Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ze ma z tej buracky pouzitelnu len mechaniku duraace a aktualne su uz dostupne len ramy ktore maju moznost osadit len elektricke sady v tej akoze adekvatnej triede jeho ramu (pina F10)
Zobraziť komentár 04.01.2024 - 17:31:01
00
arrow_leftshifty12 napísal:
gravel ja osobne by som to vyskúšal - už len z princípu. Ja som napr. mal zaujimavý incident kedy ma zrazil organizátor bežeckej súťaže keď išiel autom do dediny po nejaké šabraky :D zobral ma pekne do auta kde ma ošetrili záchranári, ktorí tam museli byť kvôli pretekom. Bohužiaľ tí mi správu nedali ale na ďalší deň ráno mi rany mokvali a musel som na vyčistenie a ošetrenie na pohotovosť. Odtiaľ som už mal papiere. Po vysvetlení likvidátorke poistnej udalosti mi preplatili aj ujmu na zdraví. Vyskúšaj to - máš nato ešte 3 roky aby si si to uplatnil :) Byť tebou ak máš kontakt na likvidátora by som sa nato dotazoval - otázka je aká bude reakcia ak si to doložil takto neskoro, ale človek nikdy nevie...

Diky, skúsim, za to nič nedám.
Zobraziť komentár 04.01.2024 - 17:38:16
00
Z odpovedí mne vyznieva že poškodený na majetku a zdravi je na tom horšie ako vinik dopravnej nehody čo max bude mať podminku.Je to postavené na hlavu.
Zobraziť komentár 04.01.2024 - 18:59:12
00
Čo sa týka tej amortizácie je úplne jedno či máš čosi poškodené na 10-20-40-60-90 alebo 100% - v rámci zodpovednosti má poisťovňa právo krátiť poistné plnenie v zmysle občianskeho zákonníka. To nie je problém poisťovne to je skôr problém našich už dosť sprostých zákonov :D Ako som ale napísal - sú poisťovne čo to robia aj také čo to nerobia... neviem kde je pes zakopaný prečo to tak je. Jednoducho máš 5 rokov starý bicykel tak je jasné že vzhľadom na vek máš proste "starú" vec a nemôžeš očakávať, že dostaneš za ten bicykel plnú sumu... bohužiaľ aj keď ja viem že to je nefér, ale píšem ti to ako človek čo s tým pracuje.

Ďalšia vec ... to čo píše martinm66 že poškodený na majetku a na zdraví je na tom horšie ako vinník :D ehm... no to aj dáva logiku :D tak to bude vždy, ale poviem to trošku z iného pohľadu.

Mne sa v auguste stala bohužiaľ tiež nehoda - bol som poškodený a nedostal som prednosť na križovatke - zrazil ma cyklista za volantom pretože ma prehliadol kvôli hrubému stĺpiku na aute. V pondelok hneď po víkende telefonát či som v poriadku, či niečo nepotrebujem a ak bude niečo čo mi poisťovňa nezaplatí tak ma odškodní on. Poisťovňa ale všetko vyplatila a ja som s pánom v kontakte doteraz a úprimne sa priznám že to že to bol férovy človek celú situáciu nenormálne uľahčilo aspoň mne. To že som bol dlho bez biku už je iná story.... ale dokonca v tomto mi ponúkol náhradný bicykel ale holt som náročný :D

Čo sa týka ešte možno tých poisťovní... tam by som povedal asi len toľko že nie všetky poisťovne sú úplne v tomto zhovievavé bohužiaľ - vedel by som vymenovať ale vzhľadom na pracovné zameranie to robiť nebudem :D Každopádne môžem napr. povedať že keby ma má už zraziť niekto na aute modlil by som sa aby jeho PZP bolo napr. v Allianzi alebo ČSOB.

Každopádne pri takýchto veciach by som sa možno obracal na niekoho kto s poistkami robí alebo ich likviduje (ideálny napr. maklér, ktorý ti poradí "čo a ako"...) Ísť do toho po vlastnej osi je proste riziko - ľudia nepoznajú všeobecné podmienky poisťovní a niekedy sa v tom zamotajú. Nehovorím že všetci, ale 70% si myslí že poisťovňa ktorá dostane ročne od vodiča 70€ za poistku vyplatí niekomu len tak bez papierov po škode 5 000 € za nehodu...

Záverom poviem iba toľko, že keby sa Vám tu možno niekomu niečo stalo kľudne napíšte správu - samozrejme, je lepšie aby sa nám všetkým na cestách takéto veci nestávali, ale bohužiaľ .... ja som si tiež dlhodobo myslel, že mne sa to stať nemôže :D
Zobraziť komentár 04.01.2024 - 20:47:01
04
Hlavne aby ten makler nebol zivotar 😁 ofajbe a podobne, ti toho vedia ako plackova asi
Zobraziť komentár 04.01.2024 - 21:02:49
00
scarinko no tak to je ďalšia vec :D vždy je lepšie sa opýtať niekoho kto pracuje s majetkovým a zodpovednostným poistením...
Zobraziť komentár 04.01.2024 - 21:08:40
01
arrow_leftshifty12 napísal:
Nehovorím že všetci, ale 70% si myslí že poisťovňa ktorá dostane ročne od vodiča 70€ za poistku vyplatí niekomu len tak bez papierov po škode 5 000 € za nehodu...

