Marinada napísal:
Rozbili ste moj maxxis svet :D Je vidiet ze som zaspal dobu a dlho som neskusil nic nove. Takze kombom Mota - predok a Martello - zadok nic nepokazim vravite.

No som na tom podobne :) Roky jazdím len Maxxisy. Teda hlavne DHF, DHR II a mal som aj HR, ale ten mi až tak nesadol. Ono aj keď sme šli na nejaký AM/EN vájazd, tak tam prevažoval Maxxis a teda niekto mal aj Schwalbe, Magic Mary, alebo niečo podobné. Až som mal pocit, že iné značky sa ani neajzdia :) Ale tak aj ne trochu chalani otvorili oči a aj keď som s Maxxismi spokojný, tak možno skúsim aj niečo iné. A Marinada keď tebe stačia na tie terény čo jazdíš 900 gramové plášte, tak asi väčšine bikerov by mali tiež :) . Teda pri tých 29inách cca kilo. Ale samozrejme kto jazdí parky, Alpy a teda primárne gravity disiplíny, tak tam je to niečo iné. Pôjdem pozrieť ako vyzerajú niektoré spomenuté plášte. :)
17.11.2022 - 09:24:19
00
Je veľa bajkerov co vyskúša jednu 2 značky a keď sa im zapáči tak pri nej ostanú alebo vsadia na to čo jazdí väčšina, a že tie Maxxisy sú všade kde sa človek pozrie. Tým samozrejme netvrdím ze by ich nemal jazdiť nikto a ze sú na nič... Niekomu ozaj vyhovujú. A potom sú tu tí druhý (ako napríklad ja) čo majú potrebu skúšať nové a nové značky, lebo čo ak je tam vonku nejaká firma ktorá vyrába plášte, ktoré mi budu vyhovovať viac ako tie čo som jazdil doteraz? 🤔
17.11.2022 - 09:42:09
03
To je pravda, pre mna bol najlepsi plast aky som kedy jazdil 26x2.5" Maxxis HighRoller v 42a zmesi, a s drotenym kordom! :l: Odvtedy som lepsi plast nemal.. Jedina skoda, ze vtedy neexistoval este bezdus, inak by to bolo neprekonatelne obutie na akekolvek parkove/EN jazdenie :)
17.11.2022 - 09:58:27
00
No to je dalsia vec, plast bez duse sa chova inak ako s dusou. A tiez sa inak chova ak je tam insert a zalazi aj aky insert. Cize ak napisem ze mi v pohode staci MK od conti tak je dolezite dodat, ze s penovym insertom tubolight ktory vyplna 70% objemu plastu. Bez neho to bolo tak makke, ze som musel fukat 2 bary, Ono je to naozaj o tom co clovek jazdi. V BA MK mi pride menej agresivny vzor dokonca lepsi na tych udupanych tvrdych trailoch. Ved to je uz skoro ako jazdit asfalt. Skor mi pride dolezite aby sa to moc nezvachlalo a dobre odvalovalo. Problem je len na par miestach, kde prejdes brod a nasleduje technicky vyslap po korenoch, pripadne ked poprsi. Jediny trail kde som mal pocit ze mam obute slabe plaste bol Banske ale tam som mal ovela vacsi problem s mojimi schopnostami a najdenim kadial mam ist, nez aby som povedal, ze plaste pokazili zazitok.
17.11.2022 - 10:13:10
00
Na také traily ako popisuješ (a celkom živo si ich viem predstaviť) by ti stačili absolútne krásne budúco-ročné Vittoria Agarro. Teda ak sa budú aj tie meniť z 2,35 na 2,4...ono aj 2,6 by si zniesol. Pri Vittorii je zvláštne že jej rozmer 2,35 váži pri všetkých modeloch takmer rovnako ako 2,6 s rozdielom tak 30g. Ale 2,4 bude perfektných 60-61mm čo na taký betónový trail ako jazdíš je ideál. Tie plášte sa nestratia ani na XC biku na dlhé viac ako 100km trasy, aj keď ja už jazdím ľahké Barzo/Mezcal a kľudne by som jazdil aj Mezcal/Mezcal...také traily ako napríklad v trase snežnického maratónu je vadičovský trail, tak na to stačí aj gravel na tých úzkych hladkých plášťoch.....

Kedysi som mal aj kombo CONTI trail king/cross king....ale Vittorky to teda nie sú.
