Ahojte, uz dlhsie pouzivam tento web a mozem ho vrelo odporucit. Je to free a Strava ma aj free aplikaciu pod iOS alebo Android a vie spracovat aj data z Garmin navigacnych pristrojov. GPS v mobile tym padom posunie na iny level. Daju sa aj pouzit Ant+ snimace k mobilu. Najviac sa mi paci to, ze porovnava useky, po ktorych uz niekto presiel, a tak si viete pozriet, ako rychlo iny cyklisti presli dany usek a kde presne ste na nich urobili najvacsi naskok resp. stratu
To je dobry napad, kedze maju mnoho krat prejdenu tu trasu. Problem moze nastat ak popri nejakej hlavnej cesty vedie maly chodnicek lesom. Ale to asi maju chlapci zo Stravy nejak zmaknute.
Vlastne aj segment by sa mohol takto vyaproximovat casom, takze by mohol zmenit aj dlzku.
Segmenty maju stanovenu dlzku a trasu. Kazdy bajker prechadzajuci segmentom je presunuty na trasu segmentu. Takze nemeni sa segment, menia sa trasy jazdcov
No s tym presunutim, hlavne "live" to nie je ruzove. Su dost presne. Ked mam zapnuty live segment v Garmine tak staci naozaj mala odchylka a uz vyhodi hlasku "mimo segmentu" nevyhodou, je ze pri dlhsich segmentoch nasledne pri jeho najdeni nepokracuje.
No ako to bezi v zariadeni netusim, na webe ta vsak hodi do segmentu. Ja som pocas jazdy v segmente odskocil do obchodu, a strava si to nevsimla (samozrejme som mal hrozny cas a prekvapivo predposledne miesto)
segmenty myslím že berie hodnoty len z GPS teda aj čas, keď si zastavíš v strede segemntu, tak ti ten čas započíta... je to asi preto aby sa dali navzájom porovnávať údaje z rôznych zariadení... ale niekedy je to dosť nepresné, najmä keď niekto porobí segmenty na nejaké 200m špurty do brdkov. koľko krát sa mi stalo že som na to útočil sledoval tacho, kde mám rýchlosť z kolesa (nie GPS) a celý čas som neklesol pod 40 km/h a na strave som mal priemerku 30, jednoducho na tak malom úseku dokáže vzniknúť veľa nepresností aj tým že sa tie výsledky dopočítavajú..
Segmenty maju stanovenu dlzku a trasu. Kazdy bajker prechadzajuci segmentom je presunuty na trasu segmentu. Takze nemeni sa segment, menia sa trasy jazdcov
Prdstav si, ze prvy clovek, co vytvori segment ma nepresne gps. Vtedy by bolo dobre upravit tento segment, ako budu po nej ludia chodit. Tak som to myslel.
segmenty myslím že berie hodnoty len z GPS teda aj čas, keď si zastavíš v strede segemntu, tak ti ten čas započíta... je to asi preto aby sa dali navzájom porovnávať údaje z rôznych zariadení... ale niekedy je to dosť nepresné, najmä keď niekto porobí segmenty na nejaké 200m špurty do brdkov. koľko krát sa mi stalo že som na to útočil sledoval tacho, kde mám rýchlosť z kolesa (nie GPS) a celý čas som neklesol pod 40 km/h a na strave som mal priemerku 30, jednoducho na tak malom úseku dokáže vzniknúť veľa nepresností aj tým že sa tie výsledky dopočítavajú..
Samozrejme, ze to zaratava aj cas, ked zastavis. To ako keby si Sagan dal prestavocku a tu by mu na konci zavodu odratali. ))
však to je samozrejmé, je to tak dobre, ale v minulosti to mali spravené aj tak, že keď si v segmente zastavil, napríklad na malú a dalo ti autopauzu na stopkách, tak ten segement nemeralo
Pauzu si mozes dat, no zarata ti to aj s nou ) Ja som si tak pokazil segmenty, kedze som musel stat na semafore. Chcelo by to vynimku v zakone, ze ked ides strava segment, tak bude z teba vozidlo s pravom prednostnej jazdy
no ved o tom som písal, že to zaráta, ale kedysi ti ten segment ani nepočítalo, keď si pauzol.... to už je o retardácii autorov segmentov, keď to dávajú cez križovatky, kde sa dáva prednosť v zjazde a tak podobne..
