze dvaja ludia sedia spolu niekolko hodin v aute a tiez nemaju ruska.
03.03.2021 - 20:17:27
00
Tu nejde o to, že konajú, ale ako konajú a to je rozdiel. Je ale zaujímavé, že Železná praská už týždeň vo švíkoch, ale polícia nikde. Ale idú kefovať. Prečo dnes chytala polícia pri Csákyho kaštieli, kde nie je vysoký pohyb ľudí, ale na hrádzi medzi 17-18 hodinou som za posledný rok ešte ani raz nevidel policajtov, medzi Prístavným mostom a čističkou, že by kontrolovali. A to tam chodia v poslednom čase kvantá ľudí.
03.03.2021 - 20:29:01
00
Jano1987 napísal:
Tu nejde o to, že konajú, ale ako konajú a to je rozdiel. Je ale zaujímavé, že Železná praská už týždeň vo švíkoch, ale polícia nikde. Ale idú kefovať. Prečo dnes chytala polícia pri Csákyho kaštieli, kde nie je vysoký pohyb ľudí, ale na hrádzi medzi 17-18 hodinou som za posledný rok ešte ani raz nevidel policajtov, medzi Prístavným mostom a čističkou, že by kontrolovali. A to tam chodia v poslednom čase kvantá ľudí.


Popravde nechapem, co mali kontrolovat na hradzi? Ved pri sporte a dodrziavani vzdialenosti (co pri cyklistike na hradzi nie je problem) nebola povinnost nosit rusko. Za to ale vysedavanie v bufetoch a konzumacia pitia/jedla vydaneho "cez okienko" bola explicitne zakazana.
Kazdopadne zda sa, ze akcia bola uspesna, kedze je to len den, a internetom sa siria rozne neoverene informacie, sice pre PR policie to nie je pekne, ale aspon si o to viac ludi ovedomi, ze su platne nejake opatrenia, a o to viac to zvysis sancu, ze niekdy aj skoncia :)
03.03.2021 - 20:38:12
00
To s tymi bufetmi, to som nepochopil .. ale minuly rok na jar sa ludia bali, tak nebol problem, ale uz na to uuuuplne kaslu uz. A pritom teraz uz to je horsie. Minuly rok bufetari poblokovali sedenia, opaskovali, alebo tak. Nechapem, preco to neni aj teraz tak. Pritom to nie je nic, co by cloveka obmedzovalo, skor je to lepsie, aspon sa tam negrupovali fajciari :D
03.03.2021 - 20:44:19
01
koso_sk boli ste teraz niekedy po obede na hrádzi? Za pekného počasia, čo bolo v poslednom čase tam je bežne 4 ľudia na 10m dĺžku hrádze. Sú tam peší, mamičky s kočíkmi, psíčkari, čo venčia psov, rodičia s deťmi. Koľkokrát na Prístavnom moste je menej áut ako dole na hrádzi.
03.03.2021 - 21:00:51
00
Jano1987 napísal:
koso_sk boli ste teraz niekedy po obede na hrádzi? Za pekného počasia, čo bolo v poslednom čase tam je bežne 4 ľudia na 10m dĺžku hrádze. Sú tam peší, mamičky s kočíkmi, psíčkari, čo venčia psov, rodičia s deťmi. Koľkokrát na Prístavnom moste je menej áut ako dole na hrádzi.

