Ahojte, uz dlhsie pouzivam tento web a mozem ho vrelo odporucit. Je to free a Strava ma aj free aplikaciu pod iOS alebo Android a vie spracovat aj data z Garmin navigacnych pristrojov. GPS v mobile tym padom posunie na iny level. Daju sa aj pouzit Ant+ snimace k mobilu. Najviac sa mi paci to, ze porovnava useky, po ktorych uz niekto presiel, a tak si viete pozriet, ako rychlo iny cyklisti presli dany usek a kde presne ste na nich urobili najvacsi naskok resp. stratu
Robi toto iste niekomu ? Prečo mi na strave ukazuje o 1km z vyjazdu menej ako na tachometri a to mam obvod kolesa nastaveny z navodu podla rozmerov plášta presne ....... a ešte že kde nosite mobilne zariadenie tak aby sa nestracal signal GPS dakujem za kazdu radu.
Strava pocitanie km bude zle naprogramovane, alebo mas slaby signal a ma to velky rozptyl.
Zaujimave ze vacsina trackerov nepocita s kompenzaciou stupania.
Kupil som si externe gps, chcem sa spytat co mam zaskrtnut v nastaveniach mobilu. Urcovanie polohy len z bt, alebo bt aj gps? Z coho bude primarne brat polohu? Nech to mam dnes presne pri przneni KOMiek. Dik
Vsimol som si zaujimavy bug. Strava dajako divne spracuvava moje GPX subory. Garmin pise prevysenie 1804vm. V Basecsmpe mam 1804vm ale po importe do stravy len 1732vm. Podobne aj s max. Rychlostou. Garmin 64,6km/h, basecamp 532km/h (zastal som pod vysokym napatim) a strava 70,2km/h. Cele zle...
110mat110 to sa uz milionkrat riesilo, ze Strava nezobrazuje len surove udaje z gpx/fit, ale ich este prezenie cez svoje algoritmy (vyhladenie, aplikovanie vyskovych udajov,...) a preto sa vzdy vystup nezhoduje.
Vsimol som si zaujimavy bug. Strava dajako divne spracuvava moje GPX subory. Garmin pise prevysenie 1804vm. V Basecsmpe mam 1804vm ale po importe do stravy len 1732vm. Podobne aj s max. Rychlostou. Garmin 64,6km/h, basecamp 532km/h (zastal som pod vysokym napatim) a strava 70,2km/h. Cele zle...
to nie je bug, to je feature. aby mohli pracovat so segmentami, musia tie data nejak znormalizovat a odstranit extremy/vychylky. len podla GPS aj tak nikdy nemas presne statistiky, ked chces aspon ako tak presne prevysenia, tak treba aj barometer a na rychlosti oldschoolovo magnet na s***** a nastavit obvod kolesa.
Mám Edge 510 (má barometer aj magnet) a na Strave mám presne tie isté čísla ako v Garmin Connecte. Akurát moving time sa pri niekoľkohodinovom výjazde zvykne líšiť rádovo v jednotkách sekúnd (do 20 s).
Strava pri strate GPS signalu hluche miesto dopocita a Garmin connect nie. Zistil som aj rozdiel medzi citlivostou GPS prijmu medzi Garmin 500 (manzelka) a Garmin 800 (mam ja). Spolocny MTB vyjazd cca 60-65 km a rozdiel aj 2 km. Stale menej namera G 500. Na oboch merane pomocou GPS
Este jedna otazka. Nejako som si skryl segment. V leaderboard mi ho ukaze len ked kliknem na view hidden effort. Mam tam KOM a ani ten mi nezapocitalo medzi trofeje. Ako ho odkryt?
Mne to ide aj s Edge 510. Síce to neurobí klasické píííp a GO! ale na "mape" vidím začiatok a koniec segmentu. Ešte som to ale neskúšal bez vytvorenej trasy, tam to možno aj pípne a odštartuje klasicky.
a do ktoreho priecinka v Garmine nahrat ten subor?
Program sa vola Garmin Basecamp (hore bol preklep) sluzi na spravu GPX suborov. Vcelku dobre a prehladne sa s nim pracuje. Skus ho. Ja pouzivam Dakotu 20, ale mal by prezit aj Edge modely
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Strava pocitanie km bude zle naprogramovane, alebo mas slaby signal a ma to velky rozptyl.
Zaujimave ze vacsina trackerov nepocita s kompenzaciou stupania.
Apple dokonca ma by default zapnute skenovanie wifi sieti a na to pouziva aj gps. V tom pripade by si mal mat gps signal rychlo.
110mat110 to sa uz milionkrat riesilo, ze Strava nezobrazuje len surove udaje z gpx/fit, ale ich este prezenie cez svoje algoritmy (vyhladenie, aplikovanie vyskovych udajov,...) a preto sa vzdy vystup nezhoduje.
lacny a vraj celkom spolahlivy bluetooth HR monitor zvyknu mat raz za cas aj v Tchibo:
http://www.tchibo.sk/hrudny-pas-na-meranie-tepovej-frekvencie-s-bluetooth-p400057113.html
to nie je bug, to je feature. aby mohli pracovat so segmentami, musia tie data nejak znormalizovat a odstranit extremy/vychylky. len podla GPS aj tak nikdy nemas presne statistiky, ked chces aspon ako tak presne prevysenia, tak treba aj barometer a na rychlosti oldschoolovo magnet na s***** a nastavit obvod kolesa.
a do ktoreho priecinka v Garmine nahrat ten subor?
https://www.strava.com/segments/9294454