Vdaka za odpoved. Nekryjem ich len mi slo o to aby som nahodou neporusil listove tajomstvo alebo co. Takze jedna sa o CSOB.
Oni mi to iste pisali uz asi pred mesiacom emailom, ale doslo to do spamu. List prisiel asi pred tyzdnom.

Co sa tyka mojho prepoctu nakladov, ten je vlastne uz hotovy a zaslany, kedze som im nadobudaciu hodnotu poslal v cestnom prehlaseni aj s datumom kupy. Spolu s tym som im poslal aj oficialnu cenovu ponuku na opravu niektorych dielov- lakovanie a oprava ramu, oprava kluk, pedalov atd.
Doklad o kupe som im poskytol myslim iba k hodinkam. Tu obstaravaciu cenu ostatnych veci na cestnom prehlaseni si vedia potvrdit za par minut googlenia.
Takze co to odomna vlastne chcu??

Od obhliadkara mam emailom zapis o skode kde to zapisal v skratke asi takto:
Nahrada skody (oprava): ram, vidlica, kluky, kolesa, prehadzovacka Nahrada skody (vymena): mmotavka, radenie, patka, sedlo, RU, plaste, dres, nohavice, tretry
Poskodeny mobil ma poznamku ,,ENO´´- to neviem co znamena.

Medzi ,,vymena´´ su aj hodinky, tak nechapem preco chce likvidator doklad k ich oprave? Obhliadkar ich vlastne dal do odpisu.
Islo mi o to potvrdit si ze ma len natahuju a nemam zakonnu povinnost im nic z toho co dodatocne ziadaju zaslat.
Napisem im teda ze opravu budem realizovat vo vlastnej rezii po poukazani plnenia rozpoctom, hodinky su vedene ako na vymenu, teda na opravu ich davat nebudem, cenovu ponuku za opravu ramu uz dostali a ostatne faktury nemam, ceny su v cestnom prehlaseni.
Staci tak?
07.12.2022 - 19:14:31
00
Kolegovia cyklisti vedel by mne niekto poradiť zo skúseností či sa dá domôcť náhrady škody na bicykli vysokej hodnoty že po vyplatení si budem vedieť kúpiť bicykel rovnakej kategorie. Ako to treba riešiť.
02.01.2024 - 19:22:55
00
martinm66 napísal:
Kolegovia cyklisti vedel by mne niekto poradiť zo skúseností či sa dá domôcť náhrady škody na bicykli vysokej hodnoty že po vyplatení si budem vedieť kúpiť bicykel rovnakej kategorie. Ako to treba riešiť.

Je tam urcite sanca ziskat nahradu skody, ale necakal by som, ze pojde o 100% nahradu. Odporucam pozriet si clanky na tomto webe + forum (hlavne tento topic: https://www.mtbiker.sk/forum/kluby-legislativa-cyklodoprava/odsodnenie-cyklistu-po-dopravnej-nehode-t29182-525.html), kde k tomu urcite nieco bude .. kazdopadne postup do velkej miery zavisi od toho, ako bola nehoda zadokumentovana, odbornych posudkov/likvidatora a pravdaze ochoty poistovne (PZP vynnika).

Vzdy je tu moznost aj obcianskeho konania a vymahania priamo od vynnika dopravnej nehody, ale to by sa asi urcite neoplatilo a malo by to zmysel len v pripade, ak by vynnik nemal PZP, resp. neslo by o motorove vozidlo s povinnostou mat PZP (nehoda s inym cyklistom).
02.01.2024 - 21:41:51
00
Jedná sa o Pinarello dogmaF10 a úplne totálka jasné identickú bicykel chcem kúpiť
02.01.2024 - 22:05:40
00
gravel1 to čo od teba žiada poisťovňa ČSOB je úplny štandard ... pracujem s poistnými udalosťami a nadobúdací doklad je normálna vec :) nič prehnané ... okrem iného v rámci občianskeho zákonníka má poisťovňa v prípade zodpovednostných škôd krátiť poistné plnenie v závislosti od veku poškodenej veci... niektoré poisťovne to už nerobia / iné stále hej... okrem iného ... ak sa rozhodneš PU riešiť rozpočtom tak stále môžeš po uzatvorení poistnej udalosti požadovať doplatok na základe doložených faktúr...
03.01.2024 - 15:32:48
02
koso_sk v prípade ak vinník nemá PZP tak poistná udalosť sa rieši cez slovenskú kanceláriu poisťovateľov resp. cez garančný fond... následne po ukončení PU si všetky náklady budú regresovať od vinníka oni takže poškodený s tým už nič nemá ... ak by sa mi stalo niečo takéto riešil by som to isto nie cez súd ale postupom ako som napísal... toť vsjo
03.01.2024 - 15:34:56
03
shifty12 napísal:
gravel1 to čo od teba žiada poisťovňa ČSOB je úplny štandard ... pracujem s poistnými udalosťami a nadobúdací doklad je normálna vec :) nič prehnané ... okrem iného v rámci občianskeho zákonníka má poisťovňa v prípade zodpovednostných škôd krátiť poistné plnenie v závislosti od veku poškodenej veci... niektoré poisťovne to už nerobia / iné stále hej... okrem iného ... ak sa rozhodneš PU riešiť rozpočtom tak stále môžeš po uzatvorení poistnej udalosti požadovať doplatok na základe doložených faktúr...


