Jasne, ze je to utek z miesta cinu :)

U starsich soferov som si viackrat vsimol, ze cyklistov vobec neberu do uvahy. Oni maju svoj pruh, v ktorom sa drzia a ze tam akurat zavadzia nejaky cyklista, je jeho problem/chyba. Zazili premavku prakticky bez cyklistov a teraz nevedia alebo skor nechcu upravit svoj sposob soferovania, neradi sa prisposobuju zmenam :) Casto maju problem aj s kruhacmi.

Potom sa stava, ze ta na sirokej prazdnej dlhej rovinke lizne auto iduce 70km/h so soferom dedkom v klobuku :)

Ano, tieto problemy maju aj mladsie rocniky, ale tam uz ide o syndrom "mam v pecku a jbmnt" v kombinacii s "ked idem ja".
03.09.2022 - 09:04:39
02
Keďže sa mi večer po nehode objavilo zranenie ľavého zápästia (dovtedy ma nebolelo) a krv v moči, šiel som na úrazovku a mám v ruke lekársku správu s regresom. Podľa lekárov to nie je problém ohlásiť aj dnes ak mám svedkov.
Pani som telefonicky informoval o mojom odhade škody na bicykli a oblečení a bola dosť šokovaná (dodnes zrejme ani netušila že existujú aj bicykle drahšie ako 100eur :) ).
Má sa mi vyjadriť či spíšeme mimosúdnu dohodu a odškodní ma z vlastného dôchodku, alebo to ohlásim a dáme to z PZP ale pravdepodobne príde o vodičák a dostane pokutu.
S poisťovňou sa veľmi nechce naťahovať ani mne po skúsenostiach a vzhľadom na to že bločky od bicykla a komponentov nemám.
03.09.2022 - 09:30:43
00
presne koli tomu, ze ked je zrazka si v soku, adrenalin, neboli ta nic :) ja som si tiez myslel, ze mi nic nieje a boli malen trosku pata:) a bola z toho operacia 3 mesiace PN
skore uzdravenie
03.09.2022 - 09:41:46
04
LMS - sorry za chulostivu otazku, ale z coho presne bol ten krv v moci? nejake vnutorne zranenie po tom naraze? Si teraz OK?
05.09.2022 - 11:33:14
00
iron.hide v pohode. Presne nevedel ani doktor, vraj to mohlo byť nárazom kde to schytala aj brušná dutina. Alebo nejaká narušená cieva. Možno nejaký miestny lekár by vedel objasniť.
Poslal ma aj na sono kde zistovali stav ladvín a prípadnú prítomnosť tekutiny v bruchu. Som ok, chvalabohu.
Aj keď poviem pravdu, človeka to trochu (čítaj riadne) vydesí keď hodinu po nehode močí takmer čistú krv a krvné zrazeniny :tmi:
05.09.2022 - 11:40:53
01
uff, tak to je nie dobre ale ked ta prehliadli a nic nenasli tak snad budes ok. mne pre istotu po buracke neurobili ani RTG :D az druhy den ked som prisiel k obvodnej tak ze ukaz rontgeny a ja ze ake? ved nic nerobili. tak som sa pakoval naspat na pohotovost nech dorobia snimky.
05.09.2022 - 11:47:38
00
RTG, Sono, chem. vyšetrenie moču, všetko ok, tak klopem na drevo. ,,Môj" traumatológ nič nezanedbal aj keď som mu povedal že pred vyšetrením už bolo všetko v norme. Inak chválim prístup aj sestier na úrazovke v TN, jednanie na úrovni.
05.09.2022 - 20:37:28
00
To mas dobre. Mna sice doviezli sanitkou ale sanitaci sa vybrali v pohode smerom na prijem a ze ved pod z tej sanitky. Som bol rad ze sedim bo kolena rozsekane, tak som na nich chvilu pozeral ze ci ako vazne mam ist po svojich a este v tretrach
05.09.2022 - 20:40:51
00
LMS napísal:
iron.hide v pohode. Presne nevedel ani doktor, vraj to mohlo byť nárazom kde to schytala aj brušná dutina. Alebo nejaká narušená cieva. Možno nejaký miestny lekár by vedel objasniť.
Poslal ma aj na sono kde zistovali stav ladvín a prípadnú prítomnosť tekutiny v bruchu. Som ok, chvalabohu.
Aj keď poviem pravdu, človeka to trochu (čítaj riadne) vydesí keď hodinu po nehode močí takmer čistú krv a krvné zrazeniny :tmi:

