rasto, ja som nepisal o jazde so svetlom, ale o jazde po tme, he. Aj ked naposledy mi nebolo vsetko jedno, za tmy od Sparisk singlom pod Kamzik... Ked budem velky, urcite si aj svetlo kupim. :P

Aby nebolo vsetko OT, genialny je singel od Slivu povyse asfaltky (cyklotrasy) nalavo skoro az k sanatoriu (na luku, kde pri asfaltke vyteka voda z dreveneho polvalca). Akurat miestami je vcelku zarasteny a v tej rychlosti to pekne slaha.
21.10.2008 - 13:45:03
00
rasto, ja som nepisal o jazde so svetlom, ale o jazde po tme, he. Aj ked naposledy mi nebolo vsetko jedno, za tmy od Sparisk singlom pod Kamzik... Ked budem velky, urcite si aj svetlo kupim. :P

Aby nebolo vsetko OT, genialny je singel od Slivu povyse asfaltky (cyklotrasy) nalavo skoro az k sanatoriu (na luku, kde pri asfaltke vyteka voda z dreveneho polvalca). Akurat miestami je vcelku zarasteny a v tej rychlosti to pekne slaha.


Inak super zjazdik je aj z cervenej na peknu cestu, je to zlta turisitcka znacka velmi pekny sniglac ! Toceny medzi stromami je to z lokality " Pod Chlmcom " az na peknu cestu usek dlzky 3-4 km ...

Velmi pekny :-) !
21.10.2008 - 16:23:03
00
patooo: To som este nesiel, vzdy som dal len kusok a potom singlami na Peknu cestu, kde som sa vynoril pri horarni, resp. z jej zadnej strany. Ta zlta ma nikdy nelakala, co by som ja v takej prdeli robil? Dolu v Raci na asfalte... :D
21.10.2008 - 17:46:09
00
Moje oblubenene
V okoli BA : Z Devínskej Kobyly nad vyhliadkou kedysi značenou trasou (biele sipky), chodnikom sa napojit na cervenu, po nej az k vykryvacu nad Devínom a na taku plosinu, z nej priamo dole k zahradam, kusok hore a po modrej na Sandberg, odtial okolo vodarne a dole svahom priamo Na hriadky pri Morave. Usek po modrej na Sandberg chodim tak raz za rok pretoze je tam vysoky stupen ochrany.

Vzdialenejsie okolie BA : Z Bradla po cervenej na Brezovu, Uhliska po modrej Sklena Huta, novo znacena cervena D.Lopasov - Brezova (hlavne usek na Klenovej), nad jaskynou Driny po zelenej Smolenice, Certov zlab po modrej Brezinky.
22.10.2008 - 07:49:29
00
patooo: To som este nesiel, vzdy som dal len kusok a potom singlami na Peknu cestu, kde som sa vynoril pri horarni, resp. z jej zadnej strany. Ta zlta ma nikdy nelakala, co by som ja v takej prdeli robil? Dolu v Raci na asfalte... :D



tmax to Ta nevypluje uplne dole .... tesne pod lesom cca 2 km pod spariskami ! mal by si si to prejst ;) tam kde Ta to vypluje, tak to sa ani neda povedat, ze je asfalt :-D
22.10.2008 - 12:02:49
00
patooo: Viem, kde ma to vypluje. A to uz povazujem za "skoro uplne dole". A tie 2km maju dlzku 2.8. :D Ono hlavnym problemom tych koncin je to, ze co dalej? Asfaltom kusok nizsie, cez vinosady hlbsie do Race a po modrej z Knizkovej doliny (start tohtorocneho MAKADA) na hreben alebo po asfalte na Spariska ci smer BK. No tam je zase problem asfaltu, lebo hned stocit na Kamzik je blbost a od Slivu lesom to tymto smerom nejazdim. Nie je tam nahodou nejaka cesta lesom, trail alebo co, ktory vedie od chat pri byvalom vojenskom objekte smerom na tu vyssie spomenutu modru? Nieco tam odbocuje, ale co si z mladi pamatam, je to slepe.

