Viem ze sa to uz riesilo ,ale potrebujem dostat do fenixov 7x solar nejaku solidnu mapu francuzskej Guayny.
Vsetky alternativne odkazy na ine moznosti ako MOBAC ale taku mapu neriesia.
Vedel by mi niekto poradit?
09.09.2024 - 01:11:19
00
Zdravím. Je tu celkem mrtvo. To už nikdo nepoužíváte MOBAC? Nemyslím teď, když postupně přestaly téměř všechny mapsource fungovat.
08.04.2025 - 14:14:25
00
arrow_leftmir-e-czech napísal:
Zdravím. Je tu celkem mrtvo. To už nikdo nepoužíváte MOBAC? Nemyslím teď, když postupně přestaly téměř všechny mapsource fungovat.

Osobne som si uvedomil, ze to realne za tu namahu nestoji a bohate mi postacuju online varianty map. Zial vyrobit si mapy pre mna bolo ku koncu az prilis namahy (tweakovanie a riesenia nefunkcnych mapsources), tak som som sa obmedzil na vyuzitie MOBACu iba v pripade, ze nie je ziadna rozumna alternativa = t.j. napr. pre krajiny, kde nepostacuju offline mapy.cz ani gmaps a nie je tam EU roaming ;)
08.04.2025 - 18:07:29
01
Tiež tak. V dnešnej dobe lacných dát mi to už nedáva význam. V mobile mám mapy.cz a v Garmine pre SVK a CZE Freemap.sk. Pre zvyšok Garmin mapy.
08.04.2025 - 18:20:09
02
Ale jo, zní to rozumně. Tak hold se s tím smířím a pojedu vektorový mapy Locus nebo paws a pro nějaký upřesnění když mi cesta zmizí před očima použiju mapy.com.
09.04.2025 - 11:03:32
00
Tak Strava vrstva sa hodi tiez, aj ked ju treba primarne na PC pri planovani. MOBACom som uz viac ako 15rokov nic nestahoval. Stravu som vzdy nasiel na nebohom uloz.to .
Potesitelne je, ze Strava na freemap vyzera byt opat funkcna, vcera este nesla.
https://www.freemap.sk/#map=12/48.643572/17.581043&layers=Xs1
09.04.2025 - 12:42:12
00
...moji onlajnovi parťáci mi už par krat "pišťali" v lese na križovatke, ked v doline do jedného stratili signal, ze kam ist...a vtedy som ich zachranil ja s mojimi offline mapami...sa musim pochvalit. :-)
z tohoto titulu by som vyznam offline map uplne nebagatelizoval. stalo sa to sice cca 5-6r nazad, mozno je odvtedy pokrytie SR a ČR operatormi lepsie.
09.04.2025 - 12:52:38
03
Neviem ako je to s mobacom, tiez je to uz peknych par rokov co som ho otvoril. Offline mapy si stahujem mapsforge, do oruxmaps. Krasne by bolo mat nieco ako hiking vrstvu, ale tak co uz....

https://download.mapsforge.org/
09.04.2025 - 14:04:23
00
arrow_leftDagger napísal:
z tohoto titulu by som vyznam offline map uplne nebagatelizoval

To tu nikto ani nerobil. Len kvalita OSM pokrocila v nasich koncinach natolko, ze nie je moc dovod pouzivat MOBAC na vytvaranie offline map z inych online zdrojov. Bud si stiahnes priamo vektor z https://www.freemap.sk/#document=exports napr. do Locusu/Garminu, alebo najma ti menej zdatni pouziju mapy.com appku na mobile.
09.04.2025 - 14:44:12
01
a neviete niekto blizsie specifikovat aky je aktualne problem s tymi nefunkcnymi zdrojmi? dva alebo tri roky dozadu fungovalo vsetko tip-top, ale uz som to tiez davnejsie nepouzival. v dnesnej chatgpt dobe sa to musi dat opravit, aj ked clovek nie je vysloveny expert. mozno sa len zmenili URL dlazdic alebo nieco take :)

inak MOBAC + Locus je super kombinacia. som velmi vdacny za tuto temu. riesenie, ktore tu popisal @laco - pri nizsich zoom leveloch klasicka mapa, level 15 sa potom automaticky prepne na ortofoto. ponad to volitelna vrstva lesnych ciest od NLC, pripadne lavinova vrstva. a to vsetko k dispozicii aj offline. podla mna uplny luxus.
09.04.2025 - 14:58:01
04
Já bych se také přimlouval ať to neumře. Pro mě je atlas pro Locus v oblasti ČR a SR vytvořený z vrstev 13,14,15 Cykloatlasu a vrstvy 16 turistické mapy CZ Seznam Hiking+POIsmall+Strava Cycling naprosto nepostradatelná offline mapová vrstva. Všechno jsou to zdroje od Yody. Na to si ještě dokážu v Locusu otevřít překryvnou online vrstvu personal heatmapy od Stravy.
Nicméně před nějakou dobou Mobac zdroj od Yody pro cykloatlas přestal fungovat a obávám se, že až se mapy.cz překlopí na mapy.com, tak přestane fungovat i tento zdroj.
09.04.2025 - 16:07:19
02
arrow_leftPalo TT napísal:
To tu nikto ani nerobil. Len kvalita OSM pokrocila v nasich koncinach natolko, ze nie je moc dovod pouzivat MOBAC na vytvaranie offline map z inych online zdrojov. Bud si stiahnes priamo vektor z https://www.freemap.sk/#document=exports napr. do Locusu/Garminu, alebo najma ti menej zdatni pouziju mapy.com appku na mobile.

uznavam, že kazdy pouzivatel prefereuje "nieco". bavime sa o outdoorovom pouziti...ja mam rad mapovy podklad ten od shockart. k tomu som si stiahol srtm data a zapol (myslim, ze sa to vola) reliefne zobrazenie - aby som aj tuto funkciu mal offline. dalej mi velmi pomohol KinDo, ked dotiahol do uspesneho konca prekryvanie map vrstvou strava heatmap. palo14 mi zase vysvetlil, ze su aj ine mapy-podklady, ktore su pre neho relevantnejsie, nez tie shockart, cize kazdy si vyberie/vybral sam co mu vyhovouje viac - to je prirodzene. ja ale pouzivam casto i casove udaje, o pešom trvani trasy, ktorými prave mapy shockart disponuju.
naposledy som si renderoval v mobac mapu 3/2024. proces prebehol bez problemov.
10.04.2025 - 10:54:58
10
stiahol som si vcera aktualnu verziu a pozrel mapove zdroje - pri hiking sa zmenila URL adresa (cast suborov uz bezi pod subdomenou dennikn) + mozno aj nieco ine. pri cykloserveri tam pridali nejaky novy parameter do autentifikacie + tiez sa pomenili niektore URL adresy. zatial mi to nefunguje, ale ak by sa mi podarilo opravit, tak len bude stacit nakopirovat upravene *.groovy subory do adresara mapsources. beriem to ako vyzvu a ked sa mi podari, tak poslem zakladatelovi temy link s fixami, ale nie som si isty ci/kedy to bude :)
10.04.2025 - 11:10:59
03
I já nestále používám výhod offline map a nechci je opustit. Mohu se zeptat, kde jsou nové mapové zdroje pro stahování cykloserveru a hiking map?
29.04.2025 - 13:01:59
00
tu som nieco videl, mozes odskusat: https://www.uschovna.cz/sk/zasilka/SI95MZ8GWHJNCMK9-GC3
29.04.2025 - 13:32:15
12
keyboard_arrow_up