chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ? )
To su aspon tie s ktorymi som sa stretol. Ale urcite ich robi viac firiem. A ktomu manikovi co pise o pouziti TNT bez sealantu neverim. Tie co som mal v ruke boli len o tom ze mali UST patky ale inak to bol bezny plast len s lepsou vystuhou dezenu. Takze sealant nutnost.
Přesně tak, pokud to je skutečně TNT (nebo tubeless ready) plášť a ne plnohodnotný UST, tak má jen UST patku + zbytek je stejný jako u dušové varianty a bez tmelu to netěsní vůbec.
No, mam doma Geaxy TNT takze viem o com pisem .. Schwalbe UST bez sealantu nepouzitelne. Geax UST lepsie, TNT rovnake .. ako vystuhy, tak prepustanie. Moj osobny dojem je ten,ze Schwalbe setrilo na gume na behuni zospodu (ako TNT), a tym odhlacili plaste, ale vysledok je ako TNT. Viem to .. prepustalo mi to ako besne .. a po ponoreni do vane do bublinkovalo vsade pri stuploch (Noby Nic, Albert). Az sealant to vyriesil (konkretne ten automobilovy).
Jediny rozdiel TNT a UST je, ze chyba navyse gumova vrstva pod behunom, podla specifikacie, nie boky.
Já tedy neměl žádný problém u žádného z mnoha kusů UST Schwalbe (vše NN nebo RR UST 2,25) bez tmelu.
Ne že bych to je nějak bez tmelu moc jezdil, k tomu není žádný důvod. Ale skoro každý nový plášť testuju bez tmelu, tedy nasadím bez tmelu, nechám do druhého dne zkontroluju a pak teprve přidám tmel. A jeden pár jsem pro otestování chvilku pár dní jezdil bez tmelu. A takhle jsem měl více než 12 kusů UST Schwalbe (ne všechny jsem sjel, to číslo narostlo proto, že mám 6 kusů současně nasazených na více kolech).
A do druhého dne žádná znatelná ztráta tlaku (měřeno manometrem) u žádného z těch kusů.
Mozno mas novsie modely (minuly rok sa tu rozoberal nejaky problem so zvliekanim UST Schwalbe plastov )
Ja mam zatial skusenosti UST len tieto:
Hutchinson Scorpion (2004?) drzali vzduch
Geax Argo pusta, ale da sa
Schwalbe Noby Nic 2.25", Albert 2.25" model asi 2005, 3 kusy plastov, vsetky robili to iste, znacne spustali. Nechapal som preco, kym som to nedal do vane .. vzduch unikal cez pory okolo stuplov. Pomohla tekutina od Speslu. Noby Nic ma potom stval tak, ze som do kolesa nacpal auto tmel. Potom uz drzal ako besny .. akurat mi to zalepilo aj ten ventil
TNT zatial iba Geax Datona .. bez tmelu pomaly spusta, ale lepsie drzi vzduch ako UST Argo. S troskou tmelu vzduch zatial drzi asi uz 3 tyzdne.
Boky TNT plastov su porovnatelne s UST, podla specifikacie Geaxu chyba len jedna vrsva gumy pod behunom zvnutra.
Uvidim , co dalsie plaste TNT, co budem skusat. Zaujimave, ze okrem hutchinsonov, vsetky tieto plaste mi idu nasadit len montpakami
nechápu, Schwalbe drží bez problémů, loni jich sice pár střelilo, ale i ty tlak drželi, většinu Ust pneu nasadím rukama, montpáky na UST ráfky neberu zbytečné.
TNT dělá mnohem víc firem hledej, a boky nejsou porovnatelné, chybí po celém vnitřku těsnící vrstva
UST Schwalbe jezdím akorát od doby, co RR přešel na novější typ vzorku, tedy od modelů 2008. S dřívějšími nemám žádné zkušenosti, takže netuším jestli mohly být nějaké problémy. Při té extra hmotnosti těch starších modelů mi to ale přijde dost divné, že by byl problém s utěstněním (to by musel být sakra špatný materiál, když ho tam bylo tolik na váhu).
A já měl štěstí, že jsem se vyhnul i té vadné sérii, co ustřelovala. To ale asi bylo protože, ta špatná série byla pro 2,1 šířku (tedy aspoň nevím, že by měl někdo problém s 2,25) a tu já nikdy nejezdil.
