si ma rozosmial, skusit to mozes ale vysoko sa nedostanes , prakticky 3/4 lesnej cesty si odtlacis ....
12.09.2012 - 18:16:10
00
Hosi, tak ako, boli ste dnes niekto na Chopku, neodfuklo Vas? Ja som dnesny vyjazd presunul na iny volny termin a zaradil nieco ine.
12.09.2012 - 21:09:14
00
ice29: nie a ani by som to neskúšal.

Všeobecne, je to presne o tom, že keď sa niekde napíše/povie, že sa sem dá dostať bicyklom, tak zrazu by sem išiel na tom bicykli ktokoľvek a načomkoľvek. (nemyslím nikoho konkrétneho)
Ono pre tých čo pravidelne jazdia to nie je problém, ale naozaj, víkendoví cyklisti, budú určite dlho (všetko) tlačiť. Potom je na mieste otázka, na čo sem teda išli. To mohli aj doteraz. Cesta im k ničomu nepomohla.
Druhá vec je, že sa treba dostať aj dole a to tiež nie je len tak. Na nejakých krosových plášťoch si to osobne neviem predstaviť. Čiže zase, niekto by tlačil aj dole...

Nebrať to ako nejaké frflanie, odhováranie, ale skôr reálny pohľad na situáciu.
O počasí sa opäť zmieňovať nebudem, to je asi najhlavnejšie.

Možno ešte, že keď sem niekto teda pôjde, nebolo by odveci ani poistenie (napr. jednodňové cez sms a pri prípadnom zákroku HS, povedať, že ste turista a ten bicykel nie je váš :)) Ja som si na to spomenul až na vrchole. Stať sa môže hocičo.
13.09.2012 - 06:50:58
00
Ok, dik, ved preto som sa pytal :) Z fotiek to vyzera ako jednoducha hlinena cesta ale prave to zdanie asi klame, skusat to teda s cyklokroskou nebudem :) chopok zo severu turisticky nepoznam (len zavaleny snehom a na lyziach), iba z juhu, preto neviem akou castou presne ta cesta vedie.
13.09.2012 - 07:22:23
00
Včera sme ho dali. Treba mať šťastie na počasie ako mal Vukie. V Demenovej 28 a na Chopku 11 stupňov a silný studený vietor. Celý deň sedel nac Chopkom čierny mrak a išla z neho príšená zima a vietor. Keď sme vyšli hore, žiadne prechádzky po hrebeni ale šup-šup do Kamennej chaty kde bolo teplúčko.
Premávka vozidiel bola ako na Václaváku. Robili príšerný prach. (zrejme finišiujú pred začiatkom zimnej sezóny) V ostrých zátačkách autiaky prehrabávali kolesami pri vysokých otáčkach a vytvárali tam hrubú zmes prachu a skália. Edge 705 mi zavše v tých zátačkách meral 28-29% stúpanie. Čo sa týka sklonu, vyšlapať by sa to na horákovi dalo ale prešmykovalo koleso. Treba na to dobrý dezén a vhodný tlak. Priznám sa, že pár krát sme sa v stúpaní "zahrabali". Keď sme sa vracali, mal som dojem, že toho marasu v zátačkách pribudlo. (niet sa čo čudovať pri takej premávke vozidiel)
Dôležité !!!!
Na začiatku stavebnej cesty je rampa. Chlapík nám ju nadvihol a len nás upozornil, že ideme na stavenisko, aby sme si dávali pozor. Prí návrate mal hlavu v smútku, lebo ho niekto za nás zďžubal a povedal, že už sa nesmie hore pustiť nik bez povolenia. (aj z jedného autiaka nám nadávali, že tam nemáme čo robiť)
Odporúčam teda rampu obísť a napojiť sa na stavebnú cestu nad ňou. Dá sa, len treba pošpekulovať kadiaľ.
Z Bielej púte sa nám nechcelo po asfalte, pustili sme sa lesom a natrafili sme na krásne singláče. Ak by niekto mal záujem, nahodím GPS trasu.

Prílohy:

chopok.jpg
chopok.jpg 140.84 KiB thumb_up0thumb_down

13.09.2012 - 09:12:28
00
Pekne pekne. Ale tým 28-29% sa veriť príliš nedá. Také stúpanie by neviem či zvládli tie ťažké mechanizmy.
Na počasie som nemal šťastie, ale išiel som tam práve vtedy, keď malo byť pekne, žiadna náhoda.

K tej rampe, ja keď som išiel hore, tak rampa tiež zatvorená, ale na boku sa dá prejsť, chlapík síce pozeral, ale nič nepovedal, ani som sa tam nezastavil. Ak nie tadiaľ tak spodom sa dá.

K prešmykovaniu, schválne som dva dni predtým dal nový zadný plášť :) Ale prachu nejak extra veľa nebolo, treba vybrať vhodnú stopu a byť v sedle, ale je pravda, že stačí jedno-dve-tri autá a stopa nie je to čo predtým a povrch opäť zmení.