Bohuzial cez tyzden som sa na hradzu nedostal ale bol som naposledy cez vikend - viem si zivo predstavit, ze je tam vela ludi, ale z mojej skusenosti vela aktivnych ludi, vratane bezcov a kocikarov nosi aspon nejaku formu ochrany, a teda minimalne ako cyklista s tym mam mensi problem, ako ked vidim v bufete este viac ludi pokope, a navyse bez rusok. Staci si pozriet ten dnesny zaber zo "zatahu" na hradzi, a je tam parik, ktory nema rusky ani v pritomnosti policie, tak o tom uz fakt neviem, co si mam mysliet...
03.03.2021 - 21:27:14
00
Ja neviem Jano odkial beries odvahu odsudzovat postup tych policajtov, ked si tam osobne nebol. Ale sirit hoax o tom, ako policajti zadrzali slusneho nevinneho obcana, to Ti ide... Stanovisko PZ SR mi pride rozhodne doveryhodnejsie ako zaujaty komentar niekoho kto stal opodial na zastavke. Sofer sa zjavne spraval ako arogantny pako a nemal problem ignorovat vyzvy policajtov aj ich dalsie pokyny a usmernenia. Presne taketo typy ludi je potrebne riesit uz v zarodku, aby si uvedomili, ze nie vsetci okolo sa budu prisposobovat im, ale ze oni sa maju prisposobovat pravidlam, ktore platia pre vsetkych. A ignorovat vyzvy policajtov, to uz vyzaduje mat pekne nasrate v hlave. Taky clovek by ani nemal vozit inych ludi, ved predstavuje riziko. Ten by snad nepresiel psychotestami ani na vysokozdvizny vozik, nieto na autobus s desiatkami ludi...
03.03.2021 - 21:28:49
07
Zas si nerobme iluzie o policajtoch. Nahodou som bol dnes vypovedat na policii na Legerskeho. Pred policiou vedie uzky chodnik cca 1m a vedla neho parkuju kolmo auta. Samozrejme prisiel cajt na pasate a je.bol to az na gumy o obrubnik. Kedze to bol pasat co ma predok ako raketoplan tak z chodnika vela neostalo. Zamkol a veselo si odkracal.
03.03.2021 - 21:33:19
01
Ja si nerobim ziadne iluzie o nikom, ale ak ma policajt k niecomu vyzve, tak ak to nie je v rozpore so zdravym rozumom, tak ho posluchnem. Doteraz som sa nikdy nestretol so zlym pristupom policajtov voci mne, vzdy jednali slusne a korektne.
03.03.2021 - 21:37:21
01
a mozno to bolo v rozpore so zdravym rozumom a vodic usudil, ze neuposluchne, tak, ako pises,ze by si nespravil :)
03.03.2021 - 21:51:28
01
Mozno mu povedali aby si stiahol gate tak ich poslal ....
Btw je nejaka vynimka ze fajciari nemusia mat rusku na ksichte? Lebo to sa neriesi,
03.03.2021 - 22:01:00
00
Jezus ja ich neodsudzujem, asi som to teda mal dať do uvodzoviek ako iróniu. Faktom ale ostáva to, že proste všetko sa dá riešiť kľudne. Viem, nebol som tam. Ale ak fajčil pod Mostom SNP tam, kde sa odparkúvajú autobusy, tak áno, mal mať rúško, ale bol ďaleko od všetkých, tak mu mohli dať pokoj. Čo bolo predtým, neviem. Ľudia čo poznám, čo jazdia MHD, ak denne nestretnú aspoň 6 ľudí, čo majú buď rúško pod nosom, alebo vôbec na zastávke MHD, alebo priamo v MHD, tak nestretnú nikoho.
Dnes som si šiel po obed, neďaleko odtiaľ je policajná stanica. Ako čakám, kým mi spravia obed vonku, prídu 4 policajti, 3 pekne cigaretka v ústach, jeden tam nabehne dnu, objedná si jedlo, donesie 4 kávičky, ktoré vonku vypijú a ide vrátiť šálky od kávy. Medzi tým mi dokončili obed, odchádzam. Po obede idem domov okolo Csakyho kaštieľa a 2 z tých policajtov z obeda tam kontrolujú, či majú ľudia rúška. Keďže tam chodím pravidelne, tak tých policajtov vidím tak 1-2x týždenne a veľakrát sú bez rúšok.
Chápem, všetci sme ľudia, ale žiaľ s veľakrát sa s prístupom Polície SR nestotožňujem, aj keď sa snažím ich mať v úcte a rešpektovať. Aj minulý rok, šiel som autom, križovatka, kde bola červená, ale je tam doplnkové svetlo, že doprava sa dá odbočiť. Vychytal som to žiaľ tak, že svetlo zhaslo v zhruba v čase, keď som bol v tej línii cca polovicou auta. Takže hneď za mnou štartovali, odparkoval som to na parkovisku pár metrov vedľa. Policajt c.1 mal 15 minútovú prednášku aký som nezodpovedný, div že nie vrah, ako som mohol zabiť nejakého chodca. Za ten čas mimo prechodu cez tú križovatku, alebo na červenú prešlo tak 20 chodcov a pár cyklistov. Policajt č.2 sa na to celý čas pozeral a nič, úplná ignorácia. Videl ich aj Policajt č.1. Už mi to nedalo, tak som sa spýtal, že prečo riešia len mňa a chodcov ignorujú? Policajt č.1 sa rovno spýtal, čo mám za problém a či chcem mať problém. Policajt č.2, len poznamenal, kašli na to, sadli do auta a cez protismer jednosmerky vyšli na cestu a na pred križovatkou húkačka a šup ho na červenú. Ako možno za tých cca 30 sekúnd, čo nasadli do auta a došli ku križovatke dostali hlásenie, ale dovolím si pochybovať. Áno, som kritický, keď sa robia nezmyselné opatrenia. Železná studnička praská vo švíkoch, detské ihriská sú plné, rodičia bez rúšok, popíjajú. Ale polícia nikde, namiesto toho v kontrolujú ľudí na miestach, kde prejde tak 10 ľudí za hodinu. Otcov kolega, 2 týždne dozadu ide zo Šamorína po hrádzi do BA do roboty ráno o 5:45 (začínajú o 7:00) nikde ani noha, ale odchytia ho policajti, že nemal rúško, že 50€ pokuta. Ako mal ho, ale mal ho stiahnuté pod ústa, lebo však nikde nikdo, inak by si ho nasadil. V ten deň, ide cez Obchodnú/Nám. SNP v čase obeda. Po električkovej trati si pomaličky ide policajná hliadka. Bolo tam dosť ľudí, čo nemalo rúško, fajčilo, jedlo atď. Ale hliadka nič, pomaličky prešla. Ostala mu pachuť v ústach. A takých prípadov sú desiatky len v BA.
04.03.2021 - 00:20:00
01
Jano1987 napísal:
Ale ak fajčil pod Mostom SNP tam, kde sa odparkúvajú autobusy, tak áno, mal mať rúško

