osobne si myslim ze FHD a 30fps je prezitok. 60 je optimum a 120 je dobre aj na paradne spomalene videa. takze ak okolo 100 eur tak kolega ma toto a videa to robi fakt krasne http://xiaomimobile.cz/134-xiaomi-yi-akcni-kamera.html
osobne som z tychto fps zmateny, norma NTSC udava pocet snimkov 30/s, PAL dokonca 25/s. Takze ked zrenderujem poskladane video do normy NTSC, alebo europskej PAL, aj tak sa pocet snimkov znizi na 30, resp 25/s. Z toho mi logicky vyplyva, ze video natocene v 60fps mozem spomalit na polovicu a nemala by utrpiet kvalita /resp trhanost/ obrazu... resp spomalit 4x pri 120fps... ale ked nechcem robit spomalene videa, naco mi je potom 60 alebo aj 120 fps???
PAL a NTSC su analogove normy a nijak uz nesuvisia s modernym, digitalnym svetom. Mozes mat aj 33.3333 fps video a tvoja telka s tym nebude mat ziaden problem.
A 60/120fps vs 24fps nie je o spomalovani, ale o ostrosti pohybu - vo filmoch si zvyknuty na rozmazane machule: copyrightwww.technologyx.com www.technologyx.com
Dnes uz to je ale prezitok a vdaka 60+fps dostanes plynule a ostre video.
Prvy test Sony HDR-AZ1. Zvuk som navraval externe ale moc z toho aj tak nebolo nakolko fukal stale vietor a snad vsetkymi smermi. Tak z cca 15min som to skratil na 1:30. Zvysok bol len sum vetra.
Bohuzial, cele riesenie je napevno s drziakom na helmu, ktory k nej bol. Budem to musiet dako sarlatansky doriesit. Podlozim to dacim. Mam ale v plane nahravat hlavne z hrude. Takze musim pockat na zasielku z ciny
Tá stabilizácia obrazu je naparádu. Ja som teraz kúpil SJ5000+ a i keď obraz je luxusný (myslím origo výstup z kamery, nie po kompresii na youtube) tak ten rozdiel vo výstupe je výrazný. Síce tu som už znížil obraz zo 60fps na 30fps (čo "stabilizácii" trochu pomohlo) ale i tak je to o inom .... https://www.youtube.com/watch?v=dV3Tr8NC0S0
ja keď som raz dával video z kamery na YT tak mi dalo možnosť upraviť to trasenie videa a celkom to pomohlo. Ale je pravda že SJ5000+ aj napriek super obrazu stráca hlavne kvoli stabilizácii a konkurent od xiaomi je na tom so stabilizáciou vraj ešte horšie .
dik,
jasne - v principe rovnake uchytenie na telo ako pro kamerach typu GoPro, akurat ine uchytenie kamery
len ci bude mozne dostatocne regulovat vysku zaberu kamery - mam SJ4000 a s tymto popruhom mam problem, ak chcem zaber z vacsej dialky (nastavit ju vyssie)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A 60/120fps vs 24fps nie je o spomalovani, ale o ostrosti pohybu - vo filmoch si zvyknuty na rozmazane machule:
Dnes uz to je ale prezitok a vdaka 60+fps dostanes plynule a ostre video.
Sony HDR-AZ1 testOtvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
ako vyzera drziak na hrud pre takuto kamerku ?
jasne - v principe rovnake uchytenie na telo ako pro kamerach typu GoPro, akurat ine uchytenie kamery
len ci bude mozne dostatocne regulovat vysku zaberu kamery - mam SJ4000 a s tymto popruhom mam problem, ak chcem zaber z vacsej dialky (nastavit ju vyssie)
ten co mam ja mi nestaci - musel som podkladat hrudny pas aby kamera smerovala vyssie
Ta vec na prvej fotke uplne v strede - len predlzenie o nejake 2-3cm, vdaka comu som vedel upravit uhol (mam uchyt na kameru na pracke an ruksaku)
a nemas nahodou nahradny kus ?
bolo by to rychlejsie ako z ciny ...
Mozem sa pozriet, ale ked ti poviem kolko by stala posta z Holandska, tak to asi chciet nebudes.
prehliadol som podpis
ok - vecer pohladam na ebay-i
ten co mam ja mi nestaci - musel som podkladat hrudny pas aby kamera smerovala vyssie
Vyskúšaj kameru otočiť naopak (aj v nastavení je taká možnosť), potom by sa ti mala dať nastaviť tak aby bol záber vyššie, aj bez toho nadstavca.
dik - vyskusam