kuk mapku

Prílohy:

mapka_1.JPG
mapka_1.JPG 323.13 KiB thumb_up0thumb_down

22.10.2008 - 12:22:18
00
ale samozrejme, že trail lesom na modrú existuje. prejdeš kúsok po asfalte hore peknou cestou popri tom vojenskom objekte a potom odbočíš popri chatkách doprava k rybníku (cca ako máš nakreslenú tú tvoju ružovú čiaru). obídeš rybník z pravej strany (reálne je to síce ľavý breh, ale to je jedno) a pokračuješ lesnou cestou hore kopcom. prejdeš cez asfaltku, ktorá spája peknú cestu so slalomkou v rači a zase len pokračuješ lesnou cestou dokopca. prídeš na lúčku s altánkom a tam odbočíš doprava na lesnú cestu, ktorá ťa dovedie ku krížu blízko modrej značky... tá cesta má ale veľa odbočiek, takže je vhodné si to najprv preskúmať, aby ťa to nevypľulo na tej spojovacej asfaltke (čo by možno nemusel byť problém, lebo ťa to tiež vyhodí len kúsok od modrej... ;)

Prílohy:

mapka_1.JPG
mapka_1.JPG 368.76 KiB thumb_up0thumb_down

22.10.2008 - 12:42:31
00
mar_tin: Vdaka, toto som hladal. Od tej lucky s altankom to poznam, ak je to teda to, co myslim. Ide cesta do kopca, krizuju ju cesticky zlava aj sprava, potom zjazdik k tomu krozu a uz je modra znacka. To jazdim, ale odbacam z asfaltky (Pekna cesta - Spariska) az pri byvalej prekazkovej drahe doprava. Vzhladom na tu zltu je toto dobra volba. Asi pojdem dnes vyskusat, zjazd zltou, cestickou, ktoru si mi doporucil a opat zjazd modrou a vyslap modrou na BK. Vdaka.
22.10.2008 - 13:02:26
00
BA lesov znali, kam chodite po uprsanych dnoch na vyjazdy? len by ma zaujimalo, ci ma niekto omrknute, kde to moze byt viacej zabahnene a kde menej (okrem asfaltky samozrejme... :wink: ).
08.11.2008 - 18:34:48
00
Ojooj, to by bolo dlhe pisanie. V skratke dlho bahnite useky:
- zlta znacka Stupava-Biely kriz,
- lesna cesta od brodu s mostikom pri Malom Slavine ku Slivovi (pozdlz plota byvaleho vojenskeho objektu),
- useky Stefanikovej magistraly (cervena) - napr. pri Kozom chrbate,
- zelena z Kozieho chrbatu na Kosarisko,
- zvaznica obchadzajuca Somar a aj ta o niekolko vyskovych metrov nizsie (siel po nich Vlk a Svatojursky maraton).
Toto su len lahko opisatelne cesty, na ktore som si spomenul.

Vseobecne po dazdi ak idem do lesa, tak na Devinsku kobylu, tam nebyva blato. Akurat najnovsie v usekoch, kde tazia drevo alebo co robia. Vsetky useky pouzivane technikou byvaju najdlhsie blatiste.
08.11.2008 - 19:03:20
00
No ten druhy bod poznam, mal som uz cest cistit komplet bike kvoli tym par sto metroch kde je hadam blato stale... :)
08.11.2008 - 19:44:54
00
Nechcem zakladat novu temu a patri to k mojim oblubenym (aj ked malo jazdenym) vyletom v okoli BA.
http://www.cykloturistika.info/index.php/news/7/15/STOP-cyklistom-na-Konigswarte
09.12.2008 - 17:53:41
00
Tá značka aj mňa riadne naštvala. Síce tam bol zákaz vjazdu, no nakoľko tam nebol cyklista, nejako som sa nad tým nezamýšľal. Nakoľko je to súčasť tréningovej trasy, som zarmútený. No je na to mierny "ofajč", ak teda aj tam nedali značky:
- červená je klasika po šotoline ku rozhľadni, čiže inkriminovaný zákaz,
- zelená je turistická značka vedúca najprv po asfaltke (cyklotrase) smer Edelstal, kde cyklotrasa odbáča doľava do mierneho kopčeka a druhá asfatka sa odkláňa vpravo ku kopcu...na biku som to ešte nešiel, no asi budem musieť kuknúť,
- žltá je dosť hard cór. Začína pri tabuli označujúcej koniec obce (Berg) pri nových domčekoch (je tam aj mapka, aká je v prílohe). Najprv sa ide po asfaltke, potom lesnej ceste, ktorá onedlho vbehne do lesa a vedie takým žľabom. Naposledy čo som tade šiel (18.9.2008), tak tam bolo riadne veľa popadaných konárov. Šiel som to dolu a nič moc. Hore neviem, neviem. Potom sa napojí na tú šotolinovú cestu, no dalo by sa pokračovať aj rovno, aj keď je to dosť nezreteľné. No tade len nadol, aj to dosť ťažko asi.

