Hojte,
tak bicykel by sme mali, je perfektny az na jednu malu vec...sedlo...
tak baby, chcem od vas radu na pohodlne sedlo, nie velmi mohutne vyzerajuce... najlepsie ak s niektorym mate skusenosti...vyuzitie na turistiku scasti po ceste a scasti po lese, luke, poli....a podobne...teda skor na dlhsie sedenie
sedlova trubka je 31,6, ked dobre pamatam. neviem ci to ma vplyv...
a este som zabudla...nie velmi drahe...tak do 35 eur by bolo naj
nejaky napad?
Ja mám Selle Italia SLK Lady Gel Flow a môžem povedať, že mi na 100% dobre sadlo. skúsila som x dobrých sediel a toto je naj... ale v tvojej cene rozhodne nie je aleeee. mám sedlo WTB Speed Comp a predávam ho za 8eur, tak ak sa mi neozvú predchádzajúci záujemcovia, môžem ti ho posunúť. ja ho predávam preto, lebo mne sa oň obtierajú stehná, ale zas je dosť mohutné... ak chceš, večer ti pošlem fotky, len práve v tejto chvíli na to nie je moc času
heh tak teda Selle Italia SLK Lady Gel Flow je riadne nad moju cenovu kategoriu...
no a to druhe, posli fotky, pozriem... zatial som pozerala na webe a zda sa mi take "obrovske", ale zas za tu cenu...neviem uvidime este
a nemas nahodou sedlo ktore si mala pred tym?? ak ti sedelo tak ho zober a pouzi...alebo uz nie je k dispozicii alebo je toto tvoj 1. bajk??? bajky som uz nejake vymenil...ale sedlo vzdy islo so mnou...a teraz ho mam dokonca nakupene 3x kedze sa uz nebude vyrabat...tak aby som mal istotu proste som na nho tak nauceny ze nedokazem sediet hodiny na nieco inom...i ked by sa urcite naslo ale to by som musel skusat a skusat...
je to moj druhy bike, ale na tom prvom som jazdila celkom malo...a sedlo tiez bolo onicom...zakazdym ma z toho boleli vsetky partie... a toto co mam teraz je panske, navyse take ze este aj mojho priatela z toho vsetko boli...cize ho chcem dat prec a najst si nejake take, co so mnou uz poputuje az do smrti ako to tvoje:)) preto sa pytam, hladam, zistujem co babam sedi...a daco si nakoniec kupim...
no moja mamina si zase celkom pochvaluje toto: http://www.kupkolo.cz/produkty/Sedla_54/fizik_733/Fizik-Vitesse-HP_4097.html ale asi tiež nad rozpočet. no a včera som na nom išiel nejakých 20 km a rozmýšlal som že jej ho znarodním sadlo mi na prdelku jak riť na šerbel. s prepáčením za výraz jak by Bakalář řekl.
konnky: vyzera dost dobre to sedlo...tak take nieco podobne hladam...ale tak za polovicu:)))
epo: no zatial nie, vazne bikovanie zacalo iba nedavno...tak zhanam "suciastky". No neviem ci sa mi viac hodi lepsie sedlo, alebo cyklogate...cena je pomaly rovnaka...takze asi bude len jedno z toho...no cyklogate su mi nesympaticke
inak na Vitesse dosť báb nadáva (asi bolo optimalizované na nejakú atypickejšiu zadnicu - nevím proč upodozrievam kolegyňu Kalantievovú, tú tam majú ako plemenné zvieratko) a našiel som pár recenzií kde sadlo chlapom
a na co nadavaju najmenej? respektive co si pochvaluju?
missL: že tlačí presne tam, kam nemá (stačí si nájsť reviews na wiggle a chainreactioncycles...)
to samozrejme neznamená že napr. tebe nemôže sadnúť!!! a toto je na tom to zákerné tuná neexistuje také že sa +/- zhodneme že toto si kúp a bude to niekde v optime...
