lepi retiazka?
tajny tip ze ide o strednu pilu. kombinacia faktorov: cistota patricnych komponentov + vytahanost
retaze + otlacenie pily + jazdecky styl.
umyvat
retaz po kazdej jazde? ako kedy ide skor o to v akych podmienkach sa jazdi a ako po jazde vyzera. na jesen ked je vsade blato a ani retazi sa nevyhne tak nieje odveci ju vycistit. ja cistim momentalne po 2 az 3 jazdach. v zime ked je sneh tak je pohoda a na jar ked sa da realne jazdit len cesta tak je to tiez celkom milosrdne k cisteniu.
ohladne vydrze. zase ide o podmienky+jazdecky styl. ja nejazdim silovo skor frekvencia v stoji skutocne len zriedka retaz HG53 vydrzi 800 - 1250km. minimum je logicky cez hnusnu jesen prip blativu jar. to sa stalo ze som po 3tyzdnoch menil. maximum som mal tento rok na jak ked som 1 retaz vozil asi 7 tyzdnov (vydrzala skoro 1500km). to som bol ale vazne prekvapeny.
pokial ide o sadnutie spominane niektorymi, tomu by som po 1000km neveril. to uz je dlha doba. retaz si sada 100-200km maximalne. pravdepodobne ti pomoze vymenit len retaz. pozor ale ak mas tu pilu vytahanu tak citelne rychlejsie optrebuje retaz a budes tam kde si bol.stalo sa mi to iste a nova retaz po 600km v haji. osobne by som vymenil aj pilu. na suntourky by mali sediet aj pily shimano. pily zo M440 zozenies lacno a su v pohode.ja som ich pouzival aj na XT klukach.
ohladne retaze. ak lacnu radsej shimano ako sram lebo lacne sramy nemaju hladke valceky a to tiez pilam a kazete neprida.