Makroskopicky ako píšeš ty bude najskôr "obyčajná" kontúzia obličky, to tiež automaticky nie je nič katastrofické a spontánne sa to rýchlo upraví, nemusí byť automaticky rozsiahle zakrvácanie do obličky alebo subkapsulárny hematóm nebodaj ruptúra obličky. Glomeruly sú veľmi jemné a citlivé na všetko, stačí mať obyčajnú virózu alebo aj obyčajnú fyzickú aktivitu a už začnú mikroskopicky prepúšťať krv...
06.09.2022 - 11:12:40
02
Vždy je lepšie zavolať policajtov a spísať to. Predíde sa tým prípadným zbytočným budúcim problémom. A určite sa odporúča návšteva lekára, krvácanie do mozgu, či iné vnútorné zranenie, čo na prvý pohľad nie je viditeľné môže byť nebezpečné. Niektoré zranenia sa môžu prejaviť neskôr a mať trvalé následky. Potom sa to ťažko dokazuje, že to nevzniklo inokedy.
19.09.2022 - 14:43:03
00
Dotaz na ludi co mali poistnu udalost na bicykli. Vinnikova poistovna ziada doklady, prip. cestne vyhlasenia. Od bicykla mam original doklad o kupe od 1. majitela.
Mam ho tam prilozit, bude im to stacit aj ked nie je na moje meno?
Alebo k tomu prilozim aj cestne vyhlasenie za kolko som ho kupil cez inzerciu?
Diky
20.09.2022 - 16:55:27
00
Dufam ze nebudem ot, ak je tu nejaky poistovak alebo niekto kto zazil nehodu s autom, viete s tymto poradit? Kludne do spravy.

Obhliadkar si bol pozriet bicykel a nafotil vsetky poskodenia, aj poskodene veci, dal som mu doklady od kupy hodiniek a oficialnu cenovu ponuku od firmy co opravuje a lakuje ramy a na zvysok cestne prehlasenia.
Obhliadkar povedal ze to staci a dohodli sme sa na vyratani odskodnenia rozpoctom.
Preco teda jeho kolega likvidator ziada toto doplnenie ked dohodnute bolo inak?
Ako im mam reagovat? Myslim ze podla zakona staci cestne prehlasenie na veci od ktorych nemam doklad a pri odskodneni rozpoctom (nie fakturami z opravy) tiez by nemali ziadat aby som daval veci do servisu?

Vdaka za kazdu radu.

Prílohy:

photo947478.jpg
photo947478.jpg 212.85 KiB thumb_up0thumb_down

07.12.2022 - 13:26:42
00
Aka poistovna?
07.12.2022 - 14:35:59
00
Radsej som to nechcel pisat sem, mas to v sprave.
07.12.2022 - 14:40:55
00
Nechapem tu prehnanu uctu ci respekt ci ako to nazvat ("Radsej som to nechcel piset sem") k niekomu, kto sa snazi minimalizovat svoje naklady na tvoj ukor, pricom by to mal robit na ukor svojho poisteneho ktory skodu sposobil. Ved ak poistovna postupuje spravne tak sa nema za co hanbit. Ano, obhaji si to mozno nejakym prekrutenym paragrafom v nejakom zakone ale urcite nie ludsky, moralne. Sam vidis, ze len natahuju cas. Od septembra sa teraz k tomu dostali?
Ja som mal podobnu skusenost s Komunalnou vinnika nehody pri ktorej bolo poskodene moje auto lebo chalanisko pisal SMSky frajerke v posuvajucej sa kolone a zabudol ze cesta je z kopca a treba mat nohu na brzde a oci na ceste a nie v mobile. Ale mozno je to standardny princip fungovania likvidatorov vo vacsine poistovni, teda ta poistovna tvojho vinnika postupuje rovnako. Skusat hadzat polena pod nohy ved poskodeneho to mozno raz omrzi. Zaprisahal som sa, ze ak este raz budem mat tu "cest", tak ziadne prist na obhliadku (nech pride obhliadkar ked budem doma a podpise mi este aj doklad o tom, ako dlho som sa mu musel venovat), odlozim si zaznam od kazdeho km a kazdej minuty prejdeneho a stravenej do, v a zo servisu, budem vyzadovat nahradne vozidlo pocas opravy, kazdu minutu stravenu pri kompletizacii tych dokladov ktore odo mna chcu atd...
Lebo s tymi nadobudacimi dokladmi to naozaj prehanaju. Nie je tvojou zakonnou povinnnostou uchovavat nejake nadobudacie doklady veci, ktore si si kupil. O to viac ak ide o veci spotrebneho charakteru. Napis im ze si to opravujes sam, a vytvor si rozpocet ktory im posles - cena dielov + cas ktory ti to potrva * xx eur za hodinu. Doklady od oblecenia napis ze navlastnis, rovnako od mobilu. (ak chu, vedia si zistit aka je cena daneho oblecenia ci mobilu) Hodinky si asi sam neopravis, tam budes mat fakturu alebo ziadaj, od hodinara, ze sa to neda opravit. Najlepsie to poslat na opravu vyrobcovi alebo jeho autorizovanemu servisu. Bude to ping-pong a ver mi, ze si este vymenite navzajom zopar listov a vzdy im bude nieco chybat. Posielaj mailom, nech sa ti naklady zbytocne nezvysuju. Oni nahradzaju len priame skody a s nepriamymi ta odpinkaju, aj ked nepriame naklady mozu byt dost vysoke. Ale ziadaj aj tie, nech vysvetluju preco. Kazdopadne celkovo asi nedostanes tolko, o kolko si pri nehode prisiel + investicia do vybavovaciek nahrady.
Nepomohol som ti, ale aspon som si ulavil. Vela nervov a stastia pri dozadovani sa tvojich opravnenych nahrad ti zelam.
07.12.2022 - 15:33:45
06
keyboard_arrow_up