Caute chalani,

Dnes pocas pojazdu som sa trochu vyrubal a pri prezerani skod na biku som zbadal zvlastnu vec. Stelovatko odskoku na pravej korunke bolo z jednej strany ako keby vytlacene von a tym padom spriecene a neslo s nim hybat. Nechal som to teda tak s tym ze sa na to pozriem az doma. Ked som dosiel domov, snazil som sa odtiahnut ten srobik ktory drzi to stelovatko ale neslo to. Tocil sa spolu so stelovatkom. Nakoniec som to s pouzitim nie velkej sily bez problemov vytiahol holymi rukami a ostalo mi v ruke toto (priloha). Akoby to drzala len ta pruzinka ktora pod tym stelovatkom je (priloha 2). Ked som si pozrel videa roznych rebuildov fox vidlic, vsimol som si ze vlastne to co som vytiahol spolu so stelovatkom malo ostat na samotnej vidlici. Takze zaujimalo by ma ako respektive co to mohlo sposobit, ci sa to da riesit aj nejako inak ako reklamaciou (vidla je v zaruke ale s kazdou hlupostou sa mi do servisu chodit nechce) a ci za to moze ten spominany pad (podotykam ze na vidlici nieje ani skrabanec ani nebola od hliny cize tam nedoslo k nijakemu kontaktu).

BTW snazil som sa asi 3 hodiny googlit ale nic podobne som nikde nevidel takze nejake typy poprosim.

Vopred velka vdaka.

Prílohy:

fotka.JPG
fotka.JPG 310.08 KiB thumb_up0thumb_down

DSCN1909.jpg
DSCN1909.jpg 20.05 KiB thumb_up0thumb_down

30.06.2012 - 00:22:15
00
Hm zaujímavé, ja si myslím, že toto sa nemohlo poškodiť inak ako pri páde. Ustrihlo to presne v mieste kde má byť o-krúžok, nemalo by to však vadiť, olej sa nedostáva v patróne až tak vysoko, dole je ešte jedno tesnenie. Vidím to na improvizáciu a ak ti vhovuje odskok, tak to nasaď pekne nazad a jazdi. Reklamáciu podľa mňa neuznajú.

Príloha:
DSC08720.jpg
DSC08720.jpg 56.93 KiB thumb_up0thumb_down

01.07.2012 - 18:02:49
00
Lapierre: "Dnes pocas pojazdu som sa trochu vyrubal a pri prezerani skod na biku som zbadal zvlastnu vec." :)
01.07.2012 - 19:29:46
00
Vdaka lapierre...ale som presvedceny ze tym padom sa to nestalo. Urcite by bola nejaka nepatrna znamka toho narazu aspon na korunke alebo v jej okoli...minimalne hlina kedze som sa vykiepil do relativne makkej...vidlica sa zeme ani nedotkla. Mimochodom ten o-kruzok je vnutri vo vidlici (je ho vidno cca 0,5mm pod okrajom) a este by ma zaujimalo ci by sa to dalo dat do poriadku napr. V slovkolexe. To je tusim autorizovany servis veci od FOX-u. Lebo podla tvojho obrazku vypada ze ne zlomena len ta malinka cast nalavo od pruzinky.
01.07.2012 - 23:33:49
00
No má to tak asi 4cm a určite to nebude lacné. Do stovky sa móožno vojdeš aj keď neviem no. Ja by som to takto určite neriešil. Zháňal by som určite šikovného sústružníka ktorý mi to za zlomok ceny rád vyrobí. :)

Určite to takto nebolo od výroby. Podľa demolácie je jasné, že to celé bolo namáhané ohybom/strihom. Takže toto bolo určite nejakým pádom. Asi si trafil niečo mäkké, čo nemuselo zanechať stopy na kolečku. Ešte ma napadla aj trochu uletená verzia, že to kolečko mohlo naraziť o rám pri pretočení rajdov (v dnešnej dobe človek nevie čo sa môže stať, keď sa kombinuje neskoombinovateľné). Verzií je veľa každopádne to nevyreklamuješ a oprava v Slovkexe bude v desiatkach eur blížiaca sa k stovkám.
02.07.2012 - 22:34:04
00
keyboard_arrow_up