Ale tých 70€ (bodaj by som mal také PZP :D ) poisťovňa dostane aj od povedzme 1000 ďalších vodičov ktorí za ten rok nehodu nespôsobia.
A to je podstata tohto biznisu :)

Sám som dostal od vodičkinej poisťovne za poškodený (nie prasknutý) bicykel a oblečenie skoro 4000€ a faktúry som nedokladoval.
Zobraziť komentár 04.01.2024 - 21:45:14
00
Bohuzial skodovost ludi je taka vysoka ze PZP za ceny ako sa predava je v podstate neziskove a v poistovni to volaju charita a ziskavanie poistneho kmena 😁
Ja mam za 113 a len preto ze mam Union VIP pre nasu firmu.
Zobraziť komentár 04.01.2024 - 21:49:48
00
LMS áno samozrejme to čo píšeš je pravda :) použil som to len ako "príklad" ...náhodou ja som mal za 20 € na skúter :D veď nikto nehovorí že nedostaneš :) Ale vždy je jednoduchšie dokladovanie cez originál FA ako cez všetky rozpočty a blbosti a doťahovačky ...
Zobraziť komentár 04.01.2024 - 21:51:40
00
scarinko presne tak ako píšeš. PZP je pre poisťovne "drobotina" pokiaľ nemáš nejaké Ferrari a podobne - vtedy je to iné :D ale to sa nás smrteľníkov asi netýka :D na druhú stranu pohľad firiem alebo zákazníkov je pri PZP jednoznačný ... "Veď je to PZP - keď spôsobím nehodu, poisťovňa to musí zaplatiť..." a v podstate je to pravda, ale nie každá poisťovňa postupuje úplne po chuti poškodeného... vtedy to v podstate môže byť vinníkovi jedno - pretože ak poisťovňa niečo nezaplatí, tak väčšinou preto pretože veľmi dobre vie, že to nemusí... holt tak to je...
Zobraziť komentár 04.01.2024 - 21:53:59
00
A potom pride vinnik klopat na dvere poistnikovi ked sa mu nebude zdat plnenie 😁
Zobraziť komentár 04.01.2024 - 22:13:28
00
shifty12 na PZP mám Allianz, na ostatné poistenie zodpovednosti cez ČSOB a potvrdzujem tvoje slová…
A aj s ČSOB ako bankou mám len dobré dlhoročné skúsenosti :y:
Zobraziť komentár 06.01.2024 - 03:40:05
00
Trochu mimo tému, no prosím môžete mi poradiť? Vodič, ktorý vám jeho vinou spôsobí škodu na bicykli, alebo aj na odeve, obuvi, mobile, okuliaroch..., tak jeho poisťovňa vám škodu preplatí?
Od vtedy, čo sa mi skoro pred mesiacom stala nehoda, a zničilo zadné koleso na bicykli, na druhý deň som bol v jeho poisťovni Union, kde som vypísal papier - nahlásenie škodovej udalosti a priložil záznam o nehode spísaný s vodičom. Že do 3 dní mi bude volať obhliadkár, aj do mailu mi pošlú.
Keď sa 2,5 týždňa nič nedialo, šiel som na pobočku minulý utorok, a mladá slečna mi povedala, že potrebujem číslo poistnej zmluvy, a ona mi nemá viac čo povedať. Potom to hľadala v PC podľa mena, vraj je to podané a čaká sa na priloženie dokladov. Že mi malo prísť do mailu, aj domov o tej udalosti, no mne nič neprišlo, ani v spame, ani poštou do schránky, ani nikto nevolal. Niekam volala, po skončení mi povedala, že tam bola objednaná obhliadka, no z nejakého dôvodu sa to neobjednalo, že ju objedná znova a do 3 dní bude volať obhliadkár a keď nie, tak bude volať ona. Po týždni nevolal nikto, ani nič neprišlo do mailu ani domov. Bicykel mi stále stojí nepojazdný. Budem si musieť nové koleso zaplatiť sám? To zničené nemalo ani trištvrte roka a stálo približne 60 eur.
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 14:32:18
00
Pokial nemas spravu od policie, tak pokial vinnik nenahasil udalost v poistovni do 15 dni, tak postovna ti nic nezaplati. Nema dovod ...
Ty udalost nenahlasujes, ty nahlasujes vysku skody dpolu s dokladmi ktore ju preukazuju.
Ak vinnik udalost poistovni nenahlasil, sprava o nehode ti posluzi len v obcianskom konani pred sudom pri vymahani skody od vinnika
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 15:01:16
00
Presne ako pises, a aj ked to nahlasi, tak poistovna ti zaplati minimum. Mne z 130euovej 5 rocnej prilby dali 15€, skrabance na fungel novom biku neuznali, roztrhnuta ani nie 2 rocna casteli perfeto bolo tusim len55€. Ked chces mat istotu vzdy volaj sanitku, a vtedy uz policia musi prist.
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 15:47:30
00
keyboard_arrow_up