niekedy strava este vytvarala segmenty sama, ked jej vyslo ze ide minimalne o 4 kategoriu a ked stupanie zacinalo pred krizovatkou alebo na vedlajsej tak vznikol takyto blby segment...
co sa tyka toho zastavovania na segmentoch a ratania casu, tak pri garminoch plati ze ked stojis tak rata cas statia do výsledného casu, ale napríklad teraz v nedelu sme sli 4 na jazdu a kamoš dostal defekt a na jednom segmente, tak sme ho cakali. Mne, bratovi a tomu co dostal defekt zaratalo cely cas (cca 20min, cas jazdy 4min), dalsiemu kamosovi zaratalo len cas ked mal zapnuty jeho merac (cca 6min), pouziva Mio Cyclo 105HR
no u nás máme takého experta čo nehľadí na križovatky chcelo by to nejakých lokálnych adminov na tieto segmenty, jednak ich zbytočne duplicitne a jednak niektoré sú totálne odveci. inak tie segementy čo automaticky generovala strava boli nepomenované, minulý rok som si všimol nárast segmentov s menom segment tiež myslím že to strava generuje, alebo len tak pomenovala tie bez mena... to už dúfam nikto nie je taký retard že by vo veľkom robil všade segmenty s menom segment
Bikejoring lokalni admini vobec nie je zly napad. Fungovalo tak napr. Foursquare v starej verzii - ked este na nieco bolo. Pribuda aj dost zdvojenych segmentov, neviem ci je niekto tak blby, ze si nevie segment najskor vyhladat, alebo si naschval prida svoj vlastny so zaciatkom par stoviek metrov skor...
skor by som tipoval ze niekto to tak robí strava to zvykla vytvárať ale s názvom podľa ulice apod, lenze mohol som to prepisovat, ak ho vytvorila na zaklade mojej jazdy...teraz je uz tolko segmentov, ze uz neregistrujem ci to strava este stale vytvara sama
Bikejoring lokalni admini vobec nie je zly napad. Fungovalo tak napr. Foursquare v starej verzii - ked este na nieco bolo. Pribuda aj dost zdvojenych segmentov, neviem ci je niekto tak blby, ze si nevie segment najskor vyhladat, alebo si naschval prida svoj vlastny so zaciatkom par stoviek metrov skor...
to je jedine cielene, lebo však keď robíš segment ti vždy vyhodí zoznam podobných segmentov, takže musíš vidieť že niečo podobné už tam je, ale keďže si každý môže spraviť vlastný tak prečo nie... na niektoré 2km brdky je tak potom až 5 segmentov
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To robi skor mobil, to sa da vypnut.
To je dobry napad, kedze maju mnoho krat prejdenu tu trasu. Problem moze nastat ak popri nejakej hlavnej cesty vedie maly chodnicek lesom. Ale to asi maju chlapci zo Stravy nejak zmaknute.
Vlastne aj segment by sa mohol takto vyaproximovat casom, takze by mohol zmenit aj dlzku.
Na webe je po nahrati vsetko v poriadku.
Prdstav si, ze prvy clovek, co vytvori segment ma nepresne gps. Vtedy by bolo dobre upravit tento segment, ako budu po nej ludia chodit. Tak som to myslel.
Samozrejme, ze to zaratava aj cas, ked zastavis. To ako keby si Sagan dal prestavocku a tu by mu na konci zavodu odratali.
co sa tyka toho zastavovania na segmentoch a ratania casu, tak pri garminoch plati ze ked stojis tak rata cas statia do výsledného casu, ale napríklad teraz v nedelu sme sli 4 na jazdu a kamoš dostal defekt a na jednom segmente, tak sme ho cakali. Mne, bratovi a tomu co dostal defekt zaratalo cely cas (cca 20min, cas jazdy 4min), dalsiemu kamosovi zaratalo len cas ked mal zapnuty jeho merac (cca 6min), pouziva Mio Cyclo 105HR
to je jedine cielene, lebo však keď robíš segment ti vždy vyhodí zoznam podobných segmentov, takže musíš vidieť že niečo podobné už tam je, ale keďže si každý môže spraviť vlastný tak prečo nie... na niektoré 2km brdky je tak potom až 5 segmentov