A nasadit je stejně jako kubad také nasadím vždy rukou bez montpák (na CMaxy ST).
A zalepení ventilku při použití vhodného tmelu se stane pouze nějakou chybou při manipulaci typu vypouštění vzduchu s kolem natočeným ventilkem k zemi. Já jsem s ucpáváním ventilků neměl problém ani trošku nikdy (během těch 2 let na trojich STčkách s použitím NoTubes tmelu).
Ja som tiež počul niekoľko ľudí nadávať na netesnosť Schwalbe UST, vraj bez latexu vôbec nedržali. Ja som zas mal jednu zaujímavú skúsenosť, keď som nasadil klasický plášť na UST ráf bez latexu a v pohode udržal tlak cca počas jedného týždňa. TNT, alebo TubeLessReady plášte začal robiť aj Vredestein majú označenie TLR napr. http://www.vredestein.com/Tweewielers_Bandtypes.asp?BandtoepassingID=4&BandtypeID=114&PageID=1&UserSessionID=6319392 . Inač základný rozdiel medzi UST a TLR/TNT je v tom že UST má pridanú extra vrstvu butylu na vnútornej strane, ktorý zabezpečuje tesnosť plášťa, je to vlastne ako keby nalepený kus duše z vnútornej strany, viď obrázok (červená linka), porovnanie konštrukcie plášťov, inač sú konštrukčne zhodné.
TNT dělá mnohem víc firem hledej, a boky nejsou porovnatelné, chybí po celém vnitřku těsnící vrstva
Podla obrazku http://www.geax.com/en/technology/?cat=20&prod=77 je vidiet , ze ta vrstva, ako si ma spravne upozornil chyba po celom obvode, ale jedna sa len o tesniacu vrstvu, ale naviac ma nejaku dalsiu vrstvu. Takze, ano nie su porovnatelne, ale v tom, co som chcel povedat (len som to nenapisal spravne), ze boky su rovnako hrube a odolne pravdu mam.
Pre porovnanie ... mam tuna v ruke tieto plaste:
Schwlbe Albert UST 2006 - hruby bok
Schwalbe N.Nic UST 2006 - bok tenky , len o malinko hrubsi nez nieUST
Geax Argo UST - hruby bok
Geax Mezcal,Datona TNT - hruby bok
Mam tych geaxov viac a mam aj mikrometer, ak by si chcel .. napr. ale Argo UST vs. TNT je citit rozdiel v hornej vrstve (behun) .. UST verzia to ma take hrubsie myslim.
Aha .. uz viem .. mame trochu zmatok v pojmoch. TNT alias TubeNoTube robi len Geax, resp. tak to nazyvaju. Ostatni to volaju LUST (Light UST) A imho Schwallbe si z UST spravilo LUST a chudaci bajkeri o tom nevedia
Kazdy to vola inak, ale podstata je rovnaka - odlahceny UST standard s odporucanym pouzitim tmelu. Rubena to robi pod oznacenim Tubeless Supra a ponukaju plaste v rozmere 2.0"-2.1" v rozmedzi 475 - 560 gramov:
Po Rubene som uz pokukoval .. taka Scylla , hmm, este realnu sirku vediet. Mam pocit, ze L-UST by sa mohlo presadit, kedze v podstate najvacsia nevyhoda bola predsa len vaha.
chalani ako vam idu nahadzovat TNT plaste??? mne to trvalo asi hodinu a mal som pocit ze pri tom umrem plast je akoby maly a bol dost velky problem dostat ho do rafika (zabudol som na mydlo a vodu ) a neviem si predstavit ako ten plast zhodim z kolesa...
Jednoznačne treba mydliť, poctivo zaprávať do stredovej drážky pri nasadzovaní aj pri skladaní... dole to napodiv až tak zle nejde.
A to sú TNT oproti UST o kus odľahčenejšie
Rovnako ako UST... ocelovou montpakou a pouzitim (aj) hrubej sily ... inak ak mas uzku stredovu drazku, tak to byva problem. Plast sa moze malinko,velmi malinko roztiahnut. Ale velmi to nepomoze Dole to obvykle ide relativne dobre.
tulenik: to hej, ale zas maju boky naviac nejaku vrstvu
Zdravim... potrebujem poradit... mam kolesa Mavic Crossmax ST a chcem ich pouzivat s dusami... potrebujem ale vediet ci je treba nejaka vlozka pod dusu... dik
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale aj keby .. zatial ma Geax jednoznacne presvedcil, ze pneus robit vie
Bontrager
Kenda
To su aspon tie s ktorymi som sa stretol. Ale urcite ich robi viac firiem. A ktomu manikovi co pise o pouziti TNT bez sealantu neverim. Tie co som mal v ruke boli len o tom ze mali UST patky ale inak to bol bezny plast len s lepsou vystuhou dezenu. Takze sealant nutnost.
