Zatial som s Allianz problemy nemal pri vyplacani poistneho. Po uraze minuly rok mi vyplatili peniaze za cas, ktory som stravil doma na PN a ciastocne za rehabilitaciu. Buduci rok by som mal dostat odskodne za trvale nasledky a zhorsenie spolocenskeho uplatnenia.
"Najlepsie" na tom celom je, ze urazy sa boduju podla 50 rokov starych tabuliek.


Naposledy upravil walec dňa 16.12.2013 - 08:21:28, celkovo upravené 2 krát.

15.12.2013 - 22:05:13
00
Body sú body a tie sa nemusia až tak meniť, ak sú dobre spravené. Každoročne sa mení ohodnotenie bodu na nejaké % minimálnej mzdy, dnes asi na úrovni 15€/bod. Takže 50-ročné tabuľky by vôbec nevadili ak by bodové ohodnotenie bolo vyššie... Ale nechce sa mi pozerať do tabuľky, že či sú tam niektoré veci nezmyselne podhodnotené (bodovo) je veľmi rozsiahla :)
15.12.2013 - 23:17:24
00
Suhlasim s Tvojim prispevkom. Po uraze som tie tabulky studoval a niektore urazy som ani nevedel zaradit :-) Neviem zhodnotit, ci tie body a tabulky su, alebo nie su dobre zostavene, v Cechach to ale idu menit, aby postihnuty bol adekvatne odskodneny za zranenia. Je to podla % z minimalnej mzdy presne ako pises, minuly rok to bolo 15,76 €/bod, neviem, ako je to tento rok. Ale zrejme sa ta vyska meni.
16.12.2013 - 08:16:52
00
Aktualne k teme:
http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/302532-zranenia-bodujeme-podla-50-rocnych-tabuliek/
16.12.2013 - 09:23:57
00
To je ten clanok, co som dal do linku ;-)
16.12.2013 - 10:19:29
00
prepac, nejako som to prehliadol :-)
16.12.2013 - 10:38:26
00
To je v pohode, stane sa, ze clovek cosi prehliadne ;-)
16.12.2013 - 10:46:40
00
Zdravím páni, tiež som mal dopravnú nehodu na bicykli, ktorú zavinil vodič motorového vozidla. Vzhľadom na to, že som utrpel ťažkú ujmu na zdraví, vedie sa vo veci trestné stíhanie, bol vypracovaný znalecký posudok z odboru cestnej dopravy, vznesené obvinenie a v najbližších dňoch bude skončené vyšetrovanie. Moja otázka smeruje na walec a ďalších, ktorí niečo podobné riešili...Kedy vám poisťovňa vyplatila plnenie? Ja som žil v naivnej predstave, že keď bude ukončené vyšetrovanie - vinník jednoznačne určený, poisťovňa začne platiť...Keď som však volal likvidátorke, tak tá ma odpísala, že až keď bude k dispozícii právoplatné rozhodnutie súdu v trestnom konaní, potom to poisťovňa začne riešiť...Vraj to, že ho vyšetroval určil za vinníka dopravnej nehody, neznamená, že je skutočne vinný...Pri rýchlosti našich súdov, kým bude konečné právoplatné rozhodnutie, tak to môže trvať x - rokov...Môže to poisťovňa takto naťahovať? Inak ide o Allianz SP....Vopred vďaka za pomoc...
02.07.2014 - 08:29:47
00
Tak, ako to vnímam ja, tak likvidátorka má pravdu :-( Vinu určuje súd, nie policajt. Na jednej strane je to dobre, na druhej strane - ako píšeš - sa to môže ťahať ešte veľmo dlho, lebo ak sa vodič odvolá, ak sa potom Ty odvoláš, a potom vodič atď, tak amengloria.

Prajem úspešné vyliečenie.
02.07.2014 - 08:42:32
00
ywi Likvidatorka Ti povedala spravne info. Aby poistovna mohla plnit poziadavky poskodeneho z PZP vinnika nehody, musi mat pravoplatne rozhodnutie sudu. U mna to zatial trva necele dva roky. Plnenie mam iba zo svojej urazovej poistky. Vinnik nehody ma PZP v Generali. Nech Ti to dobre dopadne vsetko a hlavne co najskor.
03.07.2014 - 07:55:40
00
Ahojte, potreboval by som poradiť pred 2 týždňami ma zrazilo auto, nedal mi prednosť na križovatke. Šofér podnikateľ, chcel to riešiť bez polície pretože mu hrozí že mu vezmú vodičák, ale keď že sám zavolal RZP a prišla hneď aj polícia mal smolu + z mojej strany zranenie: zlomené rebrá, zlomená hrudná kosť, vyskočená sánka a ešte také menšie blbosti. Ale najväčší problém mám s bikom, zaplatil som ho v deň nehody, nový Kellys URC 50 a podľa servisu je na totálku, lenže čo tu čítam vaše staršie príspevky s poisťovňou má čaká asi pekné naťahovanie, nafotiť ho prišiel pekný idiot, sám sa vyjadril že on sa do bicyklov nevyzná že on robí autá. Ako mám postupovať likvidátor sa zatiaľ neozval, budem musieť čakať za rozhodnutím z polície, ani si nechcem prestavovať ako dlho to bude trvať, zdravie fuč, bike fuč, peniaze taktiež. Nebolo by z mojej strany rozumnejšie ukončiť liečbu ak to bude zo zdravotného hľadiska prípustné ešte skôr ako z toho bude ublíženie na zdraví aby to nešlo na súd ? Pretože mne asi aj tak žiadne odškodné za ušlý zisk nehrozí keďže som momentálne na úrade práce. Vopred ďakujem za každú radu.