17.11.2022 - 10:47:49
10
Mňa dosť zaujal ten Martello, len na 2. stranu keď by som ho dal dozadu a rýchlo sa derie ako si Braňo spomínal, tak potom by som si možno moc nepomohol oproti tomu DHR II 3C.
Pozrel som aj Conti a celkom ma tam oslovili tie nové, hlavne Kryptotal a potom aj Agrotal. No ten Krypto mi príde aj podľa popisu viac univerzálnejší.
Ale tak ani ten Maxxis nedávam celkom na 2. kolaj. Momentálne mám DHRI na oboch kolesách a som celkom milo prekvapekný ako drží vpredu. Sa mi to kedysi zdalo divné keď som čítal aj tu na fóre že ho niektorí dávajú dopredu. No niektoré značky ako Canyon ich taktoosadzujú a asi vedia prečo :) .
Vyskúšal som viacero značiak, Michelin, Bontranger, Schwalbe, Onza a napopkon som skončil pri Maxxis. Ale tak v dnešnej dobe sú už tie plášte na inej úrovni ako boli pred 10timi rokmi. Z Maxxisu sa mi celkom páči aj Assegai, ten by mohol byť tiež dobrý.
Zatiaľ by som chcel hlavne niečo dozadu a možno dám ako kedysi DHR II 2C, ktorý mi celkom sedel a vydrží viac ako 3C. Určite je veľa dobrých plášťov a vedel by som si zo spomínaných vybrať, len otázna je životnosť :) . Zas nechcel by som kúpiť plášť ktorý by som po 2-3 mesiacoch menil :)
Ale ono to bude vždy o preferenciach a či chce niekto maximýlny grip a teda nejakú mäkkšiu zmes, alebo niečo odolnejšie, čo ale zas nebude držať až tak perfektne.
Takže trochu dilema, ale asi by som bral dozadu ten 2C na jednu sezónu a potom na ďalšiu by som asi skúsil aj niečo iné, nejakú inú značku na obe kolesá, nech to aj trochu ladí :)
Nejak som dosť naklonený tomu Michelinu, keďže som aj počul na tie nové samé superlatívy. Tam by som ale bral Wild AM2 Competition 29x2,40 dobrá hmotnosť a aj 2,4 " mi pride aspoň pre mňa ideál :)
18.11.2022 - 12:18:01
00
Ono je hlavne dôležité aj uviesť čo, kde, v akej lokalite, akom objeme a akým štýlom jazdíš. Podľa toho tie plášte vydržia, môžeš sa dostať na životnosť celej sezóny, alebo 2-3 mesiace...a potom je dôležité aj koľko pre teba trvá sezóna. ??
18.11.2022 - 12:38:12
02
Graphene 2.0 od Vittorie vydrží o nieco viac ako 3c Maxx Terra od Maxxisu aj na zadku, s kamošom jazdíme prakticky to isté a dosť podobným štýlom... Ale nemám to vyskúšané sam na sebe aby to bolo une hodnoverne. Kryptotal predný je dosť podobný Assegai a Kryptotal zadný zasa DHRII, Agrotal by som radil do kategórie Shortyho ak to teda už porovnávam s Maxxisom, pri Conti ale pozor sú dosť Hranaté v porovnaní s Maxxisom ci Schwalbe takže ak je niekto zvyknutý na guľaté plášte, môže mať s Conti problém... A zasa naopak. Len ako som už spomínal tie Conti treba nahodiť a hneď drat, pomerne rýchlo vytvrdli aj pri letných podmienkach, čiže teraz mámKryptotal ktorý je síce takmer bez známok používania no asi ho ani nedoderiem... Nie teraz na jeseň... Ak chcem zadný plast ktorý vydrží tak určite nemozem špekulovať so soft zmesami no zasa prichádzam o grip, je to o kompromise, ale urcite budem radsej kocirovat zadok ktorý sem tam udrbe ako by to mal byť predok.
18.11.2022 - 13:23:30
02
branomelis napísal:
Ono je hlavne dôležité aj uviesť čo, kde, v akej lokalite, akom objeme a akým štýlom jazdíš. Podľa toho tie plášte vydržia, môžeš sa dostať na životnosť celej sezóny, alebo 2-3 mesiace...a potom je dôležité aj koľko pre teba trvá sezóna. ??