Tak na toto by som sa rad pozrel, ako sa fajci s ruskom :D
05.03.2021 - 21:24:27
00
hlavne fajcil v blizkosti zastavky a bol agresivny na policajtov,
ak sa to vsetko nazbiera tak naozaj nemali ako inak reagovat, stacilo tipnuť cigu, v duchu ich poslat do prdele a ked odidu zapalit si novu

mal zachovat chladnu hlavu miesto vyskakovania, dopadol ako dopadol a moze si zial za to sam
06.03.2021 - 06:58:17
00
Obvykle to tak byva .. ked uz clovek chce robit ramena, mal by si pripravit dostatocnu mocensku poziciu :lol:. Ale jeden priklad, kde je vidno, ako vznikaju a siria sa internetom emotivne zalezitosti a preco je potrebne byt kriticky a bezhlavo nezdielat veci, pokial clovek nepozna fakty /ale to sa tyka vsetkeho aj komentovania ohladne brania ludi do vazby, nerobit zo seba sudcu a prokuratora/.

V CR bola informacia /v beznhc novinach/ ako policajti skoro zmlatili a drzali na zemi 14rocneho chlapca, s tym, ze nemal rusko. Samozrjeme vznikali emocie, az v diskusii napisala viac faktov jedna pani, ktora poznala okolnosti. Dotycny "pachatel" niekomu rozbijal fasadu na dome, vznikla slusna skoda, boli privolani policajti, ktori ho potom riesili, resp. nahanali. Teda bolo tam toho dost... ale nemyslite si, ze ked budete slusni a pokojni, ze sa vam nic nemoze stat. Velmi by ste sa mylili :) .. ale stava sa to zatial vynimocne. Ale stava.
06.03.2021 - 08:56:14
04
keyboard_arrow_up