Naposledy upravil markoo14 dňa 04.06.2015 - 21:58:29, celkovo upravené 1 krát.

03.06.2015 - 23:57:06
00
Vezmi si advokáta! Ten poradí, z tvojho textu mi stávajú vlasy dupkom na hlave, robíš zatiaľ všetko pre to, aby si si vymáhanie iba sťažil... Ak by ti vinník podpísal dohodu o kompenzácii, kde máš úplne náhradu všetkej škody vrátane bolestného, to by sa ešte dalo, ale zdá sa, že nemáš v ruke nič. Ak by vinník rýchlo nahradil škodu, potom má zmysel vychádzať mu v ústrety, aby z toho nemal kriminál, ale to by chcelo z jeho strany veľmi ústretový postoj.
04.06.2015 - 08:41:31
01
Zdravím markoo14,
v prvom rade prajem skoré uzdravenie...Teraz v krátkosti k Tvojim otázkam:
1. Skoro všetko závisí od PZP vinníka nehody. Keď si splní svoju zákonnú povinnosť, teda oznámi škodovú udalosť svojej poisťovni, nejde prakticky nič z jeho vrecka a všetko, čo dostaneš, závisí od poisťovne...
2. Ak bol bike naozaj nový a máš o tom doklad, je veľká nádej, že Ti bude celá/takmer celá hodnota od poisťovne preplatená...V prípade mojej nehody stačilo pre poisťovňu vyjadrenie zo servisu, že ide o totálku a oprava nie je rentabilná, následne mi vyplatili zostatkovú hodnotu..Išlo však o starý a lacný bike, takže to nejako extra neriešili...
3. Ak si bez práce, za ušlý zisk nedostaneš, bohužiaľ, nič...
4. S predčasným ukončením liečenia by som zbytočne na Tvojom mieste nešpekuloval...Pre určenie, či ide o trestný čin, je rozhodujúci primárne znalecký posudok, resp. sa policajti môžu uspokojiť s odborným vyjadrením lekára...T.j. závisí od toho, ako lekár určí dĺžku Tvojej liečby a do akej miery bude liečba ovplyvňovať Tvoj obvyklý spôsob život - opäť to určí lekár...Ukončenie liečby z Tvojej strany preto nie je rozhodujúce...
5. S vyplatením peňazí od poisťovne je to naozaj tak, že je potrebné konečné rozhodnutie v danej veci, t.j. ak ide o trestný čin, nestačí záver polície, ale ide to vyššie...Vzhľadom na to, že v tomto štáte je zrážanie ľudí trestané veľmi mierne, tak ak tam nie je nejaká priťažujúca okolnosť, tak sa to zväčša rieši odklonmi trestného konania - zmier, podmienečné zastavenie trestného stíhania... Prokurátori majú tendenciu tieto veci ukončiť a neísť s tým zbytočne k súdu...I keď to nie je bohvieaká útecha, má to tú výhodu, že nemusíš čakať pár rokov na neistý koniec súdneho konania...
6. S radou, ktorú Ti dal Pali65, až tak veľmi nesúhlasím..Ako som uviedol, ak sa to oznámi na poisťovni, tak už všetky finančné veci riešiš s poisťovňou, vrátane bolestného...Tam Ti advokát môže pomôcť veľmi obmedzene...Zákon o PZP má u nás takú podobu, že i keby si zažaloval vinníka nehody, do konania vstúpi poisťovňa a v konečnom dôsledku sa budeš súdiť s poisťovňou...Tam už by si advokáta využil...
Ak by si mal nejaké konkrétnejšie otázky, kľudne pošli SS...
04.06.2015 - 20:16:23
03
Ďakujem obom za rady,
ako ja som počítal že keď to rieši polícia tak ja do toho zasahovať nebudem nech sa to dorieši poriadne, prišiel mi aj list že privolali súdneho znalca z odboru zdravotníctva, a počítal som aj s tím že to pôjde z jeho PZP aj bolestné aj bike, ale mne práve o to šlo že to sa budem musieť naťahovať s poisťovňou kvôli tomu bicyklu lebo pochybujem že bez všetkého by vyplatili plnú sumu. Ale asi je zbytočné to rozoberať teraz keď neviem dokedy sa to bude ťahať na polícii.
A ten súdny znalec je asi aj kvôli tomu, že doktor u ktorého sa liečim je náhodou známi toho človeka čo ma zrazil, inak povedané policajt sa chcel poistiť že mi neukončí liečbu skôr ako by mal, lebo on neodoslal ani regres a správu od doktora som na políciu doručil sám.
A ywi ak by sa niečo pohlo ďalej a potreboval by som radu určite sa ozvem
04.06.2015 - 21:51:23
00
Caute.
Mal som nehodu kde mi nedalo auto prednost a z vedlajsej cesty ma zostrelilo.Mam stredne tazke zranenia no uz som doma a pomali sa liecim.Chcem sa spytat ci je nejake tlacivo ktore vypisuje servis na vycislenie skody na biku alebo co to servis pise normalne na A4 a staci len podpis a peciatka servisu?Dik za info.
12.06.2015 - 10:45:53
00
keyboard_arrow_up