Jediny rozdiel TNT a UST je, ze chyba navyse gumova vrstva pod behunom, podla specifikacie, nie boky.
Ne že bych to je nějak bez tmelu moc jezdil, k tomu není žádný důvod. Ale skoro každý nový plášť testuju bez tmelu, tedy nasadím bez tmelu, nechám do druhého dne zkontroluju a pak teprve přidám tmel. A jeden pár jsem pro otestování chvilku pár dní jezdil bez tmelu. A takhle jsem měl více než 12 kusů UST Schwalbe (ne všechny jsem sjel, to číslo narostlo proto, že mám 6 kusů současně nasazených na více kolech).
A do druhého dne žádná znatelná ztráta tlaku (měřeno manometrem) u žádného z těch kusů.
Ja mam zatial skusenosti UST len tieto:
Hutchinson Scorpion (2004?) drzali vzduch
Geax Argo pusta, ale da sa
Schwalbe Noby Nic 2.25", Albert 2.25" model asi 2005, 3 kusy plastov, vsetky robili to iste, znacne spustali. Nechapal som preco, kym som to nedal do vane .. vzduch unikal cez pory okolo stuplov. Pomohla tekutina od Speslu. Noby Nic ma potom stval tak, ze som do kolesa nacpal auto tmel. Potom uz drzal ako besny
TNT zatial iba Geax Datona .. bez tmelu pomaly spusta, ale lepsie drzi vzduch ako UST Argo. S troskou tmelu vzduch zatial drzi asi uz 3 tyzdne.
Boky TNT plastov su porovnatelne s UST, podla specifikacie Geaxu chyba len jedna vrsva gumy pod behunom zvnutra.
Uvidim , co dalsie plaste TNT, co budem skusat. Zaujimave, ze okrem hutchinsonov, vsetky tieto plaste mi idu nasadit len montpakami
A já měl štěstí, že jsem se vyhnul i té vadné sérii, co ustřelovala. To ale asi bylo protože, ta špatná série byla pro 2,1 šířku (tedy aspoň nevím, že by měl někdo problém s 2,25) a tu já nikdy nejezdil.
A nasadit je stejně jako kubad také nasadím vždy rukou bez montpák (na CMaxy ST).
A zalepení ventilku při použití vhodného tmelu se stane pouze nějakou chybou při manipulaci typu vypouštění vzduchu s kolem natočeným ventilkem k zemi. Já jsem s ucpáváním ventilků neměl problém ani trošku nikdy (během těch 2 let na trojich STčkách s použitím NoTubes tmelu).
Podla obrazku http://www.geax.com/en/technology/?cat=20&prod=77 je vidiet , ze ta vrstva, ako si ma spravne upozornil chyba po celom obvode, ale jedna sa len o tesniacu vrstvu, ale naviac ma nejaku dalsiu vrstvu. Takze, ano nie su porovnatelne, ale v tom, co som chcel povedat (len som to nenapisal spravne), ze boky su rovnako hrube a odolne pravdu mam.
Pre porovnanie ... mam tuna v ruke tieto plaste:
Schwlbe Albert UST 2006 - hruby bok
Schwalbe N.Nic UST 2006 - bok tenky , len o malinko hrubsi nez nieUST
Geax Argo UST - hruby bok
Geax Mezcal,Datona TNT - hruby bok
Mam tych geaxov viac a mam aj mikrometer, ak by si chcel
Jezus: ktore ?
http://www.rubena.eu/index.php?stranka=400&scid=214&action=Search
Po Rubene som uz pokukoval .. taka Scylla , hmm, este realnu sirku vediet. Mam pocit, ze L-UST by sa mohlo presadit, kedze v podstate najvacsia nevyhoda bola predsa len vaha.
plaste su GEAX Saguaro a kolesa su XT 2010...
je sanca ze sa ten plast na kolese roztiahne???
A to sú TNT oproti UST o kus odľahčenejšie
tulenik: to hej, ale zas maju boky naviac nejaku vrstvu