Podelte sa o skusenosti.
ja zvazujem https://tubolight.bike/tubolight-wheels-evo/
posledný komentár: 12. 5. 2015 o 13:37
posledný komentár: 23. 9. 2009 o 11:25
posledný komentár: 5. 1. 2007 o 17:08
posledný komentár: 12. 5. 2015 o 13:37
posledný komentár: 23. 9. 2009 o 11:25
posledný komentár: 5. 1. 2007 o 17:08
Inštalácia jednoduchá vďaka profilu, netreba špeciálny ventil ako pri niektorých iných riešeniach. Nahodené Lidl pumpou na prvý krát. Mlieko som dal to čo bolo priložené a funguje celkom slušne. Pri zjazde z chaty pod Kľačianskou Magurou som prerezal bočnicu, po vložení knôtu ju hneď zalepilo, stačilo dofúkať. Odvtedy najazdených dalších 500-600 km bez podliepania a tlak drží.
Tlaky vozím okolo 1.4 vpredu a 1.6 baru vzadu pri 85-87 kg bez výstroje. Plášte Schwalbe MM + HD. Prvé jazdy som pociťoval, že bike ide do kopca subjektívne trochu pomalšie, ale časom som si zvykol.
To je tak asi tak všetko čo mi momentálne napadá. Keby si niečo konkrétne chcel ešte vedieť tak sa pýtaj. Ak budem vedieť tak odpoviem. Ozaj a prečo Panzer? Nejak som nešpekuloval a nečítal recenzie. Kamoš ho objednával tak som mu napísal nech vezme aj mne.
Ja tiez nad tym vaham na nove karbon kola, teda minimalne dozadu, ale stale sa jaksi neviem rozhodnut...
Imroman prosimta ak jazdis v HT nejaky insert mozes sa nam tu podelit o skusenosti pls. Mna osobne zaujima hlavne efekt tlmenia odskakovania zadneho kolesa. Ma to zmysle na taketo vyuzitie? Je lepsie jazdit silnejsi casing, alebo lahky plast plus vlozku? Vdaka za kzde info.
Potom som už zistil, že na HTčku sa nikde neposuniem , alebo len veľmi pomaly ..jednoducho ten bicykel nech som ho vylepšoval akokoľvek, tak bol stále len také orezávatko. Tak som si kúpil rám TREK FUEL, insert vyhodil a chodím cez šutre ako na lietajúcom koberci. Ale priznám sa, že teraz som insert nahodil naspäť, ale kvôli inej veci. jazdím často v hlbokom snehu a niekedy idem aj pod 0,5 bar a nechcem si rozsekať koleso.
V podstate tá jazda bez tlaku to som tiež absolvoval...asi 8 km...nikomu to neprajem ..insert ušetrí ráf ale ten odpor preverí nohy
Samozrejme po tomto procese by si mal minimálne dozadu dať insert, aby si tento celok ochránil a potom sa už len hrať s tlakom. Ako som spomínal, tak s insertom môžeš ísť aj bez tlaku, ale asi by som to neskúšal v rýchlosti dolu nejakými skalami a koreňmi...ako vhodný tlak ber porovnávaciu hodnotu 1,0 bar.
Ako nahradu mam pripravene maxisi 2.5 a 2.4 s EXO bocnicou. Predsa len supergravity a cush core je riadna kotva. Usetrim 0,7kg na obe kolesa.
Teraz mam obute conti MK v predu a CK v zadu v 2.3" Vsetko by bolo super az na to skackanie zadku. Jazdim 24 psi (1.6bar) v predu 26psi (1.8bar) v zadu. Ked idem s tlakom pod tieto hodnoty zacne sa to nepriemne zvachlat v zakrutach.
Uvazujem nasledovne bud supnem do zadnej vlozku a budem na vahe cca 2x770g plast + cca 100g vlozka= 1640g
alebo vymenim plast za Schwalbe NN 2.35" super trail speed grip a do predu pojde HANS DAMPF super trail soft bez vloziek 1075 g + 1045g=2120g
Verim ze na tom super trail casingu budem moct ist s tlakom tak nizko ze to odskakovat nebude a nebude sa to ani zut v zakrutach.
Celkovo by sa enduro/dh plaste nemali v zatacke krutit az tak ze to citis. Asi jazdis moc nizke tlaky, alebo mas uzky rafik.
branomelis Ano, tak nejak to bude. Len k tej vlozke si sa mi nevyjadril, myslis ze by tire insert mohol odstranit to zvachlanie a zatlmit to odskakovanie. Tvrdia ze to robi, logiku to ma. Elastomer sa proste narovnava pomalsie a tak spomaluje spatne vyskocenie plasta po jeho zatlaceni. Bocnice by to tiez mohlo spavnit aby sa to nezulo. Vaha by stale bola dobra a nemusel by som vyhodit skoro nove plaste. Ci je to marny pokus ?
Kým mi neprišiel rekon 2.4 tak som mal nahodený vzadu na skúšku ardent race s insertom rival s tlakom okolo 1Bar. Ani pri takomto tlaku sa vôbec nežuval. Hmotnost mám +-ako ty resp. o pár kíl viac. Insert o dosť zpevnil bočnice, plášť bol širší o3mm a nízky tlak v zjazde krásne kopíroval terén. Ani pri nepeknom doskoku v rýchlom zjazde som nesekol plášť ani nezničil ráfik. Pro prehadzovaní plášťa som si všimol malé zárezky v inserte - zrejme stopy toho nepodareného doskoku.
Ja som si inserty kupoval hlavne kvôli tomu, že keď som to pustil po kameňoch na nízkych tlakoch, tak som už aj na bezdušiach rozrážal plášte, ale tak , že už som musel do toho pchať knoty, mlieko už mi tie diery nelepilo.