Diky už je to doriešené. Trvalo to síce vyše roka (rieši sa, likvidátor má dovolenku, atď.) ale nakoniec sa to dostalo k serióznemu pánovi likvidátorovi z KE, s ktorým som to vybavil po pár telefonátoch a behom týždňa som mal peniaze na účte. Sumu vypočítal na základe čestných prehlásení a predbežnej cenovej ponuky za opravu od firmy zaoberajúcej sa opravou karbónu a lakovaním.
Suma za poškodené veci ako napr. hodinky, mobil, tretry, bola samozrejme pokrátená na základe veku vecí.

Už sa mi to nechce riešiť, ale predpokladám že nárok na odškodné za správu od lekára nemám, ak pri tom nebola polícia?
04.01.2024 - 12:03:31
01
mna by len tak zaujimalo, co si z toho mal, ze sa policia nevolala? kedze si mal aj nejake zranenia, tak preco si nevolal policiu?
04.01.2024 - 13:05:59
00
Nuž, poučil som sa na vlastnej chybe.
Nič mi nebolo, spísali sme správu pre poisťovňu, svedkovia boli.
Až večer mi ošetrili nejaké drobné poranenia ktoré som si predtym nevšimol.

Odporúčam, komu sa také niečo stane, hoci aj drobnosť, bez pardonu volať políciu.
Ono sa potom o dosť ľahšie riešia aj takéto veci s poisťovňou.
Ja som čakal na odškodné vyše roka a za lekársku správu zrejme odškodné neuvidím, aj keď asi by to bolo pár drobných.
04.01.2024 - 13:23:20
00
Tento rok som mal tiež nehodu kde ma zrazilo auto - z PZP sa rieši škoda na majetku ale aj na zdraví - zákonom stanovená hranica je tuším niečo okolo 5 000 000 € na zdraví a 1 000 000 € na majetku ... ak nemáš správu od lekára tak poisťovňa to nemá čím posúdiť pretože pri týchto správach sa to posudzuje "bodovo" tzn.. každý úraz má svoje ohodnotenie ... ak nemáš lekársku správu tak s tým nespravíš nič. Napr. takéto zranenie vieš vyriešiť dokonca "duplicitne" pretože sa jedná o životné poistenie a narozdiel od neživotného môžeš dostať plnenie aj z 5tich zmlúv ak máš... ja som dostal za úraz cca 300 € zo životky a 150 € z PZP - samozrejme záleží od poisťovne. Narozdiel od majetkového poistenia ale takýto úraz nevieš vyriešiť na základe čestného prehlásenia... bohužiaľ.

Na druhú stranu ten úraz som vyriešil aj bez polície... boli to síce len škrabance ale kua nespal som 2 týždne na ľavej strane :D
04.01.2024 - 13:32:01
00
Lekársku správu mám, píšem vyššie :)
04.01.2024 - 13:46:55
00
gravel ja osobne by som to vyskúšal - už len z princípu. Ja som napr. mal zaujimavý incident kedy ma zrazil organizátor bežeckej súťaže keď išiel autom do dediny po nejaké šabraky :D zobral ma pekne do auta kde ma ošetrili záchranári, ktorí tam museli byť kvôli pretekom. Bohužiaľ tí mi správu nedali ale na ďalší deň ráno mi rany mokvali a musel som na vyčistenie a ošetrenie na pohotovosť. Odtiaľ som už mal papiere. Po vysvetlení likvidátorke poistnej udalosti mi preplatili aj ujmu na zdraví. Vyskúšaj to - máš nato ešte 3 roky aby si si to uplatnil :) Byť tebou ak máš kontakt na likvidátora by som sa nato dotazoval - otázka je aká bude reakcia ak si to doložil takto neskoro, ale človek nikdy nevie...
04.01.2024 - 15:46:53
01
Mne sa stala nehoda keď mi vodič proti idúceho auta pri od boční nedal prednosť a jasom do neho narazil do zadného blatníka. Je mám prasknutý rám pri hlavom zložení osmičku na prednom kolese a riadidlá karbonové by som už bal používať plus odlomené z ⛑ poisťovňa stále krúti okolo amortizácie pritom je bicykel na totálnu. Z bicykla sa dá použiť jedine mechanická sada durace ale adekvátnej triedy už rámi len na elektriku ma nárok na kúpu nového bicykla komplet ako sa toho do môcť?
04.01.2024 - 17:19:44
00
amortizacia sa uplatnuje aj na totalne skody, dokonca mam pocit ze pouzivaju vyssie percenta pri totalke
04.01.2024 - 17:25:58
00
martinm66 napísal:
Z bicykla sa dá použiť jedine mechanická sada durace ale adekvátnej triedy už rámi len na elektriku ma nárok na kúpu nového bicykla komplet ako sa toho do môcť?


Skúsi to niekto preložiť do slovenčiny? :o
04.01.2024 - 17:26:10
02
keyboard_arrow_up