Zdravim vsetkych priaznivcov elektro-cyklistiky
Bol mi babkou posunuty elektro-bicykel , a chcel by som spravit radost svojej priatelke (ktoru, presvedcit na sportovu aktivitu je skoro nemozne) a tak funkcny elektrobicykel by bola idealna moznost ako to zrealizovat

Znacka bicykla je Apache (Zlatí českí kluci )


Popis problemu: po uplnom nabiti baterie, bicykel nema absolutne ziaden problem prejst vzdialenost do cca 12 km, lenze po prejdeni danej vzdialenosti a po prepnuti na vyssiu rychlost na radiacej jednotke (elektronicka cast) radiacu jednotku odpoji od baterie samovolne, a je potrebne opatovne prepnut s klucikom na baterii ,polohu vypnutia/zapnutia a display radiacej jednotky na volante sa opat rozsvieti a mozem pokracovat v jazde dalej, lenze cim dlhsie na bicykli idem a z „energie“ v baterii postupne ubuda, tak pred akymkolvek usekom ktory je trosku vyvyseny bicykel opat odpoji od zdroja z baterii a ja musim slapat iba vlastnou silou, a opat je potrebne zopakovat to s klucikom v baterii co som uviedol vysie . Taktiez bicykel po prejdeni tych 12 km, po akomkolvek zastaveni na istu chvilu (10 sekund ) a opatovnom pohnuti sa, bicykel opat odpoji od zdroja z baterie a opat musim opakovat spominany postup.

Prosba na vas teda znie : ci by ste mi vedeli poradit/usmernit co by to mohlo znamenat, nakolko cena novej baterie je 300 eur , pricom cena za repas je 290 eur , bicykel ma uz 5 rokov (taktiez s bateriou), v predajni nedokazu objednat nahradny typ baterie (bez toho, aby bolo mozne bateriu vratit dodavatelovi bez jej zaplatenia), chcel som to riesist v ramci servisneho ukonu vyskusania/otestovania ci by to s novou bateriou nesposobovalo rovnaky problem a tym padom by sa zistilo ci sa jedna o poruchu v baterii alebo nie, nechcem kupovat macku vo vreci (bateriu) nakolko to nemusi byt sposobene nou a vyhodit tak 300 eur ked samotna cena bicykla bola nieco okolo 800 eur .

Vopred dakujem za akekolvek rady a budem rad za akykolvek navrh
02.05.2021 - 22:27:40
00
repas baterii robí tento pán Lubo990 z turčianskej štiavničky
https://www.nakole.cz/diskuse/25537-akumulator-na-mieru.html
-------------------
pôvodná bateria je po životnosti a ak nedáš pozor vyhorí ti ebike .
babky to určite nabíjali každý deň . nabíjací cyklus je limitovaný . niekto uvedie 1000 nabití , niekto len 800 .
pravda je ale niekde inde . na 100 % je tak do 500 nabití potom to klesne na 80 a stále sa znižuje .
výkon baterie udáva kapacita daného článku . 18650 je max 3400 mAh . čo tam máš , to si treba pozrieť pri otvorení . ďaľšia vec je . . . na koľko voltov ti to ide . na 36 alebo 48 V .čo je to za článok ? panasonic , LG alebo samsung .
s tým pánom sa treba skontaktovať , poslať mu obal , on uvedie cenu za koľko .
10.06.2021 - 18:57:57
00
Nesmierne si vážim odpoveď ďakujem
10.06.2021 - 19:43:25
00
keyboard_arrow_up