Tak jazdím skoro všetko od takého pohodoveho jazdenia po okolí až po občasný bike park. Hlavne v okolí Vtáčnika. Povedal by som že najviac také AM ak by som to mal škatuľkovať ? Ale mám rád terény ako sú Martinské hole a okolie. Tento rok sme boli s kamošmi Rychleby. Mám rád technické terény, no zas bez veľkých skokov a dropov. Jazdím väčšinou okolo 20-30 km, no občas aj niečo cez 50. Takže plášte chcem čo možno najviac univerzálne. Občas dám tak 1500-2000 výškových, tak aby to aj do kopca nebolo utrpenie ? A ročný nájazd na AM bajku cca 2-3 K km. Cez zimu nejazdim skoro vôbec a ani v moc blatistych podmienkach.
18.11.2022 - 23:44:07
00
Pri takom štýle jazdenia a nájazde by ti mohli plášte vydržať sezónu, tam by sa dalo uvažovať o rôznych kandidátoch. Aj keď na Vtáčiku sa už dá zadok zodrať pravidelným jazdením. Strmé sklony, kamene a na druhej strane Vtáčnika od Žiaru nad Hronom jedna z najlepších tratí na Slovensku - Záhrada...ale tá sa zas nechodí nejako rýchlo, to je skôr trialovka a spodný flow, zas plášť až tak nezničí. Čo je ale fakt, že predných dobrých plášťov je pomerne dobrý výber. Horšie to je vzadu...ale tak tebe by na ten nájazd stačil aj Minion DHR II, len škoda, že sa mu prudko zmenia po opotrebení brzdné vlastnosti. Zaujímavo aktuálne vyzerá Trail BOSS, ale včera už som mu dal maximálny limit, lebo už tu bol sneh, tak som bol testovať a som to len ťahal v drifte za sebou, šmykľavý podklad a vrstva tak do 5cm mokrého snehu mu nedali šancu na spomalenie.
19.11.2022 - 09:19:57
01
Hej máš pravdu. Aj ten DHR 3C mám prakticky celú sezónu, ja keď teda už mal byť vymenený. A v 2 C som ho jazdil ako som písal a vydržal dosť. Mne tie plášte aj celkom sedia, ale tak zo zvedavosti by som rád skúsil aj niečo iné
A Záhradu by som rád šiel budúci rok. Videl som videá, vyzerá to tam parádne, aj keď riadne náročné.
19.11.2022 - 12:46:34
00
branomelis imro1 na Záhradu sa chystám už nejaký čas tak sa zorganizujme ...
19.11.2022 - 12:56:35
01
Môžeme sa Ivan niekedy dohodnúť. Keď sa to jazdí aj cez hrebeň z druhej strany napr. cez Jarabú skalu, tak sa aj dosť nastúpaš. Zas ísť to len z Hornej Ždane je málo. Každopádne treba to ísť skôr v lete keď nie je lístie a je sucho, lebo na skalách potrebuješ kopec gripu a dôležité je nájsť kade to ide, lebo nie je to nejako extra vyjazdené.
19.11.2022 - 13:59:56
01
Jasné chalani môžme ja som za. Keby ste chceli niekedy napr. aj Sekaninské taily, tak dajte vedieť. Tam je to tiež pekné jazdenie. Moc mi to tento rok nevychádzalo s parťákmi, niektorí robia aj víkendy, tak to bolo horšie. Ale ako píše Braňo tak určite radšej v lete, prípadne možno tak od mája. Na takéto technické veci je často aj problém niekoho zohnať, teda hlavne tam kde je treba aj niečo vyšlapať :) Prípadne aj ten Vtáčnik sa dá spojiť a dať hrebeň Jarabú so Sekaninami, to je pekný okruh. Som kedysi robieval výjazdy aj tu cez färum, no posledné roky už skôr súkromne, ale ak budete chcieť, tak stačí napísať a niečo môžme dohodnúť :) Tú Záhradu neviem či by som celu aj dal, tam je to fakt veľmi technické, no musím potrénovať ale tak keby aj nie niektoré úseky, tak každopádne by som si to rád prešiel. Nemám to ďaleko, takže mám to v pláne :) branomelis od Jarabej smerom na Žiar to poznáš? Lebo túto stranu pohoria nemám prejazdenú, :)
19.11.2022 - 17:12:05
01
Píšem si do kalendára a 04/23 sa ozvem s konkrétnym návrhom ...
19.11.2022 - 17:49:50
04
keyboard_arrow_up