Keď som tam bol dva-tri roky dozadu, tak na chodníku zelenej značky Lúčky-D.j slobody bol prečiarknutý bicykel.
13.09.2012 - 09:55:53
00
hmm zaujimavy postreh s tou rampou vsimol som si ju ale bola krasne otvorena , asi preto ze som siel cez obed ale inak bude asi lepsie to nechat vzdy na vikend , mozno este lepsie na nedelu (vtedy sa nedelaaa :) )

2galipe : toto foto je ale z juznej strany , nie ?
13.09.2012 - 09:57:21
00
Divim sa,ze tam pocas pracovnych dni pustia cyklistov. Keby k niecomu doslo,tak by sa riesilo,ze nemaju zabezpecene stavenisko. A chlapik pri rampe by mal pruser.
13.09.2012 - 10:27:56
00
vies co tam chodi turistov po stavenisku priamo z lanovky ? tu ide iba o tu cestu po ktorej chodia auta o nic ine ....to ze ju zahrnuli do staveniska je pre nas cyklistov dost naprd ...
13.09.2012 - 10:36:54
00
"Jánošík" Áno, foto je z južnej strany. (Kamenná chata)Zo zjazdu sme urobili video. Keď ho kamoš nahodí na web, dám adresu.
"Vukie" Vhodnú stopu sme hľadali ale niekedy nebola šanca. V celej šírke zákrut pár cm sypkého marasu. Ideálne pre moje zjazdené Race Kingy. Tých pár metrov tlačenia však nestojí za reč. Hustota premávky bola otrasná. Ak som mal minúť vozidlo v zátačke, išiel vždy na jej vnútornú stranu. Do vonkajšej lietali od kolies drobné skaly a o prachu už ani nehovorím. Niekedy pekných pár metrov naslepo. Nebolo to v tých zátačkách jednoduché ani nadol. Niekedy som mal dojem, že mám miesto zadného kola lyžu. Možno to dnešný dážď vylepší. Blato by z toho nemalo byť. Hliny je v tom marase minimálne.
13.09.2012 - 10:47:21
00
Tak vukie mal stastie nie len na pocasie, ale aj premavku/stavebny ruch, dobre naplanovane ;) Snad to po dokonceni stavebnych prac zlegalizuju a ostane to pristupne pre verejnost.
13.09.2012 - 11:09:10
00
Jasné GaliPe.
Mne sa páči tvoj príspevok v tom, že je tam vidieť veľký rozdiel v tom čo som mal možnosť zažiť ja a čo ty. Ale to je myslím pre ostatných, čo to tu čítajú dobre, aby si nemysleli, že keď tam pôjdu, tak to bude ako vo vukieho opisoch, popisoch a fotkách :)
To s tou premávkou je bohužiaľ tak. Ako som písal, mňa obehla jedna fabia, dve terénne autá a na jednej zákrute som pustil klesajúcu V3S (vidieť ju na fotke). Ináč nič. Všetko sa to tam mení a nedá sa na nič z toho čo tu je písané veľmi spoliehať a brať to ako pravidlo.
Rovnako cesta dole, mal som z toho obavy, ale popravde bolo to úplne bez problémov.

Turisti samozrejme tiež išli po tej ceste, dokonca aj v jej spodnej časti.

Pri návrate dole, som ešte pri tej hornej stavbe bol oslovený dvoma robotníkmi, tiež sa pýtali ako sa mi sem išlo a tak. Spomínali, že tu už mali problém s nejakým "zapadnutým" autom/nákladiakom, že muselo prísť druhé a pohnúť s ním. Asi v nejakej tej zákrute. Boli milí, aj o turistike sme sa pobavili.

seth: tak tak, osobne sem chcem ešte určite ísť.

V zime by už mali tú lanovku spustiť nie? Tj onedlho sa stavebné práce ukončia?
13.09.2012 - 11:15:52
00
to GaliPe54: Vdaka aj tebe za prispevky!
13.09.2012 - 11:53:44
00
"Vukie" Ty si svojim príspevkom navnadil ostatných bikerov. Ja som zrejme svojim vniesol trocha pochybností. Názov témy je "Chopok pe všetkých". I keby bola na vrchol asfaltka, vždy to bude vysokohorské prostrenie s nevyspytateľným počasím. Prevýšenie od Bielej púte nahor takmer 900 metrov na 4,8 km. Chopok preto nikdy nebude pre všekých. Je však výzvou pre zdatných a dobre vybavených bikerov a milovníkov hôr.
Tá výzva znie: Tu stojím. Mám cez 2000 metrov. Môžem ťa zahrnúť severákom, búrkou, chladom, strmým stúpanín ale aj krásnym výhľadom a prekonaním samého seba. Stojí ti to za to?
Ja, a myslím, že nás nie je málo, takej výzve neodolám ani na budúci rok.
13.09.2012 - 11:55:08
00
ehm to by som rád videl tých 900 metrov a 4,8 km... :)
13.09.2012 - 12:31:00
00
keyboard_arrow_up