Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Trojpíla+prešmykač alebo Dvojpila+prešmykač+napinák alebo Jednopíla+napinák

Anketa bola ukončená dňa 12.03.2013 - 21:45:42

Trojpíla+prešmykač 20% [ 1 ]
Dvojpíla+prešmykač+napinák 40% [ 2 ]
Jednopíla+napinák 40% [ 2 ]
Celkový počet hlasov : 5
Nazdar borci!Mam jednu menšiu dilemu a rad by som si nechal poradiť od odbornikov.Mam rozobraty bike a pomaličky si ho davam dokopy.Rad jazdim street (hlavne večer po zotmeni)a sem tam idem na cyklisticky chodnik kde sa da isť slušne rychlo aj na horskom bycikli.Riešim dilemu čo sa oplati a čo využijem viac..Na single speede sa mi zda byť 38zubkov malo nato aby moj bike dosiahol taku rychlosť ako na horskej trojpile pri 9kolečku vzadu.Vie mi niekto Prosim vas poradiť z touto dilemou?? Nazory mladych neskusenych chlapcov neberiem do uvahy,iba seriozny "mestsky rideri".Ďakujem moc :devil:
Zobraziť komentár 07.02.2013 - 21:45:42
00
by si sa cudoval akym tempom a rychlostou sa da odjazdit na 38 zubkovom prevodniku. v tomto sa mylis :). ked tak dole z kopca mozno male minus ale to sme niekde pri rychlosti 50km/h+. asi som ti tu zaspamoval prepac :)
Zobraziť komentár 07.02.2013 - 21:56:49
00
Na Poprad-mesto je tá 38-na tak akurát, áleží čo máš vzadu. Cyklochodník od panelákov v Leopoldove smer Kvetnica na to mierne stúpanie po les sa na nej dá potrénovať. Opačný smer od panelákov po Svit je 38-na žalostne slabá. Pokiaľ máš na horskej trojpíle 42-ku alebo 44-ku, tak ideálne. Ja som na tom úseku občas chodil obkukávať korčuliarky na Treku prevod 48/11. Párkrát som sa zahákol na tamojších bikerov a boli to fajn mikrosúboje. Ale ináč dosť nebezpečné, kvôli premávke korčuliarov, chodcov, deciek. Na cestnom som tadiaľ cez deň nikdy nešiel, ale takú večernú časovku by som si tam dal.
Zobraziť komentár 07.02.2013 - 22:33:23
00
Reálne je pri 38-zubovom prevodníku a 11-zubovom najmenšom pastorku kazety maximálna rýchlosť okolo 45 km/h. Pri točení vyššej kadencie päťdesiatku dáš tiež v pohode, no viac ako 55 je z môjho pohľadu nereálnych. Na dlhšiu dobu sa dá udržať tých 45. Všetko závisí od toho, akou frekvenciou otáčaš kľukami. Niekomu totiž príde aj 48-11 ako málo a iný ho môže na 40-11 obehnúť s prstom v nose.

Tento kalkulátor by ti mohol pomôcť.
Zobraziť komentár 08.02.2013 - 12:52:11
00
Chalani! Ďakujem vam všetkym trom velmi pekne za vaše nazory,vo večšine nazorov sa stotožňujem..Hlavne z prispevkom od teba,Barkas..Očividne si z PP,takže vieš o čom točim.Ďakujem ešte raz!!
Zobraziť komentár 11.02.2013 - 21:52:19
00
keyboard_arrow_up