Rozdiel je najmä v zdvihu, jedna má 140 a druhá 120 mm, to je dosť podstatný rozdiel a Step-Cast (SC) pri vidliciach Fox označuje špecifický dizajn nôh, ktorý sa zužuje, je to napríklad pre úsporu hmotnosti - vidno to aj na fotke v tom inzeráte. Ideálne na XC alebo ľahké trailové jazdenie. Robia sa 32ojky a 34orky a tuším 100 a 120 mm. Hoď si to do gúglu na youtube máš o tom videá.
Napr. https://youtu.be/JyiSUPPdacI?si=HoH9YSyrEfnLu353
Daj presný model biku. Každý rám je navrhnutý na vidlicu zdvihu istého rozsahu, takže si novú vidlicu na bike vyberáš podľa veľkosti kolies, rozmeru osky kolesa, odporúčaného zdvihu atď. Výkonnostná XC vidlica nebude podľa môjho názoru vodná na e-bike so 100 kg jazdcom, čiže ak chceš silou mocou len z týchto dvoch, tak ak ti vyhovuje zdvih, tá performance bude vhodnejšia. Zároveň musím doplniť, že popis problému s existujúcou a teda aj dôvod výmeny "nemám z nej dobrý pocit" nezaručuje, že s nejakou inou budeš spokojnejší. Čo konkrétne ti nevyhovuje? Máš ju zoservisovanú? Nie je poškodená? Máš ju dobre nastavenú? Na všetky tieto otázky si si odpovedal?
nop je to veda vsetko okolo ja viem...
ano mam ju vyservisovanu a mnam aj nahuistenu spravne... ale aj tam mi pride pri zjazde v hrbolatom terene volaka ako keby povolena a trasie... neviem to popsat presne
Ono sa fakt takto na diaľku radí ťažko, nemáš niekoho, kto by ti naživo v teréne potvrdil, že to naozaj spôsobuje vidlica? Alebo či to nie je iným komponentom, prípadne je niečo povolené alebo iný problém? Keby si mal "rozhrkanú" vidlicu, tak si myslím, že by ti ju servisák do rúk nedal. Niekto má pocit, že sa mu trasie alebo mierne vibruje bike v rukách najmä v zjazdoch kvôli tomu, že mu rezonujú brzdy a to trasenie sa cez vidlicu prenáša. Tento problém si eliminoval? Lebo vidlicu by si mal meniť (okrem toho ak máš zbytočne veľa peňazí alebo chceš naozaj novú/inú ) až vtedy, keď si si na milión percent istý, že problém je naozaj v súčasnej vidlici. Neodhováram ťa, len vysvetľujem - lebo ak dáš 350 za vidlicu, plus nejaké peniaze za inštaláciu, prípadne ak budeš potrebovať ešte nový adaptér na brzdový strmeň a tak, to nie je málo peňazí na to, aby si zistil, že ti to robí podobný pocit pri jazde, lebo problém bol inde. Myslím to teraz v dobrom.
...napíš ešte, čo najviac jazdievaš? XC, enduro, DH...?... ja mám to isté, čo ty na e-bike, len 35gold, som v podobnej váhovke a tá vidlička je úplne v poriadku...ako písal hore fixska, nemeň vidlicu len pre "pocit", ale ak si myslíš, že jej niečo je, tak ju daj zoservisovať...ušetríš kopu času a aj nervov....
presne ako sa tu píše - treba napísať čo jazdíš ale predpokladám že asi XC/cesty a čo ti na tej vidlici nesedí - norí sa, je málo citlivá,... ?
... aký ma súčasná vidlica zdvih - ak má 100mm tak tam nemôžeš dať vidlicu so 140mm zdvihom
... ak je vidlica zoservisovaná a norí sa ti (tiež) ako píšem nižšie tak treba v prvom rade skusiť nafukať trošku viac pripadne pridať do vidlice token, pri tvojej váhe kludne aj 2
ja som tu RS35 gold mal možnosť vyskúšať a mne prišla dosť mäkka a norila sa (a to bola nafukaná viac)
na ebajk určite nedávaj vidlu s užšími nohami ako máš teraz a na tvoju hmotnosť aspoň 36 mm nohy, Foxu 34 som mal odnova na jednom ebajku a krútilo sa to podo mnou. aký máš zdvih vidly?
A hlavové máš dobre dotiahnuté? Osku kolesa tiež? Nemáš nikde vakel? Skúšal si tým mykať? Brzdí ti predná brzda dobre? Ak ti tam servisak niečo zle poskladal, tak to reklamuj.
Ano, 36 som obzeral ale najmensia bola tusim 150 a to by bolo zo 120 asi moc. Preto rozmyslam nad 34. Ked bom bajk novy bola tam iba pruzinova suntour 32xr..
Vsetko mam podotahovane, jasne ze by som nejazdil s povolenym. Kontrolujem pravidelne.
neziskaš nič ... osobne som skušal obe vidli (silver aj gold) a obe su v podstate rovnaké, líšia sa len v tlmiacej patrone (ale popravde rozdiel som teda nepoznal 😅, chod mi prišiel skoro rovnaky)
šiel by som do tej Fox 34, zdvih 130mm, ta sa dá bežne kúpiť
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Napr. https://youtu.be/JyiSUPPdacI?si=HoH9YSyrEfnLu353
mam ebike a ja osobne 100kg. chcel by som cosi pevnejsie.. mam RX35 silver a nemam s nej dobry pocit :/
)
ano mam ju vyservisovanu a mnam aj nahuistenu spravne... ale aj tam mi pride pri zjazde v hrbolatom terene volaka ako keby povolena a trasie... neviem to popsat presne
... aký ma súčasná vidlica zdvih - ak má 100mm tak tam nemôžeš dať vidlicu so 140mm zdvihom
... ak je vidlica zoservisovaná a norí sa ti (tiež) ako píšem nižšie tak treba v prvom rade skusiť nafukať trošku viac pripadne pridať do vidlice token, pri tvojej váhe kludne aj 2
ja som tu RS35 gold mal možnosť vyskúšať a mne prišla dosť mäkka a norila sa (a to bola nafukaná viac)
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Vsetko mam podotahovane, jasne ze by som nejazdil s povolenym. Kontrolujem pravidelne.
šiel by som do tej Fox 34, zdvih 130mm, ta sa dá bežne kúpiť