Zelená a červená na obrázku korešponduje s rovnakými farbami na mapke.Moja žltá je viac menej mix modrej a žltej na mapke.

Na záver asi toľko, že Rakušáci si asi myslia, že cyklisti majú jazdiť len po asfalte, keď majú aj MTB trasy často asfaltové. Niekto by ich mal naučiť móres. :P

Prílohy:

031_mapka tras z obce na Konigswarte_Berg.JPG
031_mapka tras z obce na Konigswarte_Berg.JPG 116.37 KiB thumb_up0thumb_down

Konigswarte.JPG
Konigswarte.JPG 190.89 KiB thumb_up0thumb_down

09.12.2008 - 19:41:23
00
tmax: asi som nepochopil..., na cervenej je zakaz jazdy na biku? ja tam casto jazdim - je to moj treningovy kopec a nic som si nevsimol, ako si to myslel...?
10.12.2008 - 09:50:41
00
... no uz som pochopil:

Categories: Aktuality
Date: Nov 18, 2008
Title: STOP cyklistom na Konigswarte !
Vážení priatelia,
keďže v poslednom období sa objavili nové informačné tabule pri výstupe na vrch a vyhliadku Konigswarte, požiadali sme starostu obce Berg (AT) o vyjadrenie sa.


Vážení priaznivci cykloturistiky,
celá oblasť Hundsheimských vrchov a v rámci nej aj Konigswarte je od r.2004 zaradená do zoznamu chránených oblastí Natura 2000. Z toho vyplývajú aj určité pravidlá pre pohyb osôb v oblasti. Jedným z nariadení je zákaz vstupu cyklistom, resp. aktívne používanie bicykla v danej oblasti. Na túto skutočnosť upozorňovali aj dopravné značky Zákaz vjazdu všetkým vodzidlám.
Toto dopravné značenie však bolo ignorované zo strany cyklistov. Vzhľadom na prudký nárasť kolíznych situácií na danom území medzi cyklistami a pešími turistami, ako aj sťažností zo strany turistov a poľovníkov sme sa rozhodli rozmiestniť na vstupných miestach do oblasti informačné tabule upozorňujúce na tento zákaz v nemeckom, slovenskom a maďarskom jazyku.
Pripomíname, že tento zákaz tu platí viac ako 10 rokov, čiže sa nejedná o nové opatrenie.
Celá oblasť je v zásade vyhraničená ako oblasť rekreácie najmä pre pešiu turistiku.

S pozdravom
Georg Hartl, starosta

Poznámka:
Žiadame všetkých cykloturistov o dodržiavanie tohto zákazu.


... no to je ale neprijemne!!!
Ale velmi ma to neprekvapilo, lebo moje skusenosti z Rakuska s MTB su nie najlepsie - dost casto su zakazy jazdy bikom mimo asfaltu. Casto aj na obycajnej lesnej ceste (Forststrasse) je zakaz jazdy na biku (skusenosti zo Salzkammergut)...
10.12.2008 - 10:18:24
00
keyboard_arrow_up