Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Dig more, lafin, to sa ako podarilo?!! Super, to je jedna z najlepších správ v poslednej dobe. Už som da s tou studnicou vedomostí o GPS prakticky rozlúčil.
Zobraziť komentár 10.09.2013 - 19:54:46
00
Zazraky sa deju.... :) a dufam, ze budu vsetci spokojni s nasou dalsou pracou na tomto fore... aspon dufam....
Zobraziť komentár 10.09.2013 - 21:14:14
00
Ahojte! Nemate nahodou turisticke mapove podkl. rakuska konkretne oblast Muhlbach am Hochkonig, Bischofshofen. Chcem urobit mapu tejto oblasi pre orux. Vdaka
Zobraziť komentár 22.09.2013 - 15:01:44
00
Niekde vyššie nájdeš v prílohe Outdooractive.
Zobraziť komentár 22.09.2013 - 16:39:21
00
Ak nenajdes lepsie tak skus aspon toto http://openmtbmap.org/donate/odbl/download_austria_en.html
Zobraziť komentár 22.09.2013 - 17:32:00
00
Laco zrejme si myslel zo str. 23 priloha outdooractive.rar. Ked to stiahnem a rozbalim, kde to nakopcit v mobaku- do mapoveho zdroja? Vdaka
Zobraziť komentár 22.09.2013 - 22:54:19
00
Áno, je to ono. Obsah archívu rozbaliť do priečinku "mapsources".

Ak by sa ti to bilo s nejakými staršími zdrojmi, ktoré tam môžeš mať, potom si stiahni odtiaľ najnovší MOBAC a začni na zelenej lúke.
Zobraziť komentár 23.09.2013 - 08:38:41
00
Vdaka. Vyskusam a dam vediet. Alebo budem prosit o pomoc...
Zobraziť komentár 23.09.2013 - 19:07:04
00
Ahojte, da sa "poskladat" mapa pre symbianovsky sports tracker? Konkretne by som chcel nieco ako turisticku mapu s cyklotrasami. Zrejme by bolo najlepsie stiahnut turisticku mapu a do nej vektorovo nahodit cyklochodniky. Skusal to niekto? Da sa to vobec?
Zobraziť komentár 01.10.2013 - 05:32:06
00
MOBAC pozná aj formát mapy pre SportsTracker (Nokia). Pozri tu: http://mobac.sourceforge.net/ Lesné cesty vektorovo vkladať netreba, sú ako transparentná vrstva v MOBACu, treba si vybrať taký mapový zdroj, ktorý ich už má v sebe pridané (sú iba v zoome 14 a 15).
Zobraziť komentár 01.10.2013 - 07:47:33
00
Ahojte, da sa "poskladat" mapa pre symbianovsky sports tracker? Konkretne by som chcel nieco ako turisticku mapu s cyklotrasami. Zrejme by bolo najlepsie stiahnut turisticku mapu a do nej vektorovo nahodit cyklochodniky. Skusal to niekto? Da sa to vobec?

Ja som to zo zvedavosti asi pred rokom a pol vyskúšal urobiť podľa návodu v prílohe. Vytvoril som v Mobac-u menšiu pokusnú mapku okolia Po a fungovala. Urobil som len jeden zoom mapy asi 13, takže po spustení ST, keď som chcel vidieť mapu som najprv musel naklikať príslušný zoom. Sports Tracker som potom dlho nepoužíval a nedávno mi padol systém v mobile tak väčšie skúsenosti s ST nemám a nemám ho už ani nainštalovaný. Bolo by potrebné sa pohrať s Mobac-om i ST a skúsiť vytvoriť mapy pre rôzne zoomy. Ja na navigáciu pre symbian v Nokii 500 používam TrekBuddy.
Zobraziť komentár 01.10.2013 - 08:20:21
00
Asi sme sa nepochopili. Mapu do ST mam vytvorenu. Ja by som ale chcel spojit 2 mapy do jednej aby mi vznikla turisticka mapa (napr freemap SK hiking) a do toho vlozit cyklotrasy (napr tiez z freemap SK cycle). Vznikne mi 1 mapa v ktorej budu naraz 2 druhy ciest.
Zobraziť komentár 02.10.2013 - 19:57:06
00
Nestačí ti mapa z Cykloatlasu? Obsahuje aj turistické aj cyklotrasy. Oproti Freemap.sk má dokonca aj dobré vodstvo, vo Freemap je to s potokmi biedne. Dá sa vyrobiť aj s vrstvou lesných ciest od NLC. Na druhej strane má však Freemap značené cyklotrasy o dosť aktuálnejšie.

Freemap je vo verzii cyklo alebo hiking. V MOBACu sú zdroje pre obe verzie. Nedajú sa "vybrať" cyklotrasy z cyklo a vložiť do hiking. Sú to rastrové dlaždice. Ak by si cyklotrasy z Freemap mal vo vektorovej forme, dali by sa vložiť do mapy vyrobenej zo zdroja hiking napr. v programe GlobalMapper. Vektorové cyklotrasy by sa dali získať z mapy Freemap.sk v garminovskom formáte (dá sa stiahnuť zo stránky Freemap.sk). Garminovský IMG súbor sa dá otvoriť a upravovať v programe GPSMapEdit.
Zobraziť komentár 02.10.2013 - 22:07:31
00
Vie mi prosim niekto poradit v akom programe sa daju editovat mapy vytvorene v Mobacu vo formate *.sqlitedb? Ide mi hlavne o presne pridanie (nakreslenie) bodu na mapu podla GPS.
Zobraziť komentár 11.10.2013 - 21:39:07
00
Ahojte ludkovia, snazim sa vytvorit cyklo mapu v Mobac v. 1.9.6. Mam pridane mapove zdroje. Zoom mam nastaveny od 7-15 a vzdy ked dam vytvorit mapu vypise mi chybu viete mi poradit co s tym.

Obrazok:

s21.postimg.org

Dakujem
Zobraziť komentár 26.10.2013 - 23:43:52
00
keyboard_arrow_up