missL: no, cyklonohavice su zaklad pri castejsom a hlavne dlhsom jazdeni. Jedna sa hlavne o to, ze mas na sedenie hrubsiu podlozku (vlozka), ktora nederie kozu a nema ziaden lem, a material gati zase brani zaparovaniu. Bez tohoto je nejaka vacsia cyklistika problemova. Ale kedze su Ti nesympaticke, co vcelku chapem, da sa to riesit tym, ze pouzijes este tzv. damsku cyklosuknicku na tie gate. Pripadne mozes pouzit aj tzv. cyklosortky, ktore maju aj vlozku (vyberatelnu).Potom je ale aj rozdiel medzi sedlami, ak ich pouzivas s vlozkou alebo bez. Velmi dobre sedla robia Specialized, aj ked som ich ja osobne nejazdil, ale su drahsie, aj ked tych 70 euro by som myslim aj investoval. Zle sedlo a zly posed dokaze z pekneho vyletu spravit galeje a znechutit cely bajk.
Sedla sa robia v roznych sirkach, vseobecne sa traduje, ze zeny maju sirsie sedacia kosti, ale nemusi to tak byt. Cize bezne sa stava, ze "zenske" sedlo sadne chlapovi a opacne. Ja by som Ti sice doporucil najsamlepsie sedlo na svete, ale uz parkrat ma zan chceli ludia kamenovat, ze vraj to sedlo vobec nie je
no teda, tie ceny ma prekvapili, lebo doteraz co som sa niekde bola pytat po cykloshopoch, tak dolna cenova hranica hociakeho damskeho sedla bola 25eur... skusim skocit do meridy, ci by mi nevymenili sedlo ktore mam teraz za tu julietu zadara, ale dost o tom pochybujem, lebo tu su dost "nevludni" ti chlapci predavaci...no co uz... a uz potom neviem..tuto sezonu asi dokoncim s tym co mam...sice je to dost hrozne, ale kedze doteraz sme sli maximalne 30km, tak to nebolo az tak o zivot...dalo sa
missL: no, cyklonohavice su zaklad pri castejsom a hlavne dlhsom jazdeni. Jedna sa hlavne o to, ze mas na sedenie hrubsiu podlozku (vlozka), ktora nederie kozu a nema ziaden lem, a material gati zase brani zaparovaniu. Bez tohoto je nejaka vacsia cyklistika problemova. Ale kedze su Ti nesympaticke, co vcelku chapem, da sa to riesit tym, ze pouzijes este tzv. damsku cyklosuknicku na tie gate. Pripadne mozes pouzit aj tzv. cyklosortky, ktore maju aj vlozku (vyberatelnu).Potom je ale aj rozdiel medzi sedlami, ak ich pouzivas s vlozkou alebo bez. Velmi dobre sedla robia Specialized, aj ked som ich ja osobne nejazdil, ale su drahsie, aj ked tych 70 euro by som myslim aj investoval. Zle sedlo a zly posed dokaze z pekneho vyletu spravit galeje a znechutit cely bajk.
Sedla sa robia v roznych sirkach, vseobecne sa traduje, ze zeny maju sirsie sedacia kosti, ale nemusi to tak byt. Cize bezne sa stava, ze "zenske" sedlo sadne chlapovi a opacne. Ja by som Ti sice doporucil najsamlepsie sedlo na svete, ale uz parkrat ma zan chceli ludia kamenovat, ze vraj to sedlo vobec nie je
nuz a teda cyklogate si raz kupim, len teraz to z financnych dovodov akosi nevychadza, takze asi to budu jarne nakupy:) a musim najst nejake sortkove...sice cyklosuknu som este nevidela, ale ja ani na sukne nie som velmi...takze radsej nieco co vyzera ako kratasy a ma to vlozku... ak vies o niecom takom, nie velmi drahom, sem s tym...pozrieme:) a dakujem za vysvetlenia a rady do zivota
No, na nakup Ti moc neporadim, sam hladam vhodne sortky .. a nejak sa mi nechce pobehovat po celom meste a hladat ... v Podunajskych v Sportservise ak si pamatam pracuje dievca, co nosi na bajka sortky, mohla by Ti poradit (ak si z BA a okolia). Cena .. no neviem, pod 40e asi sa nebude dat kupit. Ale .. kto vie.
Lepsie ale asi bude precitat par threadov v diskusii na http://www.bike-forum.cz/forum/cyklo-sukne.html .. je tam este par dalsich odkazov, poradit Ti v tom myslim dost dobre moze aj bajkerka ada.
No - ja mám na cesťáku pánske Selle Italia SLR 180g, na horskom pánske Specialized (neurčeného typu,ročník 2007). Dámske mi ešte nesadlo žiadne...
Ad: cyklogate
Dajú sa samozrejme kúpiť aj gate do 35 Eur, mala som od svojich začiatkov zo trojo, ale teraz kupujem tak okolo 50 Eur a je to rozdiel. Tie "lacnejšie" majú zväčša veľmi jednoduchú vložku (nie anatomickú) a pri dlhších trasách trochu (dosť) trpím.
Ale sedlá mi sedia pánske a čo najtvrdšie, tzv. doskáče. Raz v živote som išla na dámskej širokej gelovke, nadávala som 100 km zo 130 a gelovka letela z bajku širokým oblúkom...
tak ja uz neviem...
ad sedlo:
moje sedlo, to ktore mam mi nesedi(a pritom sa dost vyrazne podoba na to selle italia, co tu dal ito odkaz )...silene z toho boli rit (na tom starom biku ma bolela viac predna cast, teraz pre zmenu zadna ale ani jedno nie je uplne super). ja viem ze sa tazko radi, ale zatial som v KE nasla iba jeden cyklo, kde su ochotni mi zapozicat to sedlo skor ako ho kupim na 1-2 dni na skusku...lenze ceny co tam maju su od 60e hore...no nic, nejak to poriesime ale asi az na jar...respektive koncom zimy
ad gate:
no mna napadla taka vec, ze kupit si za 10e tu samodrziacu vlozku, len neviem ci to mozem dat na hociake sortky do vnutra alebo ako to funguje...alebo pripadne si kupit nejake tie "elastaky" a nie sortky a hodit na to normalne kratasy...ale zas neviem ci tym vlastne nezrusim ucinok, ked tie moje su klasicke so svami tam kde netreba...
no a potom sa chcem opytat...ked uz sa rozhodnem investovat viac...ktore znacky su take lepsie z tych co dostat na slovensku? aby som nevyhodila kopec prachov a potom po roku ich aj tak vyhodim, bo budu polorozpadnute...hmm???
No, asi to nebude to iste , tipujem .. ale aj v tomto pripade mi tento rok trvalo dost dlho, nez som prisiel na to, ze mam posunute sedlo (povolilo sa) a nechapal som, preco sa to nechce vysediet (ono to trva nejaky cas .. ak sa na nom nejazdi dlhsie, nez si clovek zvykne, tak 500km , mozno).
K tomu dalsiemu .. no, ked je zima, asi by sa dalo, inak by Ti bolo strasne teplo, ucinok nezrusis, ale pravdepodobne tym, se sedis na dvoch nezavisklych materialoch, sa budes na sedle smykat. No .. neviem ..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no a to druhe, posli fotky, pozriem... zatial som pozerala na webe a zda sa mi take "obrovske", ale zas za tu cenu...neviem uvidime este
http://www.merida.sk/prodej/Sedlo-Selle-SMP-Strike-TRK-damske 39,50 E...trosku nad, ale este by mohlo byt...
pripadne mi poradte aspon dobre znacky, nech viem na co sa mam v obchodoch pytat
epo: no zatial nie, vazne bikovanie zacalo iba nedavno...tak zhanam "suciastky". No neviem ci sa mi viac hodi lepsie sedlo, alebo cyklogate...cena je pomaly rovnaka...takze asi bude len jedno z toho...no cyklogate su mi nesympaticke
Vitesse má aj lacnejšie verzie:
http://www.wiggle.co.uk/p/cycle/7/Fizik_Life_Vitesse_W_Blink_Ladies_Saddle/5360035872/
http://www.wiggle.co.uk/p/cycle/7/Fizik_Ladies_Vitesse_CP_White_Saddle/5360044591/
konnky: inak na Vitesse dosť báb nadáva (asi bolo optimalizované na nejakú atypickejšiu zadnicu - nevím proč upodozrievam kolegyňu Kalantievovú, tú tam majú ako plemenné zvieratko) a našiel som pár recenzií kde sadlo chlapom
a na co nadavaju najmenej? respektive co si pochvaluju?
to samozrejme neznamená že napr. tebe nemôže sadnúť!!! a toto je na tom to zákerné
http://www.merida.sk/prodej/Sedlo-X-Mission-Juliet
jazdí ho manželka, ale tá sa vozí len do práce a na kúpalisko.
Toto zasa má moja sestra a tá už dáva viackilometrové etapy:
http://www.najnakup.sk/Porovnaj_bicyklove-sedla-a-sedlovky_AUTHOR-SEDLO-ASD-ERGOGEL-CIERNE-STRIEBORNE_208001.html
navyše má aj gél.
http://www.merida.sk/prodej/Sedlo-X-Mission-Juliet
jazdí ho manželka, ale tá sa vozí len do práce a na kúpalisko.
Toto zasa má moja sestra a tá už dáva viackilometrové etapy:
http://www.najnakup.sk/Porovnaj_bicyklove-sedla-a-sedlovky_AUTHOR-SEDLO-ASD-ERGOGEL-CIERNE-STRIEBORNE_208001.html
navyše má aj gél.
no teda, tie ceny ma prekvapili, lebo doteraz co som sa niekde bola pytat po cykloshopoch, tak dolna cenova hranica hociakeho damskeho sedla bola 25eur... skusim skocit do meridy, ci by mi nevymenili sedlo ktore mam teraz za tu julietu zadara, ale dost o tom pochybujem, lebo tu su dost "nevludni" ti chlapci predavaci...no co uz... a uz potom neviem..tuto sezonu asi dokoncim s tym co mam...sice je to dost hrozne, ale kedze doteraz sme sli maximalne 30km, tak to nebolo az tak o zivot...dalo sa
nuz a teda cyklogate si raz kupim, len teraz to z financnych dovodov akosi nevychadza, takze asi to budu jarne nakupy:) a musim najst nejake sortkove...sice cyklosuknu som este nevidela, ale ja ani na sukne nie som velmi...takze radsej nieco co vyzera ako kratasy a ma to vlozku... ak vies o niecom takom, nie velmi drahom, sem s tym...pozrieme:) a dakujem za vysvetlenia a rady do zivota
napr nieco take
http://www.merida.sk/prodej/Cyklisticke-nohavice-Merida-Free---modre
ale nie za 58 eur...tot trosku vela, tak do 35
Ale ak je velmi obmedzeny rozpocet, da sa to riesit aj tym, ze sa kupi vlozka a potom sikovne ruky vyrobia , vlozky napriklad http://www.tessuti-sport.cz/viewpage.php?page_id=22
Lepsie ale asi bude precitat par threadov v diskusii na http://www.bike-forum.cz/forum/cyklo-sukne.html .. je tam este par dalsich odkazov, poradit Ti v tom myslim dost dobre moze aj bajkerka ada.
Ad: cyklogate
Dajú sa samozrejme kúpiť aj gate do 35 Eur, mala som od svojich začiatkov zo trojo, ale teraz kupujem tak okolo 50 Eur a je to rozdiel. Tie "lacnejšie" majú zväčša veľmi jednoduchú vložku (nie anatomickú) a pri dlhších trasách trochu (dosť) trpím.
Ale sedlá mi sedia pánske a čo najtvrdšie, tzv. doskáče.
ad sedlo:
moje sedlo, to ktore mam mi nesedi(a pritom sa dost vyrazne podoba na to selle italia, co tu dal ito odkaz
ad gate:
no mna napadla taka vec, ze kupit si za 10e tu samodrziacu vlozku, len neviem ci to mozem dat na hociake sortky do vnutra alebo ako to funguje...alebo pripadne si kupit nejake tie "elastaky" a nie sortky a hodit na to normalne kratasy...ale zas neviem ci tym vlastne nezrusim ucinok, ked tie moje su klasicke so svami tam kde netreba...
no a potom sa chcem opytat...ked uz sa rozhodnem investovat viac...ktore znacky su take lepsie z tych co dostat na slovensku? aby som nevyhodila kopec prachov a potom po roku ich aj tak vyhodim, bo budu polorozpadnute...hmm???
K tomu dalsiemu .. no, ked je zima, asi by sa dalo, inak by Ti bolo strasne teplo, ucinok nezrusis, ale pravdepodobne tym, se sedis na dvoch nezavisklych materialoch, sa budes na sedle